Tuesday, December 28, 2010

“၀က္သားနဲ႔ေဂၚဖီေၾကာ္၊ ၁၂ မ်ိဳးဟင္းခ်ိဳ၊ ဆားဘဲဥ”

ကၽြန္မမွာလည္း ေျခေထာက္ေယာင္တာက မေပ်ာက္ေသးေတာ႔ ငါး၊ ပုဇြန္ဘက္ကို မလွည္႔ႏိုင္ဘဲ ၾကက္၊ ၀က္နဲ႔ပဲ ႏွစ္ပါးသြားေနရပါတယ္။ တစ္ခါတေလဆို ထမင္း စားခ်င္စိတ္ေတာင္ ေပ်ာက္တယ္။ ဟင္းေတြက ထပ္ေနလို႔။ ဒီေတာ႔ ထပ္ခါထပ္ခါ စားေနရတဲ႔ ၀က္သားကို ဆီျပန္ဟင္းႀကီး မစားခ်င္တာနဲ႔ ေဂၚဖီေလးနဲ႔ ေၾကာ္စားပါတယ္။

၀က္သားကို ခပ္ေသးေသးေလးေတြ တံုးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နယ္ၿပီး ေရနဲ႔ ႏူးသည္အထိျပဳတ္ပါတယ္။  ေဂၚဖီကို  သင့္သလို လွီးျဖတ္ၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။ ၀က္သားႏူးရင္ ဒယ္အိုးထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားတာကို ဆီသတ္ပါတယ္။ ၀က္သားထည္႔ ေမႊပါတယ္။ ေဂၚဖီေဆးထားတာေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႔ပါတယ္။ ေရေႏြးေလး နည္းနည္း ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ေဂၚဖီႏူးရင္ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ရည္ေလး နည္းနည္း ထည္႔ေမႊၿပီး မီးဖိုေပၚက ခ်လိုက္ပါတယ္။

၀က္သားေဂၚဖီေၾကာ္နဲ႔ စားဖို႔ အရည္ေသာက္ကေတာ႔ ၁၂ မ်ိဳးဟင္းခ်ိဳေလးပါ။ ၀က္အသားနည္းနည္းကို ေသးေသးတံုး၊ ၾကက္အျမစ္ေတြကို ေသးေသးတံုးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နယ္ ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ အသားေတြ နူးသည္ အထိေရနဲ႔ ျပဳတ္ထားပါတယ္။ ၀က္ရိုး တစ္ရိုးကို ေရနဲ႔ တစ္နာရီေလာက္ ျပဳတ္ပါတယ္။ ေဂၚဖီ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေရႊပဲသီး၊ ဘိုစားပဲ၊ မုန္လာဥနီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တို႔ကို ေရေဆးၿပီး သင့္သလို လွီးျဖတ္ထား ပါတယ္။ မိႈေျခာက္နဲ႔ ပန္းေျခာက္ကို ေရစိမ္ပါတယ္။ ပြလာမွ မိႈေျခာက္ကို ခပ္ေသးေသး ျပန္လွီးျဖတ္ ထားပါတယ္။ ပန္းေျခာက္ကို အထဲက ၀တ္ဆံထုတ္ၿပီး အထံုးေလးေတြ ထံုးထား ပါတယ္။ အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ မီးဖိုေပၚ ဒယ္အိုးတင္ ဆီေလးနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ လွီးထားတာကို ထည္႔ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပဳတ္ထားတဲ႔ အသားေတြ ထည္႔ပါတယ္။ ၿပီးမွ အသီးအရြက္ေတြ (ခရမ္းခ်ဥ္သီး မပါ)နဲ႔ မိႈေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္ ထည္႔ေမႊပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႔ပါတယ္။ ခဏေမႊၿပီးရင္ အသားနဲ႔ အသီးအရြက္ေတြ အားလံုးကို ၀က္ျပဳတ္ရည္အိုးထဲ ေျပာင္းထည္႔ၿပီး ဆူပြက္ေအာင္ တည္ပါတယ္။ ဆူလာရင္ Fish Ball ေလးငါးလံုးေလာက္ ပစ္ထည္႔ၿပီး ဆက္တည္ပါတယ္။ အရသာျမည္းၿပီး အေပါ႔အငံ ျပင္ၿပီးရင္ေတာ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည္႔ၿပီး၊ ၾကက္ဥ တစ္လံုး ေခါက္ထားတာပါ ထည္႔ေမႊလုိက္ပါတယ္။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလး အုပ္ၿပီးရင္ေတာ႔ ၁၂မ်ိဳးဟင္းခ်ိဳ ေလး ရပါၿပီ။ တရုတ္နံနံေတာ႔ ၀ယ္ထားတာ မရွိလို႔ မထည္႔လိုက္ရေတာ႔ဘူးရွင္။

ဟင္းေတြက အခ်ိဳေတြခ်ည္းမို႔ အိမ္မွာ အဆင္သင့္ ၀ယ္ထားတာရွိတဲ႔ ဆားဘဲဥ (ဘဲဥဆားစိမ္) ႏွစ္လံုး ကမန္းကတန္း ျပဳတ္လုိက္ပါေသးတယ္။ ကၽြန္မက ေဆးဘဲဥ၊ ဆားဘဲဥ အကုန္ႀကိဳက္တယ္။ အႏွစ္ကို ပိုႀကိဳက္တယ္။ တစ္ခါတေလဆို ထမင္းျဖဴေလး ဆီစမ္းၿပီး ဆားဘဲဥေလးနဲ႔ စားရတာကို သေဘာက် တယ္။ အငံေလးနဲ႔ ဆိုေတာ႔ စားရတာ ပိုၿမိန္သြားတယ္ရွင့္။


၀က္သားနဲ႔ ေဂၚဖီေၾကာ္




ဒါေလးက ၁၂ မ်ိဳးဟင္းခ်ိဳေလး




အအီေျပ ဆားဘဲဥ (ဘဲဥဆားစိမ္)၊ ဘဲဥက မလွေတာ႔ဘူးရွင္၊ ျပဳတ္ေနတုန္း အိုးထဲမွာ ေပါက္သြားလို႔ ;-)



4 comments:

Sunny said...

၀က္သားေဂၚဖီေၾကာ္ေလးက စားခ်င္စရာေလးပါ ညီမေရ.. ၁၂မိ်ဳးဟင္းခ်ိဳကလည္း ရွယ္ပဲ.. ဘဲဥဆားစိမ္ေတာင္ စားခ်င္လာျပီ.. ေျခေထာက္ေယာင္တာလည္း ျမန္ျမန္ေပ်ာက္ပါေစေနာ္..

ေငြစႏၵာ said...

ဝက္သားမစားဘူးဆိုေတာ႔ ဘဲဥဆားစိမ္ေလးဘဲျမည္းသြားတယ္ေနာ္။
ေျခေထာက္ေယာင္ေနတာဆိုေတာ႕နားနားေနေနခ်က္ေလကြယ္။
ဂရုစုိက္ဦးေနာ္။

baby taster said...

ဘယ္မွာလဲ ေယာင္တဲ့ေျခေထာက္ ဥံဳဖြ
ေပ်ာက္ေစ~~~~~~~~~~~~~~~~~
၀က္သား စားဖူးကြယ္
က်န္တာေတာ့ ခ်န္ဖူးကြယ္ :)

rose said...

ပာယ္... တကယ္ တုိက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ပဲ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးေရ... မေန႕က ရို႕စ္က ၁၂ မ်ဳိးပာင္းခ်ဳိ စားခ်င္လို႕ ခ်က္နည္း အင္တာနက္ေပၚမွာ လုိက္ရွာေနတာ မေတြ႕လို႕ စိတ္ညစ္ေနတာ။ ခုေတာ့ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး ေရးထားတ့ဲ နည္းေလးအတုိင္း ခ်က္ႀကည္႕ရမယ္။ ရို႕စ္က ၀က္သား မစားေတာ့ ႀကက္သားနဲ႕ပဲ ခ်က္လိုက္မယ္။ ေက်းဇူးေနာ္ း)

ေျခေထာက္ေယာင္ေနတာလည္း အျမန္ဆုံး သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းပါေစရွင္။ ဆုေတာင္းေပးတယ္ေနာ္။

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...