ဒီေန႔လည္း ကၽြန္မေျခေထာက္က ေယာင္ေနတုန္းဆိုေတာ႔ သိပ္မလႈပ္ရွား ရဲေသးဘူး။ ပို႔စ္အသစ္ တင္မယ္ စိတ္ကူးေတာ႔ လြန္ခဲ႔တဲ႔ အပတ္က ၀က္ကလီစာဟင္း ခ်က္စားျဖစ္တာေလး သတိရတာနဲ႔ ၀က္ကလီစာ ဟင္းလ်ာပို႔စ္ေလး တင္ျဖစ္သြားတယ္ရွင္။
လြန္ခဲ႔တဲ႔အပတ္ ေစ်းသြားတုန္းက ၀က္ကလီစာ ၀ယ္ခဲ႔ျဖစ္တယ္။ ၀က္အူခ်ိဳ၊ ၀က္အူမႀကီး၊ ၀က္အူပိတ္၊ ၀က္အခ်င္းတိုင္၊ ႏွလံုး၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ၀က္လွ်ာရတာနဲ႔ လွ်ာပါ၀ယ္ခဲ႔ၿပီး ေရာခ်က္ ျဖစ္တယ္။ ၀က္အသဲနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ ကေတာ႔ ကၽြန္မ မႀကိဳက္လို႔ ထည္႔မခ်က္ဘူးရွင့္။ ၀က္အူပိတ္ကိုေတာ႔ မ်ားမ်ား ထည္႔ျဖစ္တယ္။ ကၽြန္မက အူပိတ္ သိပ္ႀကိဳက္တယ္။ ၀က္သားတုတ္ထိုး စားရင္လည္း အူပိတ္ကို အဓိက ထားစားတယ္။ ကၽြန္မက ၀က္သားတုတ္ထိုး တအားႀကိဳက္ပါတယ္။ ဒီေတာ႔ ၀က္ကလီစာ ဟင္းလည္း ႀကိဳက္တာေပါ႔။
ပထမဦးဆံုး ၀က္ကလီစာေတြကို ေရနဲ႔ စင္ေအာင္ေဆးတယ္။ ၀က္အူေတြကို အရြယ္ ေတာ္ေလးေတြ တံုးၿပီး အတြင္းအျပင္ေသခ်ာ လွန္ေဆးတယ္။ ပိုၿပီး ေျပာင္ေအာင္ ဗနီကာရည္ေလးနဲ႔ နယ္ၿပီး ေဆးတယ္။ အခၽြဲေတြ မရွိေတာ႔ဘဲ ၾကမ္းၾကမ္းေလး ျဖစ္သြားတဲ႔ အထိေပါ႔။ အားလံုုး ေျပာင္ေအာင္ ေဆးၿပီးရင္ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ (ၾကာညိဳ႕)၊ တရုတ္မဆလာ တို႔နဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ညက္ေနေအာင္ေထာင္းတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္၊ ဆီက်က္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းထားတာ ေတြ ထည္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ေလးပါ ထည္႔ၿပီး ဆီသပ္တယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ရင္ ၀က္အူေတြထည္႔လံုးတယ္။ ႏွလံုးကိုေတာ႔ ခ်န္ထားတယ္။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ေလး နည္းနည္းစီပါ ထည္႔လံုးတယ္။ အူေတြက ထြက္လာတဲ႔ ေရနဲ႔ ၾကာၾကာေလး လံုးၿပီး ေရခမ္း၊ ဆီျပန္လာရင္ ႏွလံုးေလးထည္႔ၿပီး ဆက္လံုးတယ္။ ၿပီးမွ ေရေႏြးေလး ထည္႔ၿပီး ၀က္ကလီစာေတြ နူးသည္အထိ တည္ပါတယ္။ ေရခန္းလို႔ အသား မႏူးေသးရင္ ေရေႏြးပဲ ထပ္ျဖည္႔ထည္႔ပါတယ္။ အသားႏူးၿပီ ဆိုရင္ေတာ႔ အေပါ႔အငံျမည္းၿပီးရင္ ၀က္ကလီစာဟင္း တစ္ခြက္ ရၿပီေပါ႔ရွင္။
ကၽြန္မအႀကိဳက္ ၀က္ကလီစာ ဟင္းေလးပါ။
3 comments:
၀က္ကလီစာဆိုရင္ ဟင္းတူသြားျပီ.. အိမ္မွာလည္း ဟိုေန႔က ၀က္ကလီစာ ခ်က္တယ္.. ၀က္အူေပါ့မပါဘူး.. အဆုတ္၊ ႏွလံုးနဲ႔ အသည္းပဲ.. အဲဒီေတာ့ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးဆီက ၀က္အူေတြ ႏိႈက္စားသြားတယ္.. :)
:( :(((((((((((((
၀က္သားစားဖူးေလကြယ္
ေငးစရာ ျဖစ္ေအာင္လုပ္က်တယ္
ကေလးေတြကလည္းေနာ္ :)
Baby taster
ဟင္းေလးေတြကစားျခင္စရာ။ဟင္းခ်က္ေကာင္းမဲ.ပုံဘဲေနာ္။
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....