Wednesday, December 15, 2010

“အပီႏွက္ၿပီး တစ္ေယာက္တည္းဆြဲတဲ႔ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ”

လြန္ခဲ႔တဲ႔ ႏွစ္ရက္၊ သံုးရက္က စၿပီး ကၽြန္မ ေျခေထာက္မွာ မွင္ျဖစ္ၿပီး ေယာင္ပါတယ္။ ကၽြန္မက အစားမွားရင္ အဲဒီလို Allergy ျဖစ္တတ္လို႔ တတ္ႏိုင္သမွ် ေရွာင္ပါတယ္။ (ကၽြန္မ အရမ္းႀကိဳက္တဲ႔ အစားအစာက လြဲလို႔  ;-P )။ မ်ားေသာ အားျဖင့္ ပင္လယ္စာနဲ႕ မတဲ႔ဘူး။ ခဏခဏလည္း ျဖစ္တယ္။ အခုလည္း ျဖစ္ျပန္ၿပီေလ။ အခု ျဖစ္တာက ေျခဖ၀ါးမွာ။ ေယာင္ၿပီး၊ ေဖာင္းကား တင္းၿပီး နီရဲေနတယ္။ ေျခေထာက္ ေထာက္လို႔ မရဘူး။ လမ္းလည္း မေလွ်ာက္ႏိုင္ ဘူး။ ဒီေတာ႔ ဟင္းလည္း မခ်က္ႏိုင္ဘူး ေပါ႔။ စာေရးဆရာ ခမ်ာလည္း တရုတ္ဆိုင္နဲ႔ ႏွစ္ပါးသြား ေနရ ရွာတယ္။ ဘာဟင္းမွ မခ်က္ႏိုင္ေတာ႔ ဟင္းလ်ာပို႔စ္ အသစ္ေတြလည္း မတင္ႏိုင္ဘူးေပါ႔။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မမိတ္ေဆြ ဘေလာ႔ေတြဆီ သြားၿပီး အဲဒီ မမေတြ ခ်က္ထားတဲ႔ ဟင္းေတြပဲ သြားငမ္းေနရတာ ေပါ႔။  

ဒီေန႔မနက္ေတာ႔ ေျခဖ၀ါးက ေယာင္ေနတာႀကီးက ေရြ႕ၿပီး ေျခခံုေပၚ ေရာက္လာတယ္။ ေျခခံုမွာဆိုေတာ႔ လမ္းေတာ႔ နည္းနည္း ေလွ်ာက္လို႔ ရလာတယ္။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မလည္း မီးဖိုထဲသြားၿပီး ဘာလုပ္စားရင္ ေကာင္း မလဲေပါ႔။ မနက္စာက ကၽြန္မ တစ္ေယာက္တည္းဆိုေတာ႔ ဟင္းမခ်က္ခ်င္ေတာ႔ဘူး။ ၿပီးေတာ႔ ေျခေထာက္ ေယာင္တာက ေပ်ာက္ေသးတာ မဟုတ္ေတာ႔ ၾကာၾကာလည္း မရပ္ႏိုင္ေသးဘူးေလ။ ဒါနဲ႔ စာေရးဆရာက ေခါက္ဆြဲသုပ္ သိပ္ႀကိဳက္လို႔ ဆိုၿပီး သုပ္စားရေအာင္ စာေရးဆရာအေမ ရန္ကုန္က ပို႔ထားတဲ႔ ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ေတြ သြားေတြ႕တယ္။ ေခါက္ဆြဲသုပ္ေတာ႔ မစားခ်င္ဘူးေပါ႔။ ေၾကာ္စားရင္ ေကာင္းမလားေပါ႔။ ၀က္သားေလး နည္းနည္း က်န္ေနတာလည္း ေတြ႕တယ္။ ေခါက္ဆြဲ ေၾကာ္ဖို႔ ေဂၚဖီတုိ႔၊ မုန္လာဥနီတို႔က မရွိဘူး။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ကေတာ႔ အဆင္သင့္ ရွိေနတယ္။ စာေရးဆရာက ေခါက္ဆြဲသုပ္ ႀကိဳက္သူမို႔ ကၽြန္မက ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ေတြကို မ်ားမ်ားခ်က္ၿပီး ဗူးေလးေတြနဲ႔ ထည္႕ထားတတ္တယ္ေလ။ ဒီေတာ႔ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲပဲ စားေတာ႔မယ္ ဆိုၿပီး လုပ္စားျဖစ္တာေလးပါ။

ေခါက္ဆြဲကို ေရနဲ႔ ျပဳတ္ၿပီး ဇကာနဲ႔စစ္ထားတယ္။ ၀က္သားကို ေရေဆး၊ ဆားနဲ႔အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႔ ေရာနယ္ၿပီး ျပဳတ္တယ္။ ၀က္သားရရင္ အသားေတြကို ေသးေသးေလးေတြ မွ်င္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ စားမယ္႔ ပန္းကန္ထဲ ေခါက္ဆြဲထည္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆီခ်က္အရည္၊ ၀က္သား ျပဳတ္ရည္ နည္းနည္းစီ ထည္႔ၿပီ ခရင္းနဲ႔ ေမႊတယ္။ ၿပီးမွ အေပၚက ၀က္သားမွ်င္ေလးေတြထည္႔ ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ဖတ္ေလးေတြ ခပ္ထည္႔ လုိက္တယ္။ ငရုတ္ေကာင္းေလး အုပ္လုိက္တယ္။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ေတာင္ မရွိလို႔ မပါေတာ႔ဘူး။ အရည္ေသာက္ အတြက္ကေတာ႔ ခုနက ၀က္သား ျပဳတ္ထားတဲ႔ ျပဳတ္ရည္ကို အေပါ႔အငံျပင္ၿပီး ငရုတ္ေကာင္း အုပ္လုိက္တာ ပါပဲ။ ရွိတာေလးနဲ႔ ျဖစ္ေအာင္ လုပ္စား လိုက္ပါတယ္။ စားလို႔ေတာ္ေတာ္ ေကာင္းပါတယ္ ရွင္။ ကၽြန္မလည္း အ၀တီးပစ္လိုက္ပါတယ္။

စားဖို႔ အဆင္သင့္ျပင္ထားတဲ႔ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲပြဲေလး။


မ၀မွာစိုးလို႔ ကၽြန္မလိုပဲ အ၀ စားႏိုင္ေအာင္ ေနာက္ထပ္...ေနာက္ထပ္..





ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲနဲ႔တြဲေသာက္ဖုိ႔ အရည္ေသာက္ ပန္းကန္ေလး


3 comments:

rose said...

ေျခေထာက္ေရာင္ျပီး ေနမေကာင္း ျဖစ္ေနတာလား။ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး ျမန္ျမန္ ေနေကာင္းျပီး ပာင္းေတြ အမ်ားႀကီး ခ်က္ျပီး ဘေလာ့ဂ္မွာ ျမန္ျမန္ တင္ႏိုင္ပါေစ။ ဒါမွ ရို႕စ္လည္း လာျပီး သြားရည္က်လို႕ ရမွာေလ။

Sunny said...

တစ္ေယာက္တည္း အပီမဆြဲပါနဲ႔.. အစ္မတို႔လည္း ၀ိုင္းကူ စားပါရေစ.. :)

baby taster said...

ဆုေတာင္းေပးတယ္ ေနေကာင္းပါေစ
ေခါက္ဆြဲေတာ့ မစားေတာ့ပါဘူးေလ
၀က္သားနဲ႔ ဆိုေတာ့ :(
ေျခေထာက္ျမန္ျမန္သက္သာ ပါေစ
ဒါမွ လက္လႈပ္ႏိုင္ျပီး စာေရးဆရာလည္း
ပါစပ္လႈပ္ႏိုင္ရွာမွာ :P

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...