Monday, January 10, 2011

“ကန္စြန္းဥနဲ႔အုန္းႏို႔ အခ်ိဳပြဲ”

လြန္ခဲ႔တဲ႔ သံုးေလးရက္က ထမင္းစားၿပီး အခ်ိဳတည္းဖို႔ ကန္စြန္းဥ အုန္းႏို႔အခ်ိဳပြဲေလး လုပ္စားျဖစ္တယ္။ ယိုးဒယား အခ်ိဳပြဲေလးပါ။ ဘန္ေကာက္ သြားလည္တုန္းက ယိုးဒယား စားေသာက္ဆုိင္မွာ စၿပီးစားဖူး တာပါ။ ေနာက္ပိုင္း ရန္ကုန္မွာ ရန္ကင္းပန္းျခံနားက ယိုးဒယားဆိုင္မွာ သြားစားရင္လည္း ထမင္း စားၿပီးတုိင္း  အဲဒီ အခ်ိဳပြဲေလး လက္ေဆာင္ခ်ေပးပါတယ္။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မလည္း ႀကိဳက္တာနဲ႔ စားခ်င္ တဲ႔အခါ အိမ္မွာ လုပ္စားျဖစ္တယ္။

လြန္ခဲ႔တဲ႔ရက္က ေစ်း၀ယ္ရင္း ကန္စြန္းဥ ေတြ႕တာနဲ႔ လုပ္စားဦးမယ္လို႔ အႀကံရၿပီး ကန္စြန္းဥနဲ႔ အုန္းႏို႔ဗူး ၀ယ္လာခဲ႔တယ္။ ပိန္းဥနဲ႔လည္း လုပ္လို႔ရပါတယ္။ ကန္စြန္းဥကို အခြံခြာ၊ အတံုးေလးေတြ တံုးၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ဆားရည္ စိမ္ထားတယ္။ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ အုန္းႏို႔ထည္႔ၿပီးက်ိဳတယ္။ အုန္းႏို႔ဆူရင္ ကန္စြန္းဥ အတံုးေလးေတြ ထည္႔ၿပီး ႏူးသည္အထိ ဆက္က်ိဳတယ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ အုန္းႏို႔အရမ္းပ်စ္ၿပီး ကန္စြန္းဥ မႏူးေသးရင္ ေရေႏြး နည္းနည္း ေရာၿပီး က်ိဳပါတယ္။ သၾကားနဲ႔ဆား လိုသေလာက္ထည္႔ က်ိဳပါတယ္။ ကန္စြန္းဥႏူးၿပီး အခ်ိဳလည္း အေနေတာ္ဆိုရင္ ရပါၿပီ။ မီးဖိုေပၚကခ်၊ ဗူးတစ္ဗူးထဲထည္႔ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေအးေအာင္ ထည္႔ထား လိုက္တယ္။ သူက ေအးမွ ပိုစားေကာင္းပါတယ္။ စားခါနီးမွ ထုတ္ၿပီး ပန္းကန္ေလးနဲ႔ လိုသေလာက္ ထည္႔စား ပါတယ္။

ကၽြန္မရဲ႕ ကန္စြန္းဥနဲ႔အုန္းႏို႔ အခ်ိဳပြဲေလး










 

4 comments:

rose said...

လုပ္စားစရာ တစ္ခုတိုးျပီ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးေရ... လုပ္နည္းေလးအတြက္ ေက်းဇူးပါ။ အုန္းႏို႕ ကန္စြန္းဥေလး မစားဖူးေသးဘူး။ လုပ္စားႀကည္႕လိုက္မယ္ း)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ကန္ဇြန္းဥကို သာကူက်ိဳထဲလည္း ထည္႔စားတယ္ေနာ္.. သေဘာက်တယ္ အဲလိုစားရတာ.. အုန္းႏို႔ေလးနဲ႔ဆို ပိုဆိမ္႔မွာဘဲ။ ပံုေလးျမင္ေတာ႔ ပိုစားခ်င္သြားတယ္.. ဒီေန႔သာကူက်ိဳတာ မထည္႔လိုက္ရဘူး..

Baby taster said...

အယ္ အခ်ိဳေတြ သိပ္မစားဘူး ေပါင္၂၀၀ျဖစ္မွာစိုးလို႔ :)
အခုလည္း မေရာက္တေရာက္ပါပဲေလ :P
နဲနဲျမည္းမယ္ေနာ္ :)

Mon Petit Avatar said...

I love it, the coconut milk with sweet potatoes!

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...