မေန႔ညေနက စာေရးဆရာ ရံုးကျပန္လာေတာ႔ ဘာစိတ္ကူး ေပါက္လာတယ္မသိဘူး၊ ကၽြန္မကို မနက္ျဖန္ သီးစံုပဲကုလားဟင္း ခ်က္ပါလားတဲ႔။ ကၽြန္မကလည္း ခ်က္တာေပါ႔လို႔ ေျပာလုိက္တယ္။ သူလည္း ဆီျပန္္ဟင္းေတြ၊ အထူးသျဖင့္ ၾကက္သားနဲ႔ ၀က္သားကို မစားခ်င္ေတာ႔ဘူး ထင္ပါရဲ႕။ ကၽြန္မလည္း အတူတူပါပဲ။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မလည္း မနက္က သီးစံုပဲကုလားဟင္း ခ်က္ဖို႔ ေစ်းကို ခဏ ေျပးၿပီး လိုတာေလးေတြ ၀ယ္ရတာေပါ႔ရွင္။
ပဲကုလားဟင္းခ်က္ဖို႔ ကုလားပဲကို သံုးေလးနာရီေလာက္ ႀကိဳၿပီးေရစိမ္ထားလိုက္တယ္။ ျပဳတ္တဲ႔အခါ အခ်ိန္ကုန္ သက္သာတာေပါ႔။ အသီးအရြက္ေတြ အားလံုးကို ေရစင္စင္ ေဆးတယ္။ ပဲေတာင့္ရွည္သီးကို လက္ႏွစ္ဆစ္ေလာက္ ေလးေတြ ပိုင္းပါတယ္။ ရံုးပတီသီး အေနေတာ္ လွီးျဖတ္တယ္။ အာလူးကုိ အခြံခြာ၊ အေနေတာ္တံုး၊ ဆားရည္ ခဏစိမ္ၿပီး ေရစစ္ထားတယ္။ ခရမ္းသီးကို အတံုးေလးေတြ တံုးထားတယ္။ ေရစိမ္ထားတဲ႔ ပဲကို အိုးတစ္လံုးမွာထည္႔ၿပီး ဆားေလး နည္းနည္းခပ္ၿပီး ျပဳတ္ပါတယ္။ ပဲႏူးရင္ ပဲေတြ ေၾကေအာင္ ဇြန္းနဲ႔ ေျခထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္းေထာင္း ပါတယ္။
ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔၊ ဆီပူရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔နည္းနည္း ထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းထား တာေတြ ထည္႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ အေရာင္တင္မႈန္႔ ထည္႕သတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ က်က္မွ ဇီယာ အနည္းငယ္ ထည္႔ပါ တယ္။ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ ႏွစ္ခက္ေလာက္ကိုလည္း ေရေဆး၊ အရြက္ေခၽြၿပီး ဆီသတ္တဲ႔ အထဲထည္႔ပါတယ္။ ကုလားမဆလာ ထည႔္သတ္ပါတယ္။ ေမႊးလာရင္ အာလူးနဲ႔ ခရမ္းသီး ထည္႔လံုးပါတယ္။ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ဆား ထည္႔ ပါတယ္။ ခဏေနမွ ပဲသီး ထည္႔လံုးတယ္။ ခပ္ၾကာၾကာေလး လံုးၿပီးမွ ပဲျပဳတ္အိုးထဲကို ဆီသတ္ထားတာေတြ အားလံုး ေရာထည္႔ၿပီး ဆက္တည္ပါတယ္။ အသီးအႏွံေတြ ႏူးၿပီး ပဲဟင္းအရသာလည္း အေနေတာ္ဆိုရင္ ရံုးပတီသီး ထည္႔ပါတယ္။ ခဏေနမွ မက်ည္းသီးမွည္႔ ေရေဖ်ာ္ထားတာ ထည္႔ပါတယ္။ မဆလာေလး ထပ္အုပ္ ၿပီးရင္ သီးစံုပဲကုလားဟင္း ေမႊးေမႊးေလး ရပါၿပီ။
သီးစံုပဲကုလားဟင္းနဲ႔ တြဲဖက္စားဖို႔ကေတာ႔ ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္ ပဲဆီစမ္းေလးပါရွင္။ ငါးရံ႕ေျခာက္က ကၽြန္မ ေမေမ ရန္ကုန္က ပို႔ေပးထားတာပါ။ ပို႔ကတည္းက မီးဖုတ္၊ ထုေထာင္းၿပီး ပို႔လိုက္တာမို႔ ကၽြန္မက Microwave နဲ႔ ခဏ ျပန္ေႏြးၿပီး ဆီစမ္းလိုက္ရံုပါပဲ။
ငါးေျခာက္ မႀကိဳက္တဲ႔ ကၽြန္မအတြက္ ၾကက္ဥကို ၀က္အူေခ်ာင္းနဲ႔ ေရာေၾကာ္လိုက္တယ္။ ၀က္အူေခ်ာင္းကို ေရေဆး၊ တစ္ေစာင္းေလးေတြ လွီးၿပီး ဆီနဲ႔ ေရနည္းနည္း ထည္႔ၿပီး ဒယ္အိုးထဲမွာ ေၾကာ္တယ္။ ေရခန္းရင္ ၀က္အူေခ်ာင္းေလးေတြ ေဘးကပ္ထားၿပီး ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္က်က္မွ ၀က္အူေခ်ာင္းနဲ႔ ေရာၿပီး ေမႊပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ၾကက္ဥသံုးလံုးနဲ႔ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ေရာေခါက္ထားတာကို ထည္႔ေမႊၿပီး ေၾကာ္လိုက္ ပါတယ္။
ငါးေျခာက္ မႀကိဳက္တဲ႔ ကၽြန္မအတြက္ ၾကက္ဥကို ၀က္အူေခ်ာင္းနဲ႔ ေရာေၾကာ္လိုက္တယ္။ ၀က္အူေခ်ာင္းကို ေရေဆး၊ တစ္ေစာင္းေလးေတြ လွီးၿပီး ဆီနဲ႔ ေရနည္းနည္း ထည္႔ၿပီး ဒယ္အိုးထဲမွာ ေၾကာ္တယ္။ ေရခန္းရင္ ၀က္အူေခ်ာင္းေလးေတြ ေဘးကပ္ထားၿပီး ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္က်က္မွ ၀က္အူေခ်ာင္းနဲ႔ ေရာၿပီး ေမႊပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ၾကက္ဥသံုးလံုးနဲ႔ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ေရာေခါက္ထားတာကို ထည္႔ေမႊၿပီး ေၾကာ္လိုက္ ပါတယ္။
သီးစံုပဲကုလားဟင္း ေမႊးေမႊးေလး
ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္ ပဲဆီစမ္း
8 comments:
very good
သီးစံုပဲကုလားဟင္နဲ႔ ငါးေျခာက္ေလးနဲ႔ လုိက္မွလုိက္ပဲ.. ထမင္းျမိန္ဦးမွာ ေသခ်ာတယ္..
အင္း အားလုံးစားခ်င္တယ္
သီးစုံပဲပာင္းေလး စားသြားျပီ။ ငါးေျခာက္ဖုတ္ စားခ်င္လိုက္တာ။ ဒီေလာက္ ေကာင္းတာကို ဘာလို႕ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးက မႀကိဳက္တာလဲပာင္။ ေျခေထာက္ေရာင္မွာ စိုးလို႕လား။
အင္း ဟင္းေတြ မခ်က္ပဲ ကပ္စားရရင္
သိတ္ေကာင္းမွာပဲေနာ္ :) ပဲဟင္းနဲ႔ ငါးေျခာက္
စားခ်င္တယ္ဗ်ိဳ႔..........
ဟီး ဒီမွာလည္း ဟင္းေကာင္းတယ္
ပဲကုလားဟင္းလည္းၾကိဳက္ ငါးရံ႔ေျခာက္လည္းၾကိဳက္
ေအာ္ မၾကိဳက္တာလည္း မရွိပါလား..
သူမ်ားအိမ္က ဟင္းေတြ လိုက္လုိက္ေမွ်ာ္ရတာ ရွက္လာျပီ..
ျဖစ္ေသးဘူး ဟင္းေလးဘာေလးခ်က္ဦးမွ း)
ရို႕စ္ေရ - ေျခေထာက္ေၾကာင့္မဟုတ္ပါဘူး။ ငါးပိရည္နဲ႔ ငါးေျခာက္ကို ငယ္ငယ္ကတည္းက မႀကိဳက္လို႔ မစားတာ ခုထိလည္း စားလို႔မရဘူးျဖစ္ေနတယ္။ :-)
look so yummy,...i like သီးစံုပဲကုလားဟင္း but i don't know how to cook ,.thanks i m going to try it and what is ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္?can i cook without ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္?
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....