Tuesday, January 11, 2011

"၀က္နားရြက္သုပ္"

လြန္ခဲ႔တဲ႔ အပတ္ေစ်းသြားတုန္းက ၀က္နားရြက္ေတြ႕တာနဲ႔ ၀ယ္လာခဲ႔တာ မေန႔ကမွ သုပ္စားျဖစ္တယ္။ ၀က္နားရြက္ကို ေရေဆးၿပီး မီးနည္းနည္း ၿမိွဳက္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ထည္႔ျပဳတ္ တယ္။ ေရခန္းခါနီး အသားႏူးၿပီဆို ပဲငံျပာရည္အေနာက္ (ၾကာညိဳ႕) နည္းနည္း ထည္႔၊ နာနတ္ပြင့္ နည္းနည္း ထည္႔ေမႊၿပီး ေရခန္းရင္ မီးပိတ္ၿပီး အေအးခံထားလိုက္တယ္။

ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ေရေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးထားတယ္။ သခြားသီး ထည္႔သုပ္တာကုိ ပိုႀကိဳက္ ေပမယ္႔ ၀ယ္ထားတာလည္း မရွိ၊ သြားလည္း မ၀ယ္ခ်င္ေတာ႔တာနဲ႔ မထည္႔ေတာ႔ဘူး။ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ ခ်က္ထားတယ္။ မက်ည္းရည္ကို ေရေႏြးေလးနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတယ္။ ၀က္နားရြက္ ေအးရင္ ပန္းကန္တစ္လံုးမွာ ခပ္ပါးပါးလွီးထည္႔၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း လွီးထားတာေတြ ထည္႔၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႔၊ မက်ည္းရည္ ထည္႔၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ဆီခ်က္ထည္႔၊ ပဲအက်က္မႈန္႔ထည္႔၊ ငံျပာရည္ နည္းနည္းထည္႔၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႔ထည္႔။ ငရုတ္ဆီထည္႔ၿပီး ေရာနယ္သုပ္လိုက္တယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး သုပ္လိုက္ပါတယ္။ သခြားသီးေလး ပါရင္ေတာ႔ ပိုစားေကာင္းမွာေပါ႔ရွင္။

၀က္သားစားသူမ်ား အားေပးသြားႏိုင္ပါတယ္ရွင္








6 comments:

Sunny said...

အားေပးသြားတယ္ ညေလးေရ.. ဒီမွာေတာ့ ၀က္သားေရွာင္ေနရတယ္..

rose said...

၀က္သား မစားေပမယ့္ စာလာဖတ္သြားတယ္ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးေရ... ေနာက္ဆို စာရွည္ရွည္ ေရးေနာ္ း)

Mon Petit Avatar said...

Me too, try not to eat the pork for the moment, as I am up way more than one size!!!

Baby taster said...

မစားေပမဲ့ အားေပးေနပါတယ္
စားေကာင္းမဲ့ပံုေလး :)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

၀က္နားရြက္ကိုၾကိဳက္တယ္ ထုတ္ထုတ္နဲ႔ ၀ါးရတာ သေဘာက်တာ
ခု ပံုေလးကိုၾကည္႕ျပီး ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႕ျမည္းခ်င္စိတ္ေပါက္လာတယ္
တကယ္စားရရင္သိပ္ေကာင္းမွာဘဲ..
ဗိုက္ဆာလာျပီ

ျမဴးျမဴး said...

အရမ္းၾကိဳက္စ္စ္္စ္.. အကုန္လံုး မ သြားၿပီ.. ေနာက္လူအတြက္က်န္ေတာ႔ဘူး..

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...