မွ်စ္နဲ႔ပဲျပဳတ္ေၾကာ္ စားခ်င္ေနတာ တစ္ပတ္ေလာက္ ရွိေနပါၿပီ။ City Hall မေရာက္တာနဲ႔ မ၀ယ္ျဖစ္ဘူး။ မေန႔ကေတာ႔ ေက်ာင္းက အစ္မတစ္ေယာက္ ကၽြန္မအိမ္လာခါနီး သူက City Hall ေရာက္ေနၿပီး အဲဒီက လာမွာမို႔ ဘာမွာခ်င္ေသးလဲ လွမ္းေမးတာနဲ႔ အေတာ္ျဖစ္သြားတယ္။ မွ်စ္ႏွစ္ထုပ္နဲ႔ ပဲျပဳတ္ တစ္ထုပ္ မွာလိုက္ ပါတယ္။ အဲဒီေတာ႔ မေန႔ညက ကၽြန္မဆႏၵျပည္႔၀သြားတယ္။ မွ်စ္နဲ႔ ပဲျပဳတ္ေၾကာ္ စားရလို႔ပါ။
ဒါနဲ႔ပဲ ၀က္သားဟင္းနဲ႔ မွ်စ္နဲ႔ပဲျပဳတ္ေၾကာ္ ခ်က္စားျဖစ္တယ္ ဆိုပါေတာ့။ ၀က္သားကို အေနေတာ္တံုးၿပီး ဆား၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ရည္ (ၾကာညိဳ႕)၊ သၾကားတို႔နဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းပါတယ္။ အိုးထဲမွာ ၀က္သားထည္႔၊ ၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာေတြ ထည္႔၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔႔၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္၊ တရုတ္မဆာလာ၊ ဆီ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ စတာေတြထည္႔ၿပီး သမေအာင္ ခပ္ၾကာၾကာေလး နယ္ပါတယ္။ ၿပီးမွ အဖံုးအုပ္၊ မီးဖိုေပၚ အိုးတင္ၿပီး အသားကထြက္တဲ႔ ေရနဲ႔ပဲ တည္ထားပါတယ္။ ဆီျပန္သံၾကားမွ အဖံုးဖြင့္၊ ေမႊၿပီး ေရေႏြးထည္႔ၿပီး ဆက္တည္ပါတယ္။ အသား မႏူးေသးရင္ ေရေႏြးထပ္ျဖည္႔ ထည္႔ပါတယ္။ ၀က္သားႏူးရင္ မန္က်ည္းရည္ေလး နည္းနည္း ထည္႔ၿပီး ဆီျပန္ရင္ေတာ႔ ၀က္သားဟင္း ခပ္ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး ရပါၿပီ။
မွ်စ္နဲ႔ပဲျပဳတ္ကိုေတာ႔ သက္သတ္လြတ္ ေၾကာ္ပါတယ္။ သက္သတ္လြတ္ စားေနလို႔မဟုတ္ပါဘူး။ ၀က္သား ဟင္းႀကီးလည္း ပါေနေတာ႔ သက္သတ္မလြတ္မွန္း သိၾကမွာပါေနာ္။ ကၽြန္မ မွ်စ္ေၾကာ္ကို ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငံျပာရည္ထည္႔တာ မႀကိဳက္လို႔ပါ။ မွ်စ္ေၾကာ္ဖို႔ မွ်စ္ကို ေရေဆး၊ အိုးတစ္လံုးမွာ ထည္႔ျပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ထား ပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာဆီထည္႔၊ ဆီပူရင္ ဆႏြင္းအနည္းငယ္ထည္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရိုက္ကို ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပဳတ္ထားတဲ႔ မွ်စ္ေတြ ထည္႔ပါတယ္။ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ဆီ ထည္႔ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ ပဲျပဳတ္ထည္႔ေမႊၿပီး ခဏေနရင္ မီးဖိုက ခ်ပါတယ္။ မွ်စ္နဲ႔ ပဲျပဳတ္ေၾကာ္ ပူပူေလးရၿပီေပါ႔။
၀က္သားဟင္းေလး
မွ်စ္နဲ႔ပဲျပဳတ္ေၾကာ္ ပူပူေလး
2 comments:
ညနက္ေနျပီမို႕ ဘာမွ မစားေတာ႔ဘူးဆိုျပီး ေပျပီးေနတာ
ဟင္းျမင္ေတာ႔ဗိုက္ထဲက အသံမ်ားေတာင္ ထြက္တယ္
ဆာလိုက္တာေနာ္...
တကယ္သာစားရမယ္ဆို ဘယ္ေလာက္မ်ား ေကာင္းလိုက္မလဲ
ခုခ်ိန္ ၃ပန္းကန္ အသာေလးစားႏိုင္တယ္..
မွ်စ္နဲ႔ ပဲျပဳပ္ေၾကာ္ကေတာ့
ဘယ္ေတာ့စားစား မ၀ဘူး
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....