Monday, January 17, 2011

"ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ဟင္းနဲ႔ မိႈကန္စြန္းေၾကာ္"

ဒီေန႔မနက္ ငါးဟင္းစားခ်င္တာနဲ႔ အိမ္နားက Wet Market ကိုသြားတယ္။ ေစ်းေရာက္မွ သတိရတယ္၊ ဒီေန႔ တနလၤာဆိုေတာ႔ ေစ်းပိတ္ရက္ေလ။ ဒါနဲ႔ SHENG SIONG ကိုသြားတယ္။ ဟိုေရာက္ေတာ႔ လည္း ငါးေတြက သိပ္မရွိဘူး။ ဒီေတာ႔ ျမန္မာဆိုင္မွာပဲ ၀ယ္ေတာ႔မယ္ ဆိုၿပီး ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ မႈိ၀ယ္ၿပီး ျပန္ခဲ႔တယ္။ မိႈက ရန္ကုန္မွာ စားေနက် ေကာက္ရိုးမိႈကို ဆီသြပ္ဗူးနဲ႔ ေတြ႕တာနဲ႔ ၀ယ္လိုက္တာ။ ကၽြန္မက ေကာက္ရုိးမႈိကို အႀကိဳက္ဆံုးပဲ။ ျမန္မာဆိုင္ေရာက္ေတာ႔ ငါးခူ၊ ငါးက်ည္း၊ ငါးရံ႕ပဲ ေတြ႕တယ္။ ကၽြန္မက ငါးျမင္းတို႔၊ ငါးတန္တို႔ စားခ်င္တာပါ။ ကၽြန္မလည္း ဘာခ်က္ရမလဲ ဆက္ေမႊလိုက္ေတာ႔ ငါးဖယ္ေတြ႕တာနဲ႔ ငါးဖယ္၀ယ္ၿပီး ျပန္ခဲ႔ပါ တယ္။

ငါးဖယ္ကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ ဂ်င္း ညက္ညက္ ေထာင္းထားတာနဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ နာနာ ရိုက္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ လက္ကို ဆီအနည္းငယ္ စြပ္ၿပီး ငါးဖယ္ကို စိတ္ႀကိဳက္ အလံုးေလးေတြ လံုးၿပီး နည္းနည္း ျပားခ်လိုက္တယ္။ ဆီပူပူမွာ ငါးဖယ္ေလးေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ အသားထဲပါ က်က္ေအာင္ ေၾကာ္ေနရင္း ငါးဖယ္ေလးေတြကို ခရင္းေလးနဲ႔ ထိုးေပးပါတယ္။ ငါးဖယ္ေၾကာ္ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ေထာင္းထားတာကို အေရာင္တင္မႈန္႔ေလးနဲ႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည္႔သတ္ ပါတယ္။ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႕ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ ေၾကၿပီး လိပ္သြားရင္ ငါးဖယ္ ေၾကာ္ထားတာေလး ထည္႔လံုးပါတယ္။ ခပ္ၾကာၾကာေလး လံုးၿပီးရင္ ေရေႏြး အနည္းငယ္ ထည္႔ၿပီး တည္ပါတယ္။ ဆီျပန္ လာရင္ နံနံပင္ေလး အုပ္ၿပီး ဟင္းအိုးကို ခ်ပါတယ္။ အဲဒါဆို ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ဟင္း တစ္ခြက္ ရပါၿပီ။ 

ေနာက္ၿပီး ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ဟင္းနဲ႔ တြဲစားဖို႔ မိႈနဲ႔ကန္စြန္း ေၾကာ္ပါတယ္။

ကန္ဇြန္းရြက္ကို အရိုး၊ အရြက္ သတ္သတ္ဆီ ေခၽြၿပီး ေရစင္စင္ေဆး ဇကာနဲ႔ စစ္ထားတယ္။ ဆီအိုးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပား ရိုက္ထားတာ ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ မိႈဗူး ေဖာက္၊ ေရသြန္ပစ္ၿပီး မိႈဖတ္ ေတြကို ထက္ျခမ္းေလးေတြ ျခမ္းထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ခရုဆီေလး ထည္႔ၿပီးရင္ ကန္စြန္းရိုး အရင္ ထည္႔ပါတယ္။ ခဏေနရင္ ကန္စြန္းရြက္ ထည္႔ပါတယ္။ ခပ္စိမ္းစိမ္းေလးမွာပဲ မီးဖိုေပၚက ခ်ပါတယ္။

ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ဟင္းေလး

ငါးဖယ္ေလးက စစ္တယ္ရွင့္၊ ေတာ္ေတာ္ေလး စားေကာင္းတယ္။




မိႈကန္စြန္းေၾကာ္ေလးပါ




4 comments:

Sunny said...

ငါးဖယ္ ငါးဆုပ္ေလးနဲ႔ မိႈကန္စြန္းေလးနဲ႔ ၾကိဳက္တယ္ ညေလးေရ.. အ၀စားသြားျပီေနာ္.. ေနာက္လူေတြဖို႔ မခ်န္ခဲ့ေတာ့ဘူး.. :)

rose said...

ဒီေန႕ေတာ့ ပာင္းေတြ အကုန္ေကာင္းတယ္ေနာ္။ ငါးဖယ္ပာင္းဆို သိပ္ႏွစ္သက္တာ။ ကန္စြန္းရြက္နဲ႕ မိႈေႀကာ္လည္း ႀကိဳက္တာပဲ။ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးရဲ႕ ငါးဖယ္ပာင္းေလး ျမင္ျပီး စားခ်င္သြားျပီ။ ရို႕စ္လည္း ေစ်းသြား၀ယ္ဦးမွ။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

၂ခုလံုးၾကိဳက္တယ္ ငါးဖယ္မစားရတာေတာင္ ၾကာျပီ
သြားေရက်လိုက္တာ
ဗိုက္ေတာင္ ဆာလာျပီ
ပံုေလးေတြေငးသြားရတယ္

Baby taster said...

အေပၚကတေယာက္လည္း သေရေတြပဲလိုက္က်ေနေတာ့တာပဲ
ကပ္စီးနဲျပီးေတာ့ ဟြန္႔ သူေဌးျဖစ္ေနာက္က်မွာစိုးလို႔ေနမွာ
ဒါမွမဟုတ္တင္ေတာင္းဖို႔ စုေနတာလား :P

ဟင္းေတြလာစားတယ္

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...