Wednesday, January 5, 2011

“အေဖာ္ေတြ အေပ်ာက္ဆြဲမယ္႔ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ”

မေန႔ညက ဟင္းမခ်က္ဘဲ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ကၽြန္မက ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲဆို တရုတ္ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ ထက္ ၿမိတ္ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲကို ပိုႀကိဳက္တယ္။ ငါးပိတို႔ ငရုတ္္သီးတို႔နဲ႔ စပ္စပ္ကေလး စားရတာကိုး။ လုပ္ရတာ လြယ္ေတာ႔ မၾကာခဏလည္း လုပ္စားျဖစ္တယ္။ ကၽြန္မက ခ်က္မယ္ဆို စာေရးဆရာကလည္း မျငင္းပါဘူး။

ၾကက္သားကို ေရေဆး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ နယ္ၿပီး အိုးတစ္လံုးထဲမွာထည္႔၊ ဂ်င္း လက္တစ္စစ္ကို မညက္ တညက္ ထုထည္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရိုက္ထည္႔၊ ေရထည္႔ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေနေအာင္ တည္ပါတယ္။ ၾကြက္နားရြက္ မိႈေျခာက္ကို ေရစိမ္ထားပါတယ္။ ပဲျပားကို အတံုးေလးေတြ တံုးထားတယ္။ ၾကက္သား ႏူးရင္ ၾကက္သားတံုးကို ဆယ္၊ အေအးခံၿပီး အသားေလးေတြ ႏႊင္ပါတယ္။ ၾကက္အရိုး ေတြကို အိုးထဲ ျပန္ထည္႔ၿပီး ဆက္တည္ပါတယ္။ ေရေႏြးလိုသေလာက္ ထပ္ျဖည္႔ပါတယ္။ ၾကက္ရိုးထဲက အခ်ိဳရည္ေတြ ထြက္ၿပီး ဟင္းရည္ ခ်ိဳေအာင္ တည္ပါတယ္။ ၿပီးမွ ၾကက္အသား ႏႊင္ထားတာ ထည္႔ပါတယ္။ ေရစိမ္ ထားတဲ႔ ၾကြက္ နားရြက္မိႈ ကို ကပ္ေၾကးနဲ႔ အေနေတာ္ေလး ျဖတ္ၿပီး ဟင္းအိုးထဲ ထည္႔ပါတယ္။ ပဲျပားထည္႔တယ္။  ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ၿပီး အေပါ႔အငံ ျပင္ပါတယ္။ အေနေတာ္ ဆိုရင္ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကို ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္ေလး နည္းနည္းထည္႔ၿပီး နာနာေခါက္ၿပီး ခရင္းေလးနဲ႔ နည္းနည္းခ်င္းစီ ခပ္ၿပီး အိုးထဲကို ႏွံ႔ေအာင္ ထည္႔ပါတယ္။ ေကာ္မႈန္႔ကို ေရေအးနဲ႔ ေဖ်ာ္ၿပီး အုိးထဲ ေလာင္းထည္႔ပါတယ္။ ေကာ္ရည္အျပစ္၊ အက်ဲ အေနေတာ္ဆိုရင္ ဟင္းရည္ရပါၿပီ။

ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေဆး၊ ေရေႏြးေဖ်ာၿပီ ဇကာနဲ႔စစ္ထားပါတယ္။ ငါးပိေထာင္း (ကၽြန္မ ကေတာ႔ အေမ႔လက္ရာ တံဆိပ္ ငါးပိေထာင္းကို သံုးပါတယ္) နဲ႔ သံပုရာရည္ေရာၿပီး ပန္းကန္တစ္လံုး ထဲမွာ ေဖ်ာ္ထား ပါတယ္။ အစပ္ႀကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းထည္႔လို႔ရပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ ငါးပိေထာင္းက စပ္ၿပီး သားမို႔ ထပ္မထည္႔ေတာ႔ပါဘူး။

ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ေရဆူဆူမွာထည္႔ျပဳတ္၊ ေခါက္ဆြဲအိလာရင္ ဇကာနဲ႔ ဆယ္၊ ေရေအးေဆးခ်ၿပီး ေရစစ္ ထားပါတယ္။

စားခါနီးမွ ပန္းကန္ထဲကို ေခါက္ဆြဲဖတ္ လိုသေလာက္ထည္႔၊ ဟင္းရည္ ေလာင္းထည္႔ပါတယ္။ ကန္စြန္း ရြက္၊ ပဲပင္ေပါက္နဲ႔  ငါးပိေထာင္း ေဖ်ာ္ထားတာေလးလည္း ထည္႔ပါတယ္။ ငရုတ္ေကာင္း မႈန္႔ေလး ျဖဴးပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ အသီးအရြက္ေလးေတြနဲ႔ ခ်ိဳ၊ ခ်ဥ္၊ စပ္တဲ႔ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ ပူပူေလး စားလို႔ ရပါၿပီ။ ကၽြန္မလည္း ႀကိဳက္ႀကိဳက္နဲ႔ ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ေတြ ထပ္ထည္႔၊ ငါးပိေတြထည္႔နဲ႔ စားလိုက္တာ ေကာင္းမွေကာင္း။ အဲ - ဒီေန႔လည္းေရာက္ေရာ ကၽြန္မေျခေထာက္ႀကီး ျပန္ေယာင္ ေနပါၿပီ။ ငါးပိတန္ခိုးေပါ႔ရွင္။ စာေရးဆရာက ေျပာပါတယ္။ ငါးပိလံုး၀ မစားရေတာ႔ဘူး။ ေနာက္တစ္ခါ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ စားခ်င္ရင္လည္း ငါးပိမထည္႔ဘဲ စားရမယ္တဲ႔ ရွင္။  :-(

မိတ္ေဆြမ်ားလည္း ႀကိဳက္တတ္ရင္ အ၀သံုးေဆာင္သြားၾကပါရွင္။

ကၽြန္မရဲ႕ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲေလး






အရြက္ႀကိဳက္ရင္ လိုသေလာက္ထပ္ထည္႔စားဖို႔ 




ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး စားခ်င္ရင္ ငါးပိေထာင္းေဖ်ာ္ထားတာေလး ထပ္ထည္႔ေပါ႔



4 comments:

Sunny said...

ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ ၾကိဳက္တယ္.. အ၀စားသြားျပီေနာ္ ညေလး.. :)

rose said...

ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲေလး စားသြားျပီေနာ္။ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး လက္ရာ ေကာင္းလြန္းလို႕ ႏွစ္ပြဲ တီးသြားျပီ း)

ပာယ္... ေျခေထာက္ ျပန္ေရာင္ေနျပီ။ ဂရုစိုက္ပါ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးေရ... ငါးပိနဲ႕ မတည္႕လို႕လားပာင္။ ကိုယ္နဲ႕ မတည္႕တ့ဲ အစားေတြ ေရွာင္ေပါ့။ ေနျမန္ျမန္ေကာင္းပါေစရွင္။

baby taster said...

ငါပိေၾကာင့္ဟုတ္ဖူး
ပုဇြန္ေၾကာင့္ေလ သိတယ္ေနာ္ :)
ျမန္မာေကာ္ရည္ ေခါက္ဆြဲတခါမွ
မစားဖူးေသးဘူး။ ယိုဒယား ေခါက္ဆြဲပဲ စားဖူးတယ္
ငပိထည့္ျပီး တခါမွမစားဖူးဘူ။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ရန္ကုန္မွာေတာ႔ တရုတ္တန္းက ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ မၾကာခန စားျဖစ္တယ္..
ၾကိဳက္တယ္.. ၾကက္ဥ ငံငံေလး ထည္႔စားရတာလည္း ၾကိဳက္တယ္..
ဟုတ္တယ္ ငပိနဲ႔ေတာ႔ မစားဖူးေသးဘူး စိတ္၀င္စားစရာဘဲ

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...