Wednesday, December 8, 2010

“ကန္စြန္းရြက္သုပ္ေၾကာင့္ တြန္းထုတ္ေတာင္ မျပန္မယ္႔ထမင္းပြဲ ”

တစ္ေန႔က City Hall ေရာက္ေတာ႔ ေစ်း၀ယ္ရင္း ငါးဇင္ရိုင္း တစ္ထုပ္ပါ ၀ယ္လာျဖစ္တယ္။ ကၽြန္မက ငါးဇင္ရိုင္းကို မက်ည္းရည္နဲ႔ အခ်ဥ္ဆီျပန္ေလးဆို သိပ္ႀကိဳက္တာ။ ရန္ကုန္အိမ္မွာဆို အေကာင္ ႀကီးႀကီးေတြ ခ်က္တာ စားရတယ္။ တစ္ခါတေလ ဥေတြေတာင္ ပါေသးတယ္။ ခုေတာ႔ အေကာင္ ေသးေသးေတြပဲ ရတယ္။ စိတ္ထဲမွာေတာ႔ စားရတာေတာင္ ကံေကာင္းလို႔မွတ္ၿပီး အဲဒီ႔ အေကာင္ ေသးေသးေလးေတြပဲ ၀ယ္လာခဲ႔ ပါတယ္။ စာေရးဆရာကလည္း ႀကိဳက္တယ္။ ငါးမစားရတာ ၾကာေတာ႔ သူလည္း အေျပာင္းအလဲ စားခ်င္တာေပါ႔။ 

ဒီေတာ႔ အဲဒီ ငါးဇင္ရိုင္းေလးကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ေလး ဆီသပ္ၿပီး၊ မက်ည္းႏွစ္ေလးနဲ႔ အခ်ဥ္ ဆီျပန္ေလး ခ်က္လိုက္တယ္။ ငါးက်က္ၿပီး ဆီျပန္လာေတာ႔ မဆလာေလး အုပ္လိုက္ပါတယ္။ အရည္ေသာက္ ခ်က္မယ္ စဥ္းစားေတာ႔ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေလး ရွိေနတယ္။ ကၽြန္မအေမ ရန္ကုန္ကေန လူႀကံဳနဲ႔ ထည္႔ေပး လိုက္တာပါ။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ကို အရြက္ေခၽြၿပီး ေမႊေပးလိုက္တာ အမ်ားႀကီးပဲ။ ေရခဲေသတၱာ ထဲမွာ ခဲထားေတာ႔ အၾကာ ႀကီး အထားခံတယ္။ အဲဒီ႔ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေလးနဲ႔ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ ခ်ဥ္ရည္ေလး ခ်က္လိုက္တယ္။ 

ကန္စြန္းရြက္ေလးကို ေရေဆးၿပီးစစ္ထားတယ္။ အစက ေၾကာ္မယ္ စိတ္ကူးတာ။ စာေရးဆရာ ရံုးက ျပန္ ေရာက္လာေတာ႔ မသုပ္တာ ၾကာၿပီ၊ သုပ္တာ စားရေအာင္တဲ႔။ ကၽြန္မလည္း ကန္စြန္းရြက္သုပ္ ႀကိဳက္ေတာ႔ အေတာ္ေပါ႔။ ကန္စြန္းရြက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး မႏြမ္းေအာင္ ခ်က္ခ်င္း ျပန္ဆယ္၊ ဇကာနဲ႔ စစ္ထားလုိက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးမႊာ၊ ငရုတ္သီး အနီေတာင့္ (၆)ေတာင့္ (ငရုတ္သီး အနီေတာင့္က ပိုစပ္လို႔ ေလွ်ာ႔ထည္႔ တာပါ)၊ ငရုတ္ေကာင္း နည္းနည္း၊ အားလံုးကို ေလွာ္ၿပီး ေထာင္းလိုက္တယ္။ အားလံုး ညက္ခါနီးေတာ႔ ငါးပိေထာင္းေလးပါ ထည္႔ေထာင္းတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ရယ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ နည္းနည္းရယ္၊ ခုနက ေထာင္း ထားတာေတြရယ္၊ အားလံုးေရာ၊ သံုပုရာသီတစ္လံုး ညွစ္ထည္႔၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းစီ ထည္႔ၿပီး သုပ္ လုိက္ေတာ႔ လွ်ာလည္စရာ ကန္စြန္းရြက္သုပ္ စပ္စပ္ေလး ရၿပီေပါ႔။ 

ဒီေန႔ည ညစာစားရတာ ေတာ္ေတာ္ ခံတြင္းေတြ႕တယ္ရွင့္။ စာေရးဆရာလည္း ထမင္းႏွစ္ခါေတာင္ ထပ္ ထည္႔တယ္။

ငါးဇင္ရိုင္း အခ်ဥ္ဆီျပန္ မဆလာ ခ်က္ေလး


ဒါက ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း

ကန္စြန္းရြက္သုပ္ ခ်ဥ္စပ္ေလးေနာ္


လည္လည္လာတဲ႔ မိတ္ေဆြေတြ မ၀မွာစိုးလို႔ ေနာက္တစ္ပြဲ  :-)


10 comments:

ေငြစႏၵာ said...

ညီမေရ ကန္ဇြန္းရြက္သုပ္နဲ႕ငါးဇင္ရိုင္း
ဟင္းေလးလာစားသြားတယ္ေနာ္။

Sunny said...

အခုတေလာ ဟငး္ခ်က္တဲ့ဘေလာ့ေတြမွာ ကန္စြန္းရြက္ေတြခ်ည္းပဲ ျဖစ္ေနပါလား.. :)
ဒါနဲ႔ ကန္စြန္းရြက္သုပ္ေလး စားခ်င္ေနတာ အခုေတာ့ နည္းသိသြားျပီ.. ေက်းဇူးပါ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ..
ကင္ပြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္နဲ႔ ငါးစင္ရိုင္းဟင္းေလးလည္း စားသြားတယ္ေနာ္..

Baby taster said...

ဟင္းေလးေတြက စားခ်င္စရာ
ငဇင္ရိုင္းေတာ့ တခါမွ မစားဖူးဘူး
ေကာင္းလားဟင္
ႏိုကိုဥက သေဘာၤသီးလိုပဲ အရသာက
ဒါေပမဲ့ သေဘာၤသီးထက္ ကြ်တ္တယ္
အရမ္းေကာင္းတာပဲ မမမွာ အခုပံုမရိုက္ထားမိဘူး
ေနာက္ ၀ယ္လာရင္ ဓါတ္ပံုတင္ေပးမယ္ေနာ္

rose said...

ကန္စြန္းရြက္ကို ေႀကာ္ပဲစားေနက်။ တစ္ခါမွ မသုတ္ဖူးဘူး။ သုတ္စားႀကည္႕လိုက္ဦးမယ္။ ေက်းဇူး။

Anonymous said...

ဟုတ္တယ္မေရ...ကန္စြမ္းရြက္သုပ္တဲ့...ခုမွၾကားဖူးတယ္။။။
ေစာေစာစီးစီး လာျမည္းသြားတယ္။ :)
..ခင္မင္လွ်က္..ခင္မာလာေအာင္..:)

ဖက္တီးေလး said...

ႏိုကိုဥကို ၾကည့္ခ်င္တာလားလို႔ ေအာက္မွာ link ေပးလိုက္တယ္ေနာ္..

http://www.google.com/images?q=kohlrabi&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=liIATcjPE8OsrAfkiZmRDw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved=0CD0QsAQwAg&biw=1269&bih=822

ျမဴးျမဴး said...

ငါးဇင္ရိုင္းအခ်ဥ္ဆီၿပန္ေလး စားခ်င္လိုက္တာဟယ္.. မစားရတာေတာ္ေတာ္ၾကာၿပီ.. ဥပါတဲ႔ ငါးဇင္ရိုင္းဆို အသဲစြဲပဲ.. စာေရးဆရာတို႔ ကံေကာင္းခ်က္.. ဟင္းခ်က္ေကာင္းတဲ႔ အိမ္ရွင္မေလး ရထားတယ္.. :)

noblemoe said...

ထူးဆန္းလိုက္တာ အၾကိဳက္ေတြၾကးီတိုးေနလို ့ မိုးက ငါးဇင္ရိုင္းေသးေသးေလးပဲၾကိဳက္တာ း)

သာယာခ်မ္းေျမ့ပါေစရွင္း
မိုး

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းပါလားေနာ္
ကၽြန္မေတာ႕ ကန္ဇြန္းရြက္ကို အစိမ္းသုပ္စားတာ ပိုၾကိဳက္တယ္
ကၽြတ္ဆတ္ဆတ္ေလးနဲ႔
ငါးဇင္ရိုင္းခ်က္လည္း ထမင္းျဖဴနဲ႔ သိပ္လိုက္တာဘဲ
ဗိုက္ဆာလာျပီ

သက္ေဝ said...

ကန္ဇြန္းရြက္သုပ္ လာစားတယ္... း))

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...