Sunday, December 26, 2010

“ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္း”

ကၽြန္မလည္း စာေရးဆရာ ရံုးပိတ္ရက္မွာ လမ္းမ်ားေနတာနဲ႔ အိမ္မွာ ဟင္းေတာင္ ေကာင္းေကာင္း မခ်က္ျဖစ္ဘူး။ ကၽြန္မရဲ႕ ဘေလာ႔ကေလးမွာလည္း ပို႔စ္အသစ္မတင္ႏိုင္ဘူးေပါ႕။ ဒီေန႔ ေန႔လယ္ေတာ႔ အျပင္က ျပန္လာၿပီး စာေရးဆရာနဲ႔ အဆာေျပ ဘာေလးမ်ားစားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေတာ႔ လြန္ခဲ႔တဲ႔ သံုးရက္ ေလာက္က သေဘၤာသီးေတြကို ျခစ္ၿပီး ဗူးေလးနဲ႔ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ ထားခဲ႔တာကုိ သတိရတယ္။ ဒီေတာ႔ ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္းေလး လုပ္စားျဖစ္တယ္။ 

ကၽြန္မက ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္း သိပ္ႀကိဳက္ပါတယ္။ ရန္ကုန္မွာဆို လွည္းတန္း၊ ဦးထြန္းလင္းၿခံလမ္း ထဲမွာ ေရာင္းတဲ႔ သေဘၤာသီးေထာင္းဆိုင္မွာ သေဘၤာသီးေထာင္းနဲ႔ ၾကက္ဥကင္ကို ခဏခဏ သြားစား ပါတယ္။ ကၽြန္မ ဘိုးဘိုးကဆို အိမ္နဲ႔ နီးနီးနားနားက ဆိုင္မွာ မစားဘဲ လွည္းတန္းအထိ သြားစားလို႔ ကၽြန္မကုိ အစားကို ဒီေလာက္မက္ရလားဆိုၿပီး အျပစ္တင္ပါတယ္။ ကၽြန္မကလည္း အစားဆို ေကာင္းတဲ႔ ဆိ္ုင္ကမွ စားခ်င္ပါတယ္။ တစ္ခါမွာေတာ႔ စာေရးဆရာနဲ႔ ကၽြန္မ အဲဒီဆိုင္မွာ သြားစား ပါတယ္။ အဲဒီဆိုင္က လူ အရမ္းမ်ားပါတယ္။ အၿမဲေစာင့္ရပါတယ္။ အၿမဲလည္း ေစာင့္ပါတယ္။ အဲဒီေန႔ကေတာ႔ ကၽြန္မတို႔ ႏွစ္ေယာက္ အၾကာႀကီး ေစာင့္ေနေပမယ္႔ ကၽြန္မတို႔စားေနတဲ႔ ၾကက္ဥကင္ ပန္းကန္သာ ကုန္သြားတယ္၊ ကၽြန္မဆီ သေဘၤာသီးေထာင္း ပန္းကန္ေရာက္မလာဘဲ ကၽြန္မတို႔ ေနာက္မွ ေရာက္တဲ႔ ၀ိုင္းေတြဆီကို ေက်ာ္ၿပီး အရင္ ခ်ေပး ေနပါတယ္။ စားပြဲထိုးေတြ သတိမထားတာပါ။ ကၽြန္မေတာ္ေတာ္ စိတ္တိုသြားပါတယ္။ ကၽြန္မတို႔ ေခၚေျပာ ေပမယ္႔လည္း အေရးမလုပ္တဲ႔ အျပင္၊ အၾကာႀကီး ထပ္ေစာင့္တာေတာင္ ေရာက္မလာတာေၾကာင့္ ကၽြန္မလည္း စိတ္တိုတိုနဲ႔ ဆက္မေစာင့္ ေတာ႔ဘဲ ထျပန္ခဲ႔ပါတယ္။ ကၽြန္မတို႔ စိတ္ဆိုးသြားမွန္း သိတာေတာင္ မိတ္ပ်က္မွာ မစိုးရိမ္ဘဲ ကၽြန္မတို႔ေနာက္ထပ္ လာမစားလည္း တျခားလာစားမယ္႕သူေတြ အမ်ားႀကီး ရွိတယ္ ဆိုတဲ႔ ပံုနဲ႔ပါ။ ေရာင္းေကာင္းေနတုန္းေတာ႔ ေရရွည္ကို မေတြးမိၾကဘူး ထင္ပါရဲ႕။

ဒီေန႔ေတာ႔ ကိုယ္ဘာသာ လုပ္စားၿပီး စာေရးဆရာကိုေတာင္ ေျပာလိုက္ပါေသးတယ္။ အရသာ ေကာင္းတယ္ မဟုတ္လား။ လွည္းတန္းက သေဘၤာသီးေထာင္းဆိုင္ကို မေက်နပ္ဘူး။ သူတို႔ ေဘးနားမွာ အၿပိဳင္ တစ္ဆိုင္ေလာက္သြားဖြင့္ လိုက္ဦးမယ္ ဆိုေတာ႔ စာေရးဆရာကလည္း အတိုင္ အေဖာက္ ညီပါတယ္။ သြားဖြင့္၊ ဒီလက္ရာနဲ႔ဆို ျဖစ္တယ္တဲ႔။ သူက အဲဒီလို ေျမွာက္ေပးတယ္ရွင့္။

ကၽြန္မရဲ႕သေဘၤာသီးေထာင္း ဘယ္လိုလုပ္လဲ ဆိုေတာ႔ ပထမဦးဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာကို အရင္ ေထာင္းပါတယ္။ ညက္မွ ငရုတ္သီး ေလးေတာင့္ထည္႔ေထာင္းပါတယ္။ (ကၽြန္မက ငရုတ္သီး အနီေတာင့္ ထည္႔တာပါ) ေလးေတာင့္ပဲ ထည္႔ေပမယ္႔ ေတာ္ေတာ္ စပ္ပါတယ္ရွင္။ ၿပီးမွ ထန္းလ်က္ သံုးခဲကို ထည္႔ ေထာင္းပါတယ္။ ပုဇြန္ေျခာက္ထည္႔ ေထာင္းပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး သံပုရာသီး အရည္ရႊမ္းရႊမ္း တစ္လံုးကို ညွစ္ထည္႔ တယ္။  ငံျပာရည္ ထည္႔ၿပီး ဆက္ေထာင္းပါတယ္။  ေျမပဲဆန္ေလွာ္ ထည္႔ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္လံုးကို မထူမပါးလွီးထည္႔ၿပီး ဆက္ေထာင္းပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ ျခစ္ထားတဲ႔ သေဘၤာသီးေလးေတြ ထည္႔ၿပီး ဖြဖြေလးေထာင္းေပးပါတယ္။ အစာေတြကို အားလံုးတစ္ၿပိဳင္တည္း ထည္႔ေထာင္းတာ မဟုတ္ဘဲ တစ္ခုထည္႔လိုက္ ေထာင္းလိုက္၊ ေနာက္တစ္ခု ထည္႔လိုက္နဲ႔ ေထာင္းသြားတာပါ။ ဒီလိုနဲ႔ အရသာေလး ျမည္းၾကည္႔ၿပီး လုိတာေလး ျပင္ၿပီးရင္ေတာ႔ ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္း စပ္စပ္ကေလး ရပါၿပီ။  အိမ္မွာ ပဲသီး ၀ယ္ထားတာ မရွိေတာ႔ ပဲသီး မပါသြားေတာ႔ဘူး။ ငရုတ္သီး ေလးေတာင့္ပဲ ထည္႔ေထာင္းတာ ေတာင္ ကၽြန္မနဲ႔ စာေရးဆရာေတာ႔ စားရင္း ငိုလိုက္ရတာ ;-) စပ္လြန္းလို႔ မ်က္ရည္၀ဲရတာပါ။ စာေရးဆရာက ေျပာပါေသးတယ္၊ ေနာက္တစ္ခါဆို အစပ္ေလွ်ာ႔ထည္႔ ပါေနာ္ တဲ႔  :-P

ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္း စပ္စပ္ကေလးရပါၿပီ


မိတ္ေဆြမ်ားလည္း အားေပးသြားၾကပါဦး





7 comments:

baby taster said...

သေဘာၤသီးေထာင္းၾကိဳက္တယ္
ဂဏန္းေတြနဲ႔ ေထာင္းတာေတာ့
မၾကိဳက္ဘူး။ ၾကက္ကင္နဲ႔ မုန္႔တီ
ပါရင္အမေလးေနာ္။ သေရယိုတယ္
ရွလြတ္။ မုန္႔တီနဲ႔ သေဘာၤသီးေထာင္းကို
ထိုင္းမွာေတာ့ ေရာစားၾကတာပဲ သိပ္ေကာင္းေပါ့။
ေပ်ာ္ရႊင္စရာ အားလပ္ရက္နဲ႔ မဂၤလာႏွစ္သစ္ေလးကို
ၾကိဳဆိုႏိုင္ၾကပါေစ................

ေငြစႏၵာ said...

သူကလည္းပံုနဲ႕ႏွိပ္စက္ျပန္ၿပီ၊
သေဘာၤသီးေထာင္းၾကိဳက္တယ္
ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစညီမေရ

Sunny said...

သေဘၤာသီးေထာင္းပံုကို ျမင္တာနဲ႔သြားရည္ယိုေနျပီ ညေလးေရ.. လွည္းတန္းမွာ ဆိုင္ဖြင့္ျဖစ္ရင္လည္း လာအားေပးမယ္ေနာ္..

rose said...

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးေရ.... ယိုးဒယား သေဘၤာသီးသုပ္ေလး လာစားသြားတယ္။ ရို႕စ္ သိပ္ႀကိဳက္တယ္။ အစ္မေဘဘီနဲ႕ ေျပာင္းျပန္ ရို႕စ္က ဂဏန္းပါ ထည္႕သုပ္ထားရင္ ပိုႀကိဳက္တယ္။ သေဘၤာသီးေထာင္း စပ္စပ္ခ်ဳိခ်ဳိေလး တစ္လုတ္ စားလိုက္၊ ပဲသီးေလး ကိုက္လိုက္... အိုး... အရသာ ရွိလုိက္တာ :)

Happy New Year!!

မဂၤလာပါ .... said...

ယိုးဒယားသေဘာၤသီးေထာင္းေလး လာစားသြားတယ္ေနာ္
အေရာင္အဆင္းနဲ႔ ပံုစံကေတာ႔ လွည္႔တန္းဆိုင္နဲ႔ တစ္ထပ္ထဲပဲ
အရသာကေတာ႔ အျပင္မွာ တစ္ကယ္လာစားရမွ ယံုမယ္ း))
ေနာက္တာေနာ္ ပထမဆံုးေရာက္ျဖစ္တာပါ ....
ႏွင္းေဟမာ
www.hninhaymar.com

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဟုတ္တယ္ေနာ္
လွည္းတန္းက ဦးထြန္းလင္းျခံံလမ္းထဲက ဆိုင္ကသေဘၤာသီးေထာင္းက တကယ္ေကာင္းတာ..သူတို႔က ခု ပါရမီျဖည္႔ဖက္ေလး ေထာင္းသလိုဘဲ ထန္းညက္ထည္႔ေထာင္းတာ.. အရသာ အေတာ္ေကာင္းတယ္.. ဆိုင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကထန္းညက္မသံုးဘဲ သၾကားထည္႔ေထာင္းတာ မ်ားတယ္
ခု ပံုေလးေတြက ပန္းကန္ေလးေတြလည္း လွေတာ႔ အျမင္ကလည္း စားခ်င္စရာေလး
သြားေရက်တယ္..

subuueain said...

ကိုယ္႕ဘာသာကိုယ္ဆို သေဘာၤသီးကို သုတ္ပဲ စားၿဖစ္တာ။ ေထာင္းတာကို ဝယ္ၿပီးဘဲ စားဖူးတာ ညီမေလးေရ။ ေကာင္းမဲ႕ပံုေလးေနာ္

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...