ဒီေန႔ေတာ႔ ဟင္းခ်က္မစားခ်င္တာနဲ႔ နန္းႀကီးသုပ္ သုပ္စားျဖစ္တယ္ရွင့္။ ကၽြန္မက ည၊ မနက္ စားႏိုင္ ေပမယ္႔ စာေရးဆရာကေတာ႔ ထမင္းမစားရရင္ မတင္းတိမ္သူဆိုေတာ႔ ညစာမွာ နန္းႀကီးသုပ္ မစားႏိုင္ ေတာ႔ဘူး။ ဒီေတာ႔ ထမင္းခ်က္ေပးရတယ္။ ထမင္းစားခ်င္ရင္ နန္းႀကီးသုပ္ထဲထည္႔တဲ႔ ၾကက္သားဟင္းနဲ႔ ျဖစ္ျဖစ္ စား ဆိုေတာ႔လည္း အဲဒီလိုႀကီး မစားတတ္ဘူးတဲ႔။ သူ႔ဘာသာ လက္ဖက္သုပ္ သုပ္စားမယ္ ဆိုပဲ။ ဒီလိုဆိုလဲ သေဘာေပါ႔ေနာ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ ည၊ မနက္ တစ္ေနကုန္ နန္းႀကီးသုပ္ပဲ တီးပစ္ လိုက္တယ္။
ကၽြန္မ နန္းႀကီးသုပ္ လုပ္ပံုေလးကေတာ႔ ၾကက္သားကို ေရေဆးၿပီး ဂ်င္း၊ ငံျပာရည္တို႔နဲ႔ နယ္၊ အိုး တစ္လံုးမွာထည္႔ ျပဳတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းထားတယ္။ ေနာက္ၿပီး ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားတယ္။ ဒယ္အိုးထဲကို ေနာက္ထပ္ ဆီနည္းနည္း ထည္႔ၿပီး ဆီပူေအာင္ လုပ္တယ္။ ၿပီးမွ ပန္းကန္ထဲ ေလာင္းထည္႔၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ ထည္႔ၿပီး ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ေလး လုပ္ထား တယ္။ ၾကက္ဥျပဳတ္ၿပီး အခြံ ခြာထားတယ္။ ၾကက္သား ျပဳတ္ထားတာ ႏူးရင္ အသားကို ခပ္ေသးေသး ႏႊင္ထားပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဒယ္အိုးတင္၊ ဆီထည္႔၊ ဆီပူလာရင္ ဆႏြင္းမုန္႔ နည္းနည္းထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ဂ်င္းေထာင္းထားတာ ထည္႔ ဆီသပ္၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ပါ ထည္႔သပ္၊ ၾကက္သြန္ က်က္ရင္ ၾကက္အသားႏႊင္ထားတာ ထည္႔ၿပီး၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ငံျပာရည္ ထည္႔ၿပီး ဆီျပန္ေအာင္ ခ်က္လိုက္ ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ နည္းနည္းကို ပါးပါးလွီးၿပီး ေရေဆး၊ ေရစစ္ထား ပါတယ္။
ဟင္းရည္အတြက္ကေတာ႔ အသားႏႊင္ၿပီးသားအရိုးကို ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးထဲ ျပန္ထည္႔ၿပီး ဆက္တည္ ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ထဲက ၾကက္သြန္ေၾကာ္ဖတ္ နည္းနည္းထည္႔ၿပီး တည္ပါတယ္။ ဟင္းရည္ က်လာရင္ အေပါ႔အငံျပင္တယ္။ အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္ရင္ တရုတ္နံနံ အုပ္ပါတယ္။
နန္းႀကီးဖတ္ အတြက္ကေတာ႔ Laksa တစ္ထုပ္ကို ေရေႏြးနဲ႔ ျပဳတ္ၿပီး ေရေအးနဲ႔ ျပန္ေဆး၊ ဇကာနဲ႔ စစ္ထားပါတယ္။ Laksa က နန္းလတ္အရြယ္ပါ။ ကၽြန္မက နန္းႀကီးသုပ္ဆို နန္းလတ္နဲ႔ သုပ္တာကို ပိုႀကိဳက္ပါတယ္။
ပန္းကန္တစ္လံုးမွာ နန္းႀကီးဖတ္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္၊ ၾကက္သားဟင္း၊ ပဲမႈန္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္စိမ္း စတာေတြထည္႔၊ သံပုရာရည္ညွစ္၊ ၾကက္ဥကို ပါးပါးလွီး ထည္႔ၿပီး အေပါ႔အငံ အေနေတာ္ျဖစ္ေအာင္ သုပ္ပါတယ္။
ဒါဆိုရင္ေတာ႔ နန္းႀကီးသုပ္နဲ႔ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ ဟင္းခ်ိဳေလး စားလို႔ရၿပီေပါ႔ရွင္။
နန္းႀကီးသုပ္ဖို႔ ပြဲျပင္ထားတာေလး
နန္းႀကီးသုပ္ဖို႔ ပြဲျပင္ထားတာေလး
ဒါေလးက သုပ္ၿပီးသား၊ စားရန္အဆင့္သင့္
5 comments:
နန္းၾကီးသုပ္က စားခ်င္စရာေလးပဲ ညေလးေရ.. ဒီလို နန္းၾကီးသုပ္မ်ိဳးေတာ့ အျပင္မွာသာ စားရရင္ မနက္စာေကာ ညစာပါ ထမင္းလြတ္ စားႏုိင္မယ္ ထင္တယ္.. :)
ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးေရ... နန္းႀကီးသုတ္ေလး တစ္ပြဲ သုတ္ေပးေနာ္။ စားလို႕ေကာင္းလိုက္တာ... ေက်းဇူး ;)
နန္းႀကီးသုပ္လာစားသြားတယ္ညီမေလးေရ၊က်မလည္းနန္းလတ္ပဲၾကိဳက္တယ္။
ပဲမႈန္႕မ်ားမ်ား၊ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးစားလိုက္ရရင္ရွယ္ပဲေနာ္။
အၾကံတူသြားေပမဲ့ သူကဦးသြားတယ္
ဘာရမလဲ ခုလည္းစားမယ္ ေနာက္လည္းစားမယ္
အိမ္မွာ စေနေန႔ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဖိတ္ထားတယ္
နန္းၾကီးသုပ္ (သို႔) Laksa (သို႔) အမဲသား မုန္႔တီ
တခုခုေပါ့ :) ခုေတာင္ စားခ်င္လွျပီ :(
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....