Tuesday, January 25, 2011

"ေခါက္ဆြဲေၾကာ္"

စာေရးဆရာက ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ စားခ်င္တယ္ေျပာတာနဲ႔ စေနေန႔ ညေနက ေၾကာ္စားျဖစ္တယ္။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္နဲ႔ ေၾကာ္မလို႔ဟာ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ သြား၀ယ္ေတာ႔ ေခါက္ဆြဲအျပားေတြပဲ မ်ားတယ္။ ေခါက္ဆြဲအလံုး အေျခာက္ကလည္း အလံုးေသးေသးေလးေတြပဲ ေတြ႕တယ္။ အဲဒါနဲ႔ ေခါက္ဆြဲအစိုပဲ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ စာေရးဆရာက ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ဆုိ ေခါက္ဆြဲအလံုးနဲ႔မွ ပိုစားေကာင္းတယ္တဲ႔။

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္က အီတတ္လို႔ ၾကက္သားနဲ႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္သားကို အသားခ်ည္းသက္သက္ လွီးၿပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြ လွီးပါတယ္။ အရိုးကို ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရိုက္ထားတာေတြနဲ႔ ေရထည္႔ၿပီး ျပဳတ္ပါတယ္။ ၾကက္အျမစ္ကို ခပ္ေသးေသးလွီးပါတယ္။ ၾကက္ျမစ္နဲ႔ အသားေတြကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နယ္ပါတယ္။ ၾကက္ျမစ္ေတြကို အိုးတစ္လံုးမွာ ေရထည့္ၿပီး ျပဳတ္ပါတယ္။ ၾကက္ျမစ္ ႏူးခါနီးမွ ၾကက္သားပါ ေရာထည့္ ျပဳတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ အေအးခံထားပါတယ္။ ၾကက္သားနဲ႔ ၾကက္ျမစ္ေတြ ေအးရင္ ေကာ္မႈန္႔ နည္းနည္းနဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။ ေဂၚဖီနဲ႔ မုန္လာဥနီကုိ ေရေဆးၿပီး လွီးျဖတ္ ထားပါတယ္။ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကို နာနာ ေခါက္ထားပါတယ္။

မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္၊ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ေကာ္မႈန္႔နယ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားနဲ႔ ၾကက္ျမစ္ေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ေဂၚဖီနဲ႔ မုန္လာဥနီကိုလည္း ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ အရြက္ေတြ ႏြမ္းလာရင္ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ခရုဆီ ထည္႔၊ ၾကက္ဥေခါက္ထားတာ ထည္႔ၿပီး ေမႊပါတယ္။ (တခ်ိဳ႕က ၾကက္ဥကို သီးသန္႔ေၾကာ္ၿပီး ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ရမွ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ ညွပ္ထည္႔ ပါတယ္။ ကၽြန္မက ေတာ႔ ၾကက္ဥ ေၾကာ္ၿပီးသား ညွပ္ထည္႔တာ မႀကိဳက္လို႔ပါေနာ္) တစ္ဆက္တည္း ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြပါ ထည္႔ ေၾကာ္ပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲႏူးေအာင္ ေရနည္းနည္း ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ အေပါ႔အငံ ျမည္းပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲ နူးၿပီး အရသာလည္း အေနေတာ္ဆိုရင္ တရုတ္နံနံပင္ ေရေဆး၊ ညွပ္ထားတာေလး ထည္႔ၿပီး ေမႊလိုက္ရင္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ပူပူေလး ရပါၿပီေနာ္။

အရည္ေသာက္အေနနဲ႔ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ေလးကို အေပါ႔အငံျပင္ၿပီး တရုတ္နံနံပင္ ခပ္ၿပီးေသာက္ပါတယ္။

အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ႔ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး ေရေဆးထားတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထား တာကိုေရာ၊ နံနံပင္ ေရေဆးၿပီး ညွပ္ထည္႔၊ သံပုရာရည္ထည္႔ၿပီး သုပ္လိုက္ပါတယ္။

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ပူပူေႏြးေႏြးေလးပါရွင္




ၾကက္ရိုးျပဳတ္ဟင္းရည္ေလး


အအီေျပ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္သုပ္ေလးပါ


4 comments:

baby taster said...

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ လာစား၏
ေခါက္ဆြဲကေတာ့ ဘယ္လိုေၾကာ္ေၾကာ္ ၾကိဳက္၏

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးက သြားေရက်သြားျပီ။ ဗိုက္လည္းဆာေနတာမို႔ေလ။
စားခ်င္စရာေလးေနာ္

ျမဴးျမဴး said...

ေခါက္ဆြဲလာယူသြားပါတယ္.. အိမ္ေရာက္မွ ငရုတ္ဆီနဲ႔ သုပ္စားမယ္.. း)

rose said...

ေခါက္ဆဲြေႀကာ္ေလးက အစိမ္းေရာင္ ျဖစ္ေနတာလားပာင္။ ခစ္ ခစ္ း) ဒါမွ မပာုတ္ ရို႕စ္ပဲ မ်က္စိမွားေနတာလား။ ေခါက္ဆြဲဆိုရင္ေတာ့ ဘယ္လို လုပ္လုပ္ ႀကိဳက္ျပီးသားပဲ။

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...