ဒီေန႔ေတာ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္ ခ်က္ရတာက လြယ္ပါတယ္။ ပထမဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ေထာင္းပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေရေဆးၿပီး လွီးထားပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္၊ ဆီပူရင္ နႏြင္းမႈန္႔ေလးအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ရင္ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ထည္႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ ငါးပိစိမ္းစားကို ေရက်က္ေအးေလးနဲ႔ ေဖ်ာ္ၿပီး ထည္႔ပါတယ္။ ေရခမ္းရင္ လွီးထားတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည္႔ပါတယ္။ ငံျပာရည္၊ (အခ်ိဳမႈန္႔ သံုုးလ ွ်င္ထည္႔) ထည္႔ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ လိပ္ၿပီး ဆီျပန္လာေအာင္ တည္ေပးပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ လိပ္ၿပီး ဆီျပန္လာရင္ ငရုတ္သီးစိမ္း ျခမ္းထည္႔ပါတယ္။ နံနံပင္ေရေဆးၿပီး လွီးျဖတ္ထည္႔ပါတယ္။ ဒါဆို ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါၿပီ။ အိမ္မွာ ဘာဟင္းပဲခ်က္ခ်က္ တြဲဖက္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ မ်ားမ်ားေလး ခ်က္၊ ဗူးနဲ႔ထည္႔ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ထား ပါတယ္။ ေနာက္ေန႔ေတြလည္း စားလို႔ရေအာင္ ေပါ႔။
Welcome Back !!!!
-
ကျနော့်ဘလော့ကို ပြန်ဖွင့်ချိန်ဟာ တိုက်တိုက်ဆိုင်ဆိုင် April
တစ်ရက်နေ့ဖြစ်နေတယ်... ။ တကယ်တမ်းကျတော့ တိုက်ဆိုင်မှုဆိုတာ လောကမှာမရှိပါဘူး
လူတစ်ယောက်ဟာ ဘာပြ...
7 hours ago
7 comments:
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ေလး စားခ်င္လိုက္တာ..
Same here Sunny, wanna eat that too!
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္မွာ ငါးပိေလးပါ ထည္႕ထားေတာ့ အႀကိဳက္ပဲ။ သေရက်သြားတယ္။
ဗိုက္ဆာလာၿပီမမေရ...အိမ္ကိုလြမ္းလာၿပီ...
My favorite dish. Yummy...my mouth is watering.
Iora
ခုတေလာ ေကာ္မန္႕ေပးရခက္ေနတာ ေကာ္နက္ရွင္ေၾကာင္႔ေလ
အေစာက လာေပးတာမရလို႔ ခုျပန္လာတာ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္နဲ႔ ထမင္းေလးနဲ႔ နယ္စားလိုက္ရရင္ ေဆြမ်ိဳးေမ႔သြားမယ္ ထင္တယ္ေနာ္။။
ရွိေသးရင္ နည္းနည္းေကၽြးပါ း)
စားခ်င္တယ္ဗ်ဳိ ႔
ဆီမ်ားတယ္.. အခ်ိဳ မုန္႔ မၾကိဳက္ပါ.. မစားသင့္ဟု ထင္ပါတယ္.. ဟင္းေတြမွာ နဂိုသဘာဝအရသာရွိပီးသားမို႔ အခ်ိဳ မုန္႔က ေရာဂါျဖစ္ေစပါတယ္..
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....