Friday, December 10, 2010

“တစ္သက္စားလည္း အျပစ္မျမင္ ၀က္သားနဲ႔မွ်စ္ခ်ဥ္ ”

ကၽြန္မက မတည္႔တဲ႔ အစာေတြဆို အလြန္ႀကိဳက္ပါတယ္။ ႀကိဳက္တဲ႔အတိုင္းလည္း မၾကာခဏ ခ်က္စား ပါတယ္။ ဒီေန႔လည္း မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ၀က္သားခ်က္ပါတယ္။ မနက္ဖန္ ရံုးပိတ္ရက္ဆိုေတာ႔ စာေရးဆရာ အလုပ္ မသြားရဘူး ေလ။ ဒီေတာ႔ တက္ခ်င္သေလာက္ တက္။ စားပစ္လိုက္မယ္ ဆိုၿပီး ခ်က္တာပါ။ 

ကၽြန္မက အစားကို အစြဲရွိတယ္။ ကၽြန္မႀကိဳက္တဲ႔ ဆိုင္၊ ကၽြန္မႀကိဳက္တဲ႔ တံဆိပ္၊ အဲဒီလိုမ်ိဳး အစြဲနဲ႔ စားတတ္ တယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို ကၽြန္မက ပ်ဥ္းမနားက 'မိုး' တံဆိပ္ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို အလြန္ႀကိဳက္တယ္။ ဒါကို သိတဲ႔ ကၽြန္မ အေဒၚေတြကလည္း ကၽြန္မဆီ ပို႔ေပးတတ္ပါတယ္။ ခုလည္း ရန္ကုန္က  ပို႔ေပးထားတဲ႔ 'မိုး' မွ်စ္ခ်ဥ္ ထုပ္ေတြ ရွိေနတယ္ေလ။ ရန္ကုန္အိမ္မွာ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း ခ်က္တဲ႔ေန႔ဆို ကၽြန္မ ေခါင္းမေဖာ္တမ္း စားတာပါ။ အိမ္မွာ ခ်က္ရင္ ၀က္သားနဲ႔ ခ်က္တာ မ်ားေပမယ္႔ တစ္ခါတေလ ငါးၾကင္းသားနဲ႔လည္း ခ်က္တတ္ပါတယ္။ အခု ဒီမွာေတာ႔ ငါးေကာင္းေကာင္း မရွိတာနဲ႔ ၀က္သားနဲ႔ပဲ ခ်က္ျဖစ္တယ္။

ကၽြန္မက မွ်စ္ခ်ဥ္ကို သင့္သလို တံုးၿပီး ေရတစ္ထပ္ ေဆးတယ္။ ၿပီးေတာ႔ မွ်စ္ကို ငါးပိစိမ္းစား နည္းနည္း နဲ႔ အိုးတစ္လံုးမွာ ထည္႔ျပဳတ္ ပါတယ္။ အနည္းဆံုး ႏွစ္နာရီေလာက္ ၾကာေအာင္ ျပဳတ္တယ္။ ေရခန္းရင္ ေရေႏြး ထပ္ထည္႔ ျပဳတ္တယ္။ မွ်စ္က ၾကာၾကာ ျပဳတ္ေလ စားေကာင္းေလပဲ။ ၀က္သားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္ နည္းနည္းနဲ႔ နယ္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဆီအိုးတင္၊ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းထားတာေတြ ထည္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ ထည္႔ၿပီး ဆီသပ္တယ္။ ၾကက္သြန္ေလး လိပ္လာၿပီ ဆိုမွ ၀က္သားထည္႔ၿပီး လံုးတယ္။ ခဏေနမွ မွ်စ္ျပဳတ္ထားတဲ႔ အိုးထဲက မွ်စ္ဖတ္ေတြပဲ ယူၿပီး ဆီသပ္အိုးထဲထည္႔ ၀က္သားနဲ႔ ေရာလံုးတယ္။ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္း ထည္႔လံုးပါတယ္။ နည္းနည္းၾကာၾကာ လံုးၿပီးလို႔ ဆီျပန္ရင္ေတာ႔ ခုနက မွ်စ္ျပဳတ္ရည္ က်န္ေနတဲ႔ မွ်စ္ျပဳတ္ထားတဲ႔ အိုးထဲကို အားလံုးေျပာင္းထည္႔၊ ၿပီးေတာ႔ ေရေႏြးဆူၿပီးသား ေလာင္းထည္႔ၿပီး ၀က္သား ႏူးအိတဲ႔အထိ တည္ပါတယ္။ လိုရင္ ေရေႏြးပဲ ထပ္ျဖည္႔ထည္႔ပါတယ္။ ေရေႏြး ကိုေတာ႔ ကၽြန္မ အရည္ေသာက္ စားခ်င္သေလာက္ မွန္းထည္႔ ပါတယ္။ အေပါ႔အငံျမည္းၿပီး လိုတာ ျပင္ပါတယ္။ ၀က္သား ႏူးရင္ေတာ႔ ၀က္သားနဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ ဟင္းေလး ရၿပီေပါ႔ရွင္။

မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းနဲ႔ တြဲစားဖို႔ ငရုတ္သီး ဆားေထာင္းေလး ေထာင္းပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးမႊာေလာက္ကို မညက္တညက္ေလး ေထာင္းၿပီး ငရုတ္သီးလံုးကြဲ (အဖတ္ၾကမ္း)နဲ႔ ဆားထည္႔ ေထာင္းပါတယ္။ ဒါဆို ငံငံ စပ္စပ္ ငရုတ္သီး ဆားေထာင္းေလး အဆင္သင့္ ျဖစ္ၿပီေပါ႔။

ကၽြန္မအႀကိဳက္ ၀က္သားနဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း




တြဲဖက္စားဖို႔ ငရုတ္သီးဆားေထာင္းေလ


ကၽြန္မအႀကိဳက္ ေဟာဒီ႔ 'မိုး'မွ်စ္ခ်ဥ္ထုပ္ေလးနဲ႔ ခ်က္တာပါ


4 comments:

ဂ်ဴနို said...

စားခ်င္လိုက္တာေနာ္ ဟင္းဟင္းဟင္း။

မအယ္

Sunny said...

ရွလြတ္.. စားခ်င္လာျပီ.. ထမင္းစားျပီးလို႔ ေတာ္ေသးတယ္.. အနံ႔ေလးေတာင္ ေမႊးလာသလိုပဲ.. ဟိဟိ

baby taster said...

မွ်စ္ခ်ဥ္ အရမ္းၾကိဳက္ေပါ့
၀က္သားမစားေတာ့ ခက္တယ္

ေငြစႏၵာ said...

က်မလည္းမ်ွစ္ခ်ဥ္အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။
ဝါပိုးမ်ွစ္ခ်ဥ္ကပိုစားေကာင္းတယ္ေနာ္။
မစားရတာၾကာပါၿပီ။စားခ်င္လိုက္တာ

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...