ဒီေန႔ မနက္ ကၽြန္မ အိပ္ရာကႏိုးေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါး စားခ်င္စိတ္ေလး ေပါက္ေနတယ္။ ရန္ကုန္မွာဆုိ မိုးလင္း တာနဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါး၊ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ၊ ေခါက္ဆြဲသုပ္ တစ္ခုခုေတာ႔ စားရတယ္။ ကၽြန္မတို႔ တစ္မိသားစုလံုး မုန္႔ဟင္းခါး သိပ္ႀကိဳက္ၾကတယ္။ ခဏခဏလည္း ခ်က္စားတယ္။ ကၽြန္မတို႔ အိမ္မွာ မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္ၿပီဆို တစ္အိုးႀကီး ခ်က္ၿပီး တစ္ေနကုန္ ထမင္းလြတ္၊ ဟင္းလြတ္ စားၾကတယ္။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မကလည္း မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္စားၿပီဆို ထမင္းမစားေတာ႔ဘူး။ စာေရးဆရာကေတာ႔ တစ္မ်ိဳး။ သူက မုန္႔ဟင္းခါးဆို မနက္ေစာေစာ Breakfast အတြက္ပဲ စားတယ္။ ေန႔လယ္ဆို ထပ္မစားခ်င္ဘူး။ ထမင္းစားခ်င္တယ္။ သူ႔မိဘမ်ား အိမ္မွာ ကလည္း အဲဒီလို ခ်က္စားရင္ မနက္ေစာေစာစာ အတြက္ပဲ ခ်က္စားၾကၿပီး၊ ေန႔လယ္စာကို ထမင္းစား ၾကတာကိုး။ သူ႔အေလ႔အထနဲ႔ သူေပါ႔ေလ။
အခု ဒီမွာေတာ႔ မိုးလင္းလာရင္ ဘာစားရမွန္း မသိဘူး။ ကၽြန္မက ေပါင္မုန္႔တို႔၊ ဘီစကြတ္တို႔ဆို သိပ္မုန္းတာ။ ဒီေရာက္ေတာ႔ မနက္ဆို မၾကာခဏ စားျဖစ္တာက ေပါက္စီပဲ။ စာေရးဆရာ အလုပ္ပိတ္တဲ႔ ရက္ေတြ ဆိုရင္ေတာ႔ အိ္ပ္ရာကႏိုးရင္ အိမ္နားက ေကာ္ဖီဆိုင္မွာ ေကာ္ဖီေသာက္၊ ေပါက္စီစားတယ္။ စာေရးဆရာ ကေတာ႔ ပလာတာ သိပ္ႀကိဳက္ တယ္။ ကုလားဆိုင္က ၾကက္ဥပလာတာကို ပဲဟင္းေတြနဲ႔ မွာစားတယ္။ ကၽြန္မက တစ္ခါတေလ ပလာတာ လိုက္စားေပမယ္႔ ေပါက္စီေလာက္ မႀကိဳက္ဘူး။ သူရံုးသြားတဲ႔ေန႔ဆို ကၽြန္မလည္း တစ္ယာက္တည္းဆိုေတာ႔ အိမ္မွာရွိတာပဲ စားျဖစ္တယ္။ ပဲျပဳတ္ ၀ယ္ထားတာ ရွိလို႔ စာေရးဆရာ ရံုးမသြားမီ ထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္ေပး ျဖစ္တဲ႔ ေန႔ဆို ကၽြန္မလည္း ထမင္းေၾကာ္ပဲ လိုက္စား လိုက္ တယ္။
ဒီေန႔ေတာ႔ စာေရးဆရာ ရံုးမသြားခင္ စားဖို႔ ေခါက္ဆြဲသုပ္ သုပ္ေပးျဖစ္တယ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါး စားခ်င္စိတ္ ေပၚေနတာနဲ႔ ရန္ကုန္အိမ္က ပို႔ေပးထားတဲ႔ 'နန္းသေျပ' မုန္႔ဟင္းခါးထုပ္ေလး ရွိေနတာ သတိရ တယ္။ ဒီေတာ႔ ရယ္ဒီမိတ္ မုန္႔ဟင္းခါးေလး ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ရယ္ဒီမိတ္ မုန္႔ဟင္းခါးထုပ္ေတြ ထဲမွာေတာ႔ ကၽြန္မ စားလို႔ႀကိဳက္တာ 'နန္းသေျပ' ပဲ။ တျခားတံဆိပ္ေတြကို စားတာ မႀကိဳက္ဘူး။ ရယ္ဒီမိတ္ ဆိုတဲ႔အတိုင္း မေမႊးဘူး။ အနံ႔ တစ္မိ်ဳးႀကီးပဲ။ 'နန္းသေျပ' ကေတာ႔ အိမ္မွာ ခ်က္စားသလိုပဲ။ ငါးနံ႔ ေမႊးေမႊးေလး ရတယ္။ အေပါ႔အငံေတာင္ ျပင္ဖို႔ မလိုဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ႀကိဳက္တာ။ (ေၾကာ္ျငာတယ္ မထင္ပါနဲ႔ရွင္၊ ပိုင္ရွင္နဲ႕လည္း အမ်ိဳး မေတာ္ပါဘူး :-P )
မုန္႔ဟင္းရည္ထုပ္ တစ္ထုပ္ကို မုန္႔ဖတ္(၆၀)သား နဲ႔ စားလို႔ရတယ္လို႔ ေရးထားတယ္။ ကၽြန္မက တစ္ေယာက္ တည္း စားမွာဆုိေတာ႔ တစ္ထုပ္လံုး မခ်က္ဘဲ တစ္၀က္ပဲ ခ်က္လိုက္ တယ္။ ေန႔လယ္စာပါ ထမင္းလြတ္ စားမယ္ေလ။ က်န္တဲ႔ တစ္၀က္ကိုေတာ႔ ျပန္သိမ္းထားလိုက္တယ္။ ေနာက္တစ္ခါ စားခ်င္တဲ႔ေန႔မွ ထပ္ခ်က္ မယ္။ မုန္႔ဖတ္ေျခာက္ကို ေရစိမ္ၿပီး၊ ျပဳတ္လိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ညက္ညက္ေထာင္းၿပီး ဆီခ်က္၊ ခ်က္ တယ္။ နံနံပင္ေလးကို ေရေဆးၿပီး ညွပ္ထား လိုက္တယ္။ အေၾကာ္ေတာ႔ ၀ယ္ထားတာ အဆင္သင့္ မရွိလို႔ ဒီအတိုင္း အေၾကာ္မပါ အလြတ္ပဲေပါ႔။ ဒီေန႔ေတာ႔ တစ္ေယာက္တည္း အ၀စားပစ္လိုက္ တယ္။
လာလည္ၾကသူေတြကိုလည္း မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ ဧည္႔ခံပါတယ္ရွင္၊ အ၀ သံုးေဆာင္သြားၾကပါ.... း-)
ရယ္ဒီမိတ္ မုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္ေလးရပါၿပီ။
မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ေလးပါ
တြဲဖက္စားဖုိ႔ နံနံပင္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
စားဖို႔ အဆင္သင့္ျပင္ထားတဲ႔ မုန္႔ပြဲေလး
5 comments:
ရယ္ဒီမိတ္အထုပ္ေလးေတြရွိတာ အေတာ္အဆင္ေျပတယ္ေနာ္.. ပံုေတြၾကည့္ျပီး စားခ်င္လာျပီ.. ဒီတပတ္ စေန၊တနဂၤေႏြ မုန္ဟင္းခါးခ်က္မွထင္တယ္..:)
စားခ်င္လိုက္တာ :(
က်မလည္း မုန္႔ဟင္းခါးဆို ထမင္းလြတ္ပဲ စားတယ္
တခါစား နဲနဲ ခဏခဏစားတာ :)
ေကာင္းမယ္႔ပံုပဲ.. ရန္ကုန္မွာတုန္းက မနက္တိုင္းမုန္႔ဟင္းခါးစားေနက်.. ခုေတာ႔ ဟင္႔.. အရသာမရွိတဲ႔ ေခါက္ဆြဲၿပဳတ္ၾကီး သြန္ပစ္ခ်င္စိတ္ေတာင္ ေပါက္သြားၿပီ.. :(
နန္းသေျပတဲ့လား.. မၾကားဖူးေသးဘူးရယ္။
ရန္ကုန္ေရာက္မွရွာၾကည့္ရမယ္။
မုန္႔ဖတ္ေရာ အေျခာက္ဘဲသံုးတာလား..
ပာုတ္ပေနာ္... ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးနဲ႕ ရို႕စ္နဲ႕ တူတယ္။ ေပါင္မုန္႕၊ ဘီစကြတ္ေတြ မႀကိဳက္ဘူး။ နံနက္စာဆုိ ရန္ကုန္မွာ ရွိတုန္းက အသုတ္စုံ၊ မုန္႕ပာင္းခါး စားေနက်။ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးရဲ႕ ရယ္ဒီမိတ္ မုန္႕ပာင္းခါးေလး စားသြားတယ္ေနာ္။
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....