မေန႔က ဆတ္သားဟင္း ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ဆတ္သား အစိုေတာ႔ မဟုတ္ပါဘူး။ ကၽြန္မ ေမေမ ရန္ကုန္က ပို႔ေပးလိုက္တဲ႔ ဆတ္သားေျခာက္ေတြကို အတံုးေလးေတြ တံုးၿပီး ခ်က္တာပါ။ ဆတ္သား ေျခာက္ကို ေရစိမ္ထားတယ္။ အသား ျပန္ေပ်ာ႔လာမွ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားလိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းၿပီး ဆီသတ္တယ္။ ၾကက္သြန္ေလးေတြ က်က္လာမွ ဆတ္သား ထည္႔တယ္။ အရင္အေခါက္ေတြ ခ်က္တုန္းက ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးပါထည္႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ မေန႔ကေတာ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကုန္ေနလို႔ မထည္႔လိုက္ရေတာ႔ဘူး။ ၾကက္သြန္ ဆီသတ္ထဲ ဆတ္သားေလး ေတြ ထည္႔လံုးၿပီး အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္း ထည္႔ပါတယ္။ ငံျပာရည္ေတာ႔ မထည္႔ေတာ႔ဘူး။ ဆတ္သားက ဆတ္သားေျခာက္ဆိုေတာ႔ အငန္ဓါတ္ကေလး ရွိၿပီးသားျဖစ္ေနလို႔။ ဆတ္သားေလးေတြ ထည္႔လံုးၿပီး ေရေႏြးနည္းနည္းထည္႔ တည္ပါတယ္။ အသားႏူး၊ အရသာလည္း အေနေတာ္၊ ဆီလည္း ျပန္ၿပီဆိုရင္ ဆတ္သားေျခာက္ဟင္းတစ္ခြက္ ရပါၿပီ။
ကၽြန္မက ဆတ္သားေျခာက္ဟင္းနဲ႔ တြဲစားဖို႔ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းေလး ခ်က္လိုက္ပါေသးတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ကလည္း ကၽြန္မေမေမ ရန္ကုန္ကေန ပို႔ေပးထားတာပါ။ ဒီမွာ ၀ယ္တဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ေတြက အရြက္ရင့္ရင့္ ႀကီးေတြပါ။ ကၽြန္မ ေမေမက အရြက္ႏုေလးေတြကို ေမႊၿပီး ပို႔ေပးလိုက္တာပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ခဲထားေတာ႔ စားခ်င္တဲ႔ အခ်ိန္ ခုလုိပဲ အရည္ေသာက္ေလး ကမန္းကတန္း လုပ္လို႔ ရတာေပါ႔။ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ စားခ်င္ရင္ေတာ႔ ဒီက ခ်ဥ္ေပါင္ အရြက္ၾကမ္းၾကမ္းကိုပဲ ၀ယ္ေၾကာ္စား လိုက္တယ္။ အခုလို အရည္ေသာက္ေလး ခ်က္ခ်င္ရင္ေတာ႔ ကၽြန္မေမေမ ပို႔ေပးတဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ႏုေလးနဲ႔ ခ်က္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီေတာင္ ေထာင္းမေနေတာ႔ပဲ ႏုတ္ႏုတ္ စင္းၿပီးပဲ ထည္႔လိုက္တယ္။ အိုးထဲမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေမႊ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး အေရာင္ တင္မႈန္႔ (အစိမ္းမႈန္႔)၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ဆီ အားလံုးထည္႔ ေရာနယ္၊ ေရေလး နည္းနည္း ထည္႔ၿပီး လံုးတည္ပါတယ္။ ဆီျပန္ၿပီး ေမႊးလာမွ ေရေႏြးျဖည္႔ထည္႔ၿပီး ဟင္းရည္ က်သည္အထိ တည္ပါတယ္။ ဟင္းရည္ အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္ၿပီဆိုမွ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ထက္ျခမ္းခြဲထည္႔ၿပီး မီးပိတ္လိုက္ ပါတယ္။ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးနဲ႔ ဆိုေတာ႔ ထမင္းစားၿမိန္တာေပါ႔။
ဒီမွာ ဆတ္သားေျခာက္ဟင္း
ခ်ဥ္ေပါင္အရည္ေသာက္ေလး
4 comments:
ဆတ္သားေျခာက္ဆိုတ့ဲ အသံ ႀကားတာနဲ႕တင္ သေရက်လာျပီ ခိခိ း) အဲလို အမဲသားေျခာက္ ဆိုလည္း ႀကိဳက္တယ္။ မီးဖုတ္ျပီး မြမြေလးလုပ္ ဆီေလး စမ္းလိုက္ရင္ သိပ္စားေကာင္းတာ။ ခုလည္း ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးရဲ႕ ဆတ္သားေျခာက္ ဆီျပန္ပာင္းနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ပာင္းကို စားသြားျပီေနာ္။
လာလာေခ်ာင္းေနက်ပါ
ဆတ္သားေၿခာက္ဟင္း မစားဖူးလို့ ႏိႈက္စားသြားတယ္
အားပါးးး ေကာင္းမွေကာင္း :)
(တကယ္ေခၚေကၽြးခ်င္စိတ္ေပါက္ေအာင္)
ဆတ္သားေၿခာက္ကို မြမြေလးလုပ္ၿပီး ဆီနဲ့ပဲစားဖူးတယ္
တခါမွမခ်က္စားဖူးေသးဘူး
ခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္
avocado
ဆတ္သားေျခာက္ကို ဒီလိုခ်က္တာလည္း ၾကိဳက္တယ္.. မီးဖုတ္ျပီး ဆီဆမ္းစားလည္း ၾၾကိဳက္တယ္.. ခ်ဥ္ေပါင္အရည္ေသာက္ေလးနဲ႔ ဆိုေတာ့ ဂြတ္ရွယ္ပဲ.. စားသြားျပီေနာ္..
ဘယ္လိုျဖစ္ျဖစ္ ၾကိဳက္၏
ဆတ္သားေျခာက္ မစားရတာ
၁၁ႏွစ္ ရွိျပီသိလား :(
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....