Tuesday, January 4, 2011

“ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္၊ တံုယမ္းဟင္းရည္”

လြန္ခဲ႔တဲ႔ တနဂၤေႏြေန႔က ကၽြန္မေျခေထာက္လည္း ေကာင္းသြားၿပီမို႔ ပုဇြန္ဘက္ လွည္႕ရေအာင္ဆိုၿပီး ပုဇြန္ ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ တံုယမ္းဟင္းရည္ေလး ခ်က္စားျဖစ္တယ္။

ပုဇြန္ေတြကို အခြံခြာၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နယ္ထားတယ္။ တန္ပူရာအမႈန္႔ကို ေရေလးနဲ႔ ေဖ်ာ္တယ္။ တံုယမ္းဟင္းအတြက္ ပုဇြန္အခ်ိဳ႕ဖယ္ၿပီး က်န္တဲ႔ပုဇြန္ေတြကို တစ္ေကာင္ခ်င္းစီကို တန္ပူရာမႈန္႔ ေဖ်ာ္ထားတဲ႔ အထဲ ႏွစ္ၿပီး ဆီပူပူမွာ ထည္႔ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ၿပီး တန္ပူရာမႈန္႔နဲ႔ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ပုဇြန္ေတြ ထည္႔ေၾကာ္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႕ၿပီး Tomato Sauce ထည္႔တယ္။ အရသာ အေနေတာ္ဆိုမွ ေကာ္မႈန္႔ ေရေဖ်ာ္ထားတာ ထည္႔ေမႊၿပီးရင္ ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ ေလး ရပါၿပီ။

တုံယမ္းဟင္းရည္ခ်က္ဖို႔ အုိးတစ္လံုးထဲမွာ ေရထည္႔တည္၊ ေရဆူရင္ ပဒဲေကာ ပါးပါးလွီးထားတာထည္႔၊ ၾကက္သြန္နီ ေလးစိတ္ စိတ္ထားတာ ထည္႔၊ စပါးလင္ တစ္ေစာင္းေလးေတြ ပါးပါးလွီးထားတာ ထည္႔ပါတယ္။ ေရတစ္ခါ ျပန္ဆူလာရင္ တံုယမ္း အႏွစ္ထည္႔ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ခါ ေရျပန္ဆူရင္ ပဲျပားအတံုးေလးေတြ တံုးထာတာထည္႔၊ မိႈထည္႔ပါတယ္။ ခုနက ဖယ္ထားတဲ႔ ပုဇြန္ထည္႔ပါတယ္။ အေပါ႔အငံျပင္ပါတယ္။ အုန္းႏို႕ အနည္းငယ္ ထည္႔ပါတယ္။ ဟင္းရည္ အေနေတာ္ ဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေလးစိတ္ စိတ္ထားတာ ထည္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ခြဲထည္႔၊ ေရွာက္ရြက္အုပ္၊ သံပုရာရည္ေလး ညွစ္လိုက္ ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ ခ်ဥ္စပ္ေလးမွာ အုန္းႏို႕ အရသာ ဆိမ္႔ဆိမ္႔ေလး စြက္ေနၿပီး အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည္႔စံုတဲ႔ တံုယမ္းဟင္းရည္ ပူပူေလး ရပါၿပီရွင္။

ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး






တံုယမ္းဟင္းရည္ ပူပူေလး 







5 comments:

rose said...

ပာင္းေတြ ကိုယ့္ အႀကိဳက္ေတြခ်ည္းပဲ။ ပုဇြန္ ခ်ဳိခ်ဥ္ေႀကာ္ေရာ၊ တုံယမ္းပာင္းရည္ေရာ စားေသာက္သြားျပီေနာ္။ ေနာက္က လူေတြ အတြက္ ခ်န္မထားေတာ့ဘူး ကိြကိြ း))

Sunny said...

ကုန္ျပီလား ညေလးေရ.. ဒီေန႔ ေတာ့ မစားေသးဘူးေနာ္.. ပံုေလးေတြပဲ ေငးသြားတယ္.. သြားႏႈတ္ထားလို႔..

metalman said...

ဒီblog ဝင္ဝင္ဖတ္တိုင္း ဗိုက္ဆာျပီး ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ေတြပဲ နင္းကန္ၾကိတ္ေနမိေတာ့တယ္ :P

Esther Thluai said...

တန္ပူရာအမႈန္႔ဆိုတာဘာကိုလဲအစ္မေရ. Thank you :)

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး said...

City Mart လိုဆိုင္ေတြမွာ တန္ပူရာအမႈန္႔ထုတ္ေလးေတြ၀ယ္လို႕ရပါတယ္ညီမေရ။ ယိုးဒယားမယ္လိုအမႈန္႔ေလးေတြပါပဲ။

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...