Friday, December 17, 2010

“အသုပ္၊ အရည္နဲ႔ တုတ္ေလသမွ် ဟုတ္ေနၾကမယ္႔ အာပူလွ်ာပူ”

ဒီေန႔ေတာ႔ ရခိုင္မုန္႔တီခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ကၽြန္မက ရခိုင္မုန္႔တီႀကိဳက္ေတာ႔ ရွင္းရွင္းမုန္႔တီထုပ္ေလးေတြ ၀ယ္ထားၿပီး ညေနခင္းေတြမွာ လုပ္စားတတ္တယ္။ ေခါက္ဆြဲထုပ္လုိပဲ လုပ္ရတာလြယ္ေတာ႔ ခဏခဏ စားျဖစ္တယ္။ သူက ရယ္ဒီမိတ္ ဆုိေပမယ္႔ ရခိုင္မုန္႔တီ အရသာနဲ႔ ေတာ္ေတာ္ေလး နီးစပ္တယ္။ အာသာေျပေတာ႔ စားလုိ႔ ျဖစ္တယ္ရွင့္။ ခ်က္စားတာလိုေတာ႔လည္း ဘယ္ဟုတ္ပါ႔မလဲေနာ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ လမ္းေလွ်ာက္ႏိုင္လာတာနဲ႔ ရခိုင္မုန္႔တီ ခ်က္စားခ်င္စိတ္ ေပၚေနတာေလးကို ျဖည္႔ဆည္း လိုက္တယ္။ အရင္ရက္ေတြကတည္းက ခ်က္စားခ်င္ေနတာ။ City Hall က ၀ယ္ထားတဲ႔ ငါးၾကင္းေလးေတြက က်န္ေနေသး တယ္ေလ။ 

ရခိုင္မုန္႔တီခ်က္ဖို႔ ငါးကို ေရေဆးၿပီးေတာ႔ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ နယ္ၿပီး ျပဳတ္ထားလိုက္တယ္။ မုန္႔ဖတ္ကို ေရစိမ္ထားတယ္။ ငါးက်က္ရင္ ခဏ အေအးခံၿပီး အသားႏႊင္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ငါးအသား ႏႊင္ထားတာေတြကို ထည္႔ေလွာ္လုိက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ တစ္၀က္ကို ခုနက ငါးျပဳတ္အိုးထဲ ျပန္ထည္႔ၿပီး ဆက္တည္တယ္။ က်န္တဲ႔ ငါးအသားတစ္၀က္ကို အသုပ္ သုပ္ဖို႔ ပန္းကန္ေလးနဲ႔ ထည္႔ထားတယ္။ ဟင္းရည္အိုးထဲကို အရည္ လိုခ်င္သေလာက္  ေရေႏြး ထပ္ျဖည္႔ထည္႔တယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေႏြးေလးနဲ႔ ခဏ ျပဳတ္ၿပီး ေထာင္းလိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ပန္းကန္ေလးထဲမွာ ငရုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းထားတာေတြနဲ႔ ငါးျပဳတ္ရည္ေလး နည္းနည္းထည္႔ၿပီး ေဖ်ာ္ထားလိုက္တယ္။ မက်ည္းသီးကုိ ေရေႏြးေလး ေဖ်ာၿပီး မက်ည္းရည္ ေဖ်ာ္ထား တယ္။ နံနံပင္ကို ေရေဆး၊ ညွပ္ၿပီး ပန္းကန္နဲ႔ ထည္႔ထား လိုက္တယ္။ ငါးပိစိမ္းစားကို ေရေႏြးေလးနဲ႔ ေဖ်ာ္ၿပီး ငါးျပဳတ္အိုးထဲ ထည္႔တယ္။ (ကၽြန္မကေတာ႔ ငါးပိကို ေရေႏြးနဲ႔ ေဖ်ာ္ၿပီးရင္ အားလံုး ေလာင္းမထည္႔ ဘူး။ အနည္ထိုင္ေအာင္ ခဏေစာင့္ၿပီး အရည္ၾကည္ကိုပဲ ထည္႔ တယ္။ အနယ္ေတြ မထည္႔ဘူး။ ဟင္းရည္ အေရာင္ကို ၾကည္ၾကည္ေလးပဲ ႀကိဳက္လို႔ပါ။ အရည္ေနာက္ ေနတာကို မႀကိဳက္လို႔။) ဟင္းအိုး ျပန္ဆူလာရင္ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆား၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အေပါ႔အငံ ျပင္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ငရုတ္ေကာင္းေစ႔ ေလွာ္ထားတာေလးေတြနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၇)မႊာေလာက္ကို ေရာေထာင္းတယ္။ အဲဒီ ေထာင္းထားတာေတြနဲ႔ ပဒဲေကာမႈန္႔ (ကၽြန္မက ေတာ႔ ခ်က္ခါနီးမွ ပဒဲေကာကို ေျပး၀ယ္ေနရမွာ စိုးလို႔ အမႈန္႔၀ယ္ၿပီး ဗူးနဲ႔ ထည္႔ထား လိုက္တယ္) ကိုေရာၿပီး ဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ႔ အထဲကို ထည္႔လိုက္တယ္။ ဟင္းရည္က်ေအာင္ တည္ၿပီးရင္ေတာ႔ ရခိုင္မုန္႔တီ ဟင္းရည္ေလး ရပါၿပီ။ 

ေရစိမ္ထားတဲ႔ မုန္႔ဖတ္ေတြကို အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရေႏြးဆူေအာင္တည္ၿပီး ထည္႔ျပဳတ္တယ္။ မုန္႔ဖတ္ အိလာရင္ ဇကာနဲ႔ ေရစစ္ၿပီး ေရေအးနဲ႔ ေဆးခ်လိုက္တယ္။ ေရခဏစစ္ထားၿပီးရင္ ေတာ႔ မုန္႔တီသုပ္ သုပ္လို႔ ရပါၿပီ။ ကၽြန္မက ရခိုင္သုပ္(အာပူသုပ္)ကို ပိုႀကိဳက္လို႔ အဲလို သုပ္စားျဖစ္တယ္။ ပန္းကန္းထဲကို မုန္႔ဖတ္ စားႏိုင္သေလာက္ထည္႔၊ ငါးအသားႏႊင္ထားတာ နည္းနည္းထည္႔၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ေဖ်ာ္ ထားတာထည္႔၊ မက်ည္းရည္နဲ႔ ငံျပာရည္ထည္႔၊ မုန္႔တီဟင္းရည္ေလး နည္းနည္း ထည္႔ၿပီး ရႊဲရႊဲေလး သုပ္စား ပါတယ္။ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေပါ႔ရွင္။ အေပၚက နံနံပင္ေလးနဲ႔ ပဲေၾကာ္ေလး ျဖဴးထည္႔လိုက္ပါတယ္။ အာပူသုပ္ စားၿပီး မ၀ေသးတဲ႔ ကၽြန္မက မုန္႔တီအရည္ႏွစ္ပြဲ ထပ္ေသာက္ ပါေသးတယ္။ ;-P

ညေနဘက္ စာေရးဆရာ ျပန္လာေတာ႔ သူက အစပ္မစားႏိုင္သူမို႔ မုန္႔ဖတ္သုပ္ သုပ္ေပးရပါတယ္။ ဒီေတာ႔ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ေလး ခ်က္ထားရပါေသးတယ္။ ဆီနည္းနည္းကို ဒယ္အုိးထဲမွာ ပူေအာင္တည္ပါတယ္။ ဆီပူလာရင္ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ၿပီး အေရာင္တင္မႈန္႔ ထည္႔လိုက္ပါတယ္။ မုန္႔ဖတ္သုပ္ သုပ္ဖို႔ မုန္႔ဖတ္၊ ငါးအသား၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ ဆီခ်က္ (ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္က အဆင္သင့္ရွိေနလို႔ ခ်က္စရာမလိုေတာ႔ပါ)၊ ပဲမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အားလံုးထည္႔ၿပီး သုပ္ပါတယ္။ နံနံပင္နဲ႔ ပဲေၾကာ္ေလး ျဖဴးေပးလိုက္ပါတယ္။ ဒါဆို မုန္႔ဖတ္သုပ္ေလးကို ရခိုင္မုန္႔တီ ဟင္းရည္ေလးနဲ႔ တြဲဖက္စားလို႔ ရၿပီေပါ႕။

မုန္႔တီစားဖို႔ ျပင္ထားတဲ႔ အဆာပလာေလးေတြ



ကၽြန္မအႀကိဳက္ ရခိုင္သုပ္(အာပူသုပ္)




အာပူသုပ္နဲ႔ မ၀ေသးလို႔ ေနာက္ထပ္ မုန္႔တီအရည္




စာေရးဆရာရဲ႕ မုန္႔တီသုပ္ ပန္းကန္


ဒါက ညေနဘက္ စာေရးဆရာ ျပန္လာမွ ထပ္စားတဲ႔ ကၽြန္မရဲ႕အသုပ္ ပန္းကန္၊ နည္းတယ္လို႔ မထင္တဲ႔ေနာ္၊ မုန္႔တီအရည္ႏွစ္ပြဲ ထပ္ဆြဲေသးတယ္ း-)



ဒါက အသုပ္နဲ႔ တြဲစားဖို႔ မုန္႔တီဟင္းရည္


7 comments:

rose said...

ေပားးးးးးးးး တို႕ပထမဦးဆုံးကြ... ခိခိ း) ရခိုင္မုန္႕တီ အရည္နဲ႕ တစ္ပြဲေပးပါ။ စားလို႕ေကာင္းတယ္။ ေက်းဇူး။

baby taster said...

ၾကိဳက္စ္စ္စ္စ္စ္စ္စ္၏၏၏၏၏၏၏၏၏၏၏၏
အထင္မေသးရဲပါဘူး ယံုပါတယ္ရွင္
ေျခေထာက္က သက္သာသြားျပီလား

Sunny said...

ဒီတစ္ခါ ရို႔စ္ ပထမဆံုးပါလား.. မမေဘဘီ အပူအစပ္ေတြ မတည့္ဘူးဆို.. ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ.. အသုပ္တစ္ပြဲ၊ အရည္တစ္ပြဲေပးေနာ္.. အသုပ္ကိုေတာ့ ငရုတ္သီးနည္းနည္းေလွ်ာ့ထည့္ေပး.. :)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အာပူလွ်ာပူျမင္ေတာ႔ အင္းယားက အာပူလွ်ာပူသတိရသြားတယ္
ခုလို ခ်မ္းတဲ႔အခ်ိန္မွာ ငရုပ္သီးစပ္စပ္ ပူပူေလာင္ေလာင္ေလး စားလိုက္ရလို႕ေတာ႕ ေဆြမ်ိဳးေတာင္ ေမ႕မလားဘဲေနာ္... အသုပ္ထက္ အရည္နဲ႔ပိုၾကိဳက္တယ္...
ခ်က္စားဦးမယ္.. လုပ္နည္းေလး မွတ္သြားတယ္ေနာ္ ေက်းဇူး

သက္ေဝ said...

ကိုယ္လဲ ၾကိဳက္တယ္... မအားလို႔ ခ်က္မစားျဖစ္ေသးခ်ိန္မွာ အဆင္အေျပဆံုးက ရွင္းရွင္းပါပဲ... ငါးဖယ္ေၾကာ္ေလး ပဲေၾကာ္ေလးနဲ႔ ဆို ေကာင္းမွ ေကာင္း... း))

အင္ၾကင္းသန္႕ said...

အာပူသုပ္လုပ္စားခ်င္လို႕ နည္းလိုက္ရွာေနတာၾကာၿပီ။ အခုမွပဲ ဆုိက္ဆုိက္ၿမိဳက္ၿမိဳက္ေတြ႕ေတာ့တယ္။ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္။ ေနာက္စားခ်င္တာေလးေတြရွိရင္ သိႏုိင္ေအာင္ လင့္ခ္ေလးလည္းယူသြားတယ္ေနာ္။ း))

BluePink said...

ဂလု...ဂလု...တံေတြးၿမိဳခ်မိပါသည္

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...