Thursday, January 6, 2011

“Korean Spicy Pork နဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္”

ဒီေန႔ေတာ႔ ၀က္သားကို ခါတိုင္းခ်က္ေနက်လို ဆီျပန္ႀကီး မစားခ်င္တာနဲ႔ Korean Spicy Pork ေလး ခ်က္စား ျဖစ္ပါတယ္။ စာေရးဆရာကလည္း ၀က္သားဆို အခ်ိဳခ်က္ရင္ ဘယ္ေတာ႔မွ မစား။  တစ္ခါတစ္ေလ ကၽြန္မက  ငရုတ္သီးႀကီးနဲ႔ မစားခ်င္ဘဲ ပဲငံျပာရည္ေလးနဲ႔ အခ်ိဳခ်က္ေလး၊ မိႈေလးနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းေလးနဲ႔ အခ်ိဳေပါင္းေလး စားခ်င္ပါတယ္။ သူက မစားေတာ႔ သိပ္မခ်က္ျဖစ္ဘူး။ ဒီေန႔ေတာ႔ သူ႔အႀကိဳက္ စပ္စပ္ေလး လည္းျဖစ္ ကၽြန္မလည္း အေျပာင္းအလဲေလး ျဖစ္ေအာင္ Korean Spicy Pork ေလး ခ်က္ျဖစ္သြားတယ္။

အရင္ဆံုး ၀က္သားကို ေရေဆးၿပီး ခပ္ပါးပါး အသားလႊာတယ္။ အဲဒီ အသားကို ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း၊  အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဗနီကာေလး နဲ႔ နယ္ၿပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားတယ္။ ဂ်င္းလက္တစ္စစ္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာကို ညက္ ေနေအာင္ ေထာင္းတယ္။ ပန္းကန္တစ္လံုးမွာ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားတာ၊  ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္၊ Korean Red Pepper Paste ၊ Red Pepper Powder ၊ သၾကား ထည္႔ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါတယ္။

၀က္သားႏွပ္ထားတဲ႔ အထဲကို ခုနက ေဖ်ာ္ထားတဲ႔ အႏွစ္ေတြအားလံုး ေရာထည္႔၊ ဆီ အနည္းငယ္ထည္႔၊ ၾကက္သြန္ ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္ခုကို ေလးစိတ္စိတ္၊ ကန္႔လန္႔လွီး (အသုပ္ သုပ္ဖို႔ လွီးသလို အရွည္လိုက္ မဟုတ္ဘဲ ကန္႔လန္႔ပါ) ထည္႔ၿပီး သမေအာင္ နယ္ပါတယ္။ အဲဒီလို အဆာပလာ အားလံုး ေရာနယ္ ထားတဲ႔ အသားေတြ ကို ႏွစ္နာရီ၊ သံုးနာရီေလာက္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ႏွပ္ထားပါတယ္။

စားခါနီးမွ မီးဖိုေပၚ ဒယ္အိုးတင္ၿပီး ႏွပ္ထားတဲ႔ အသားေတြ ထည္႔ၿပီး အသားက်က္သည္အထိ ေမႊၿပီး ေက်ာ္ပါတယ္ (ေရလံုး၀မထည္႔ပါ)။ အသားက်က္ၿပီ ဆိုမွ ငရုတ္သီးစိမ္း သံုး၊ေလးေတာင့္ ကို တစ္ေစာင္းေလးေတြ လွီးထည္႔ၿပီး ခဏေမႊၿပီးရင္ Spicy Pork ေလးရပါၿပီ။ စပ္စပ္ကေလးမို႔ အအီေျပၿပီး စားလုိ႔ ၿမိန္ပါတယ္ရွင္။

အရံဟင္း အေနနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ေလး ရွိေနတာနဲ႔ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ၿပီး ေရစင္စင္ ေဆးထားတဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ထည္႔၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေက်ာ္လိုက္ပါတယ္။

၀က္သား စပ္စပ္ေလး












ေဟာဒီဗူးထဲက  Red Pepper Paste နဲ႔ခ်က္တာပါ။


ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္ ပူပူေလး





5 comments:

Mon Petit Avatar said...

Love the bean sprout in any dish!

Sunny said...

၀က္သားအေျပာင္းအလဲေလးက စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ ညေလးေရ.. ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ဆိုေတာ့ အစပ္ေျပတာေပါ့.. စားသြားျပီေနာ္..

baby taster said...

ဒီလို ၀က္သားောကာ္ ကိုယ္တို႔ အေပၚထပ္မွာ
ေနသြားတဲ့ ကိုးရီးယားမေလးေတြလည္း သားတယ္
ဖိုေပၚမွာပဲေလ သံုးထပ္သားေတြကို ေၾကာ္တာ
ျပီးေတာ့ ထမင္းနဲ႔ မုန္႔ညွင္းျဖဴထုပ္ထဲ ထည့္ျပီးစားၾကတယ္
စားေကာင္းမဲ့ပံဳပဲ ၀က္သားမစားတာေတာင္
သေရယိုတယ္ :)

rose said...

ပဲပင္ေပါက္ေႀကာ္ေလး စားသြားျပီ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးေရ...။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

၀က္သားကိုၾကည္႔ရတာ အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည္႔စံုမယ္ဆိုတာ သိသာတယ္..
တကယ္ကို စားျမိန္မွာဘဲ..
ဗိုက္ဆာလာျပီ။ ညၾကီးသန္းေကာင္

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...