လြန္ခဲ႔တဲ႔ တစ္ပတ္က အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲေလး ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ အမွန္ကေတာ႔ ေသေသခ်ာခ်ာႀကီး ခ်က္စားတာ မဟုတ္ပါဘူး။ နန္းႀကီးသုပ္ သုပ္စားတဲ႔ ရက္ကေပါ႔။ စာေရးဆရာကလည္း သိပ္မစားေတာ႔ ၾကက္သားဟင္းေတြ ပိုေနတယ္ေလ။ ဒါနဲ႔ ေနာက္ရက္က်ေတာ႔ အုန္းႏို႔ဗူးကလည္း အဆင္သင့္ ရွိေနတာနဲ႔ ၾကက္သားဟင္းေလး လက္က်န္ရွင္းဖို႔ ကၽြန္မ တစ္ေယာက္တည္း အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ ခ်က္စား လိုက္တယ္။
ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ေရေႏြးနဲ႔ ျပဳတ္၊ ေရေအးနဲ႔ေဆးၿပီး ဇကာနဲ႔ စစ္ထားပါတယ္။
အိုးတစ္လံုးမွာ ေရေႏြးတည္ၿပီး ဆူရင္ ပဲအစိမ္းမႈန္႔ကို ေရေဖ်ာ္ထည္႔ပါတယ္။ ၾကာၾကာေလးေမႊၿပီး ပဲစိမ္းနံ႔ ေပ်ာက္ၿပီဆိုမွ နန္းႀကီးသုပ္လက္က်န္ ၾကက္သားဟင္းကိုထည္႔ပါတယ္။ ခဏေနမွ အုန္းႏို႕ဗူးေဖာက္ ထည္႔ ပါတယ္။ အေပါ႔အငံအတြက္ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ပါတယ္။ ၾကာၾကာေလးတည္ၿပီး ဟင္းရည္က်လာၿပီး အေနေတာ္ဆိုမွ ပန္းကန္ထဲကို ေခါက္ဆြဲထည္႔၊ ဟင္းရည္ထည္႔၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ ေရေဆးထားတာပါ ထည္႔ၿပီး တစ္ေယာက္တည္း အားရပါးရ တြယ္လိုက္တယ္။
တကယ္ေတာ႔ ငါးဖယ္ေလး၊ ဘဲေသြးေလးနဲ႔ အက်အန စားခ်င္တာပါ။ ရန္ကုန္က ေရေက်ာ္ေစ်းထိပ္မွာ ေရာင္းတဲ႔ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲကို သတိရလိုက္တာ။ ခုေတာ႔ မုန္႔ၾကြပ္ေၾကာ္ေတာင္ မပါတဲ႔၊ ျဖစ္သလို လက္က်န္ရွင္း အုန္းႏို႔ ေခါက္ဆြဲေလးပဲ စားလိုက္ရတယ္။ ဒါေပမဲ႔လည္း အရသာကေတာ႔ ေကာင္းပါ တယ္ေနာ္။ :-P
ကၽြန္မရဲ႕ လက္က်န္ရွင္းတဲ႔ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ
5 comments:
ဟဟား အၾကံခ်င္းကတူတယ္
သူငယ္ခ်င္းေတြကို နန္းၾကီးသုပ္ေကြ်းျပီး
က်န္ေနတဲ့ ၾကက္သားနဲ႔ Laksa လုပ္စားျဖစ္တယ္
အခုေတာ့ မက်န္ေတာ့ဘူးရယ္ေလ ဒါေၾကာင့္
ဒီက တပန္ကန္မသြားတယ္ေနာ္ :)
အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲေလး လာစားသြားတယ္ ညေလးေရ.. အိမ္မွာ ခ်က္မစားျဖစ္တာေတြ စားျဖစ္ေတာ့တယ္.. အခုေတာ့ ညေလးဆီက ၀က္သားတုတ္ထိုးပို႔စ္ဖတ္ျပီး ၀က္သားတုတ္ထိုးအရမ္းစားခ်င္ေနတယ္..
လက္က်န္ရွင္းလို႕ ခ်က္တယ္ ဆိုေပမယ့္ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲေလးက စားခ်င္စရာေလးကြယ္။ အေရာင္ကအစ။ ပာင့္... ေငးပဲေငးသြားေတာ့မယ္။ ရို႕စ္ေတာ့ အခုေနာက္ပိုင္း အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲ ခ်က္မစားျဖစ္တာ ႀကာျပီ။ စားျပီးရင္ ေခါင္းထဲ တရိပ္ရိပ္နဲ႕ မူးလို႕ ... အသက္ကေလးကလည္း ရလာေတာ့ေလ ေသြးတိုးတယ္ ထင္ပါရဲ႕ း)
Never get bored with Coconut noodle!
အား ဗိုက္ဆာေနခ်ိန္လာရတာ မေကာင္းဘူး
ဗိုက္က အသံေတာင္ ျမည္လာတယ္
အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲၾကိဳက္မွၾကိဳက္ စားခ်င္လိုက္တာေနာ္... တကယ္ဘဲ
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....