ဒီေန႔လည္း ဆီျပန္ဟင္းခ်က္ မစားခ်င္တာနဲ႔ ၾကက္သားေၾကာ္ စားျဖစ္တယ္။ ၾကက္သားကို ေရေဆး၊ အေနေတာ္ တံုးၿပီး အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္၊ ဂ်င္းရည္( ဂ်င္းကို ညက္ညက္ေထာင္းၿပီး ညွစ္ထည္႔တာပါ) ၊ တရုတ္မဆလာ တို႔နဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါတယ္။ ၿပီးမွ ဆီမ်ားမ်ား ပူပူမွာ တစ္တံုးစီ ထည္႔ၿပီး ကၽြတ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ပါတယ္။
ၾကက္သားေၾကာ္နဲ႔ စားဖို႔ အစိမ္းေၾကာ္ကို ၾကက္အျမစ္ကေလးနဲ႔ ေၾကာ္လိုက္ေသးတယ္။ ၾကက္အျမစ္ ေတြကို အတံုး ေသးေသးေလးေတြ တံုးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ နယ္ထားတယ္။ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီ၊ ေရႊပဲသီး၊ ဘိုစားပဲ၊ မိႈ၊ ေျပာင္းဖူးအေသး၊ မုန္လာဥနီ စတာေတြကို ေရေဆးၿပီး သင့္သလို လွီးျဖတ္ထားတယ္။ ၾကက္အျမစ္ကို ေရေလး နည္းနည္းနဲ႔ ႏူးရံုျပဳတ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ဆယ္ထားၿပီး ဒယ္အိုးထဲကို ဆီထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားတာ ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္အျမစ္ေလးေတြ ထည္႔ေမႊပါတယ္။ ခဏေမႊၿပီးမွ အသီးအရြက္ေတြ ထည္႔ပါတယ္။ မိႈနဲ႔ ေျပာင္းဖူးကို ေနာက္ဆံုးမွ ထည္႕ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ အေပါ႔အငံ ျပင္ပါတယ္။
အရည္ေသာက္ေတာ႔ ခ်က္ဖို႔ အခ်ိန္မရေတာ႔တာနဲ႔ အလြယ္တကူ ေရႊပန္းပြင့္တံဆိပ္ ခ်ဥ္ေစာ္ကား ဟင္းရည္ေလး လုပ္လိုက္ပါတယ္။ အထုပ္ထဲမွာပါတဲ႔ ခ်ဥ္ေစာ္ကားထုပ္နဲ႔ အသားမႈန္႔ထုပ္ကို ပန္းကန္ထဲ ထည္႔ၿပီး ေရေႏြးပူပူ ေလာင္းထည္႔လို္က္တာပါပဲ။ လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ ေသာက္လို႔ ေကာင္းတာမို႔ ကၽြန္မေတာ႔ ႀကိဳက္ပါ တယ္။
ၾကက္သားေၾကာ္ ကၽြတ္ကၽြတ္ေလးပါ
ဒါက အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္ဖို႔ လွီးျဖတ္ထားတာေေလးေတြ
ၾကက္အျမစ္နဲ႔ေၾကာ္တဲ႔ အစိမ္းေၾကာ္ ပူပူေလး ရပါၿပီ
ဒါေလးက အလြယ္တကူရတဲ႔ ခ်ဥ္ေစာ္ကားသီး ဟင္းရည္ေလး
ေဟာဒီ အထုပ္ေလးကို ေရေႏြးေဖ်ာလိုက္တာ
5 comments:
အိမ္မွာလည္း ၾကက္ျမစ္ေတြပဲ
၀ယ္လာတာ ၁ပတ္ေလာက္ရွိျပီ
မွ်စ္နဲ႔ ေၾကာ္မလို႔ လိုအပ္တဲ့အရြက္ကေလး
မ၀ယ္လာမိဘူး။ ဒီေန႔ ဟင္းေတြ အကုန္ၾကိဳက္စ္၏
Merry Christmas par nya lay yay
ပါရီမီျဖည္႕ဖက္ေလး ပာင္းေတြ ေကာင္းတယ္ေနာ္။ လာစားသြားျပီ။ ခ်ဥ္ေစာ္ကားသီး ဆုိတာေတာ့ တစ္ခါမွ မစားဖူးလို႕ ကိုယ့္အတြက္ အဆန္း ျဖစ္ေနတယ္ း)
ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးရဲ ႔ ဟင္းေတြ အကုန္လာစားသြားပါတယ္..
" HAPPY MERRY CHRISTMAS " ပါ။
ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ မေရ။ :)
..ခင္မင္လွ်က္..ခင္မာလာေအာင္ :)
ပန္းကန္ေလးေတြက ခ်စ္စရာ
ၾကည္႕တာနဲ႔ စားခ်င္လာျပီ း)
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....