Saturday, January 29, 2011

"ငါးျမင္းဆီျပန္ဟင္းနဲ႔ ကိုက္လံေၾကာ္"

ငါးျမင္းဆီျပန္ဟင္း စားခ်င္ေနတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာပါၿပီ။ အိမ္နားက ျမန္မာဆိုင္မွာ ရွာတုန္းကလည္း မရွိလို႔ ငါးဖယ္ပဲ ၀ယ္ခ်က္စားလိုက္ရတယ္။ တစ္ေန႔က City Hall ေရာက္ေတာ႔ ငါးျမင္းရွာ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ဒီေတာ႔ သိပ္စားခ်င္ေနတဲ႔ ငါးျမင္ဆီျပန္ေလး ခ်က္စားျဖစ္တာေပါ႔။ ကၽြန္မရဲ႕ စားခ်င္တဲ႔ ဆႏၵေလးကို ကို္ယ္႔ဘာသာ ျဖည္႔ဆည္းတာေလ။

ငါးျမင္းကို ေရေဆးၿပီး ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ နယ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းၿပီး ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ ဆီျပန္လာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး လွီးထားတာ ထည္႔လံုး တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလး လိပ္လာေတာ႔မွ ငါးထည္႔လံုးပါတယ္။ ငါးကထြက္တဲ႔ေရ ကုန္ၿပီး ဆီျပန္ရင္ ေရေႏြးထည္႔ၿပီး ငါးအသားေတြ က်က္ေအာင္ တည္ပါတယ္။ အေပါ႔အငံ ျပင္ပါတယ္။ အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္ၿပီး ဆီလည္းျပန္ရင္ နံနံပင္ ေရေဆး၊ လွီးျဖတ္ထားတာေလးကို ဟင္းအိုးထဲ ထည္႔အုပ္ၿပီး ခ်လိုက္ပါတယ္။

ငါးျမင္းဆီျပန္နဲ႔ တြဲစားဖို႔ ကိုက္လံေၾကာ္ပါတယ္။ ကိုက္လံကို လွီးျဖတ္ၿပီး ေရေဆး၊ ဇကာနဲ႔ စစ္ထား ပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရိုက္ထားတာထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာရင္ ေရစစ္ထားတဲ႔ ကိုက္လံ ထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ခရုဆီ ထည္႔ေၾကာ္ ပါတယ္။ အရသာ အေနေတာ္ဆို အရြက္ခပ္စိမ္းစိမ္းမွာပဲ ခ်ပါတယ္။ ကၽြန္မက အသီးအရြက္ေၾကာ္ကို အရမ္းႏြမ္းသြားရင္ မႀကိဳက္ပါဘူး။ ခပ္စိမ္းစ္ိမ္းေလး ေၾကာ္စားရတာပဲ ႀကိဳက္တယ္။

ငါးျမင္းဆီျပန္ဟင္း




ကိုက္လံေၾကာ္ စိမ္းစိမ္းေလး




3 comments:

Baby taster said...

ငါးၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ့ ကိုယ္ကေတာ့
ဘာငါးရယ္ ညာငါးရယ္လို႔ မခြဲတတ္ဘူး။
ငါးခူေတြ ငါးရံ့ေတြ ေတာ့ခြဲျခား တတ္တယ္။
ကိုက္လန္ကေတာ့ အေသၾကိဳက္ေပါ့။
ႏွစ္မ်ိဳးလံုးၾကိKက္တယ္ကြယ္ :)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အေပၚကတစ္ေယာက္ အေသၾကိဳက္ေတာ႔ ကိုယ္ကေတာ႔ အရွင္ဘဲ ၾကိဳက္ေတာ႔မယ္ ဟိဟိ
ငါးျမင္းဆီျပန္ ... အင္း ၾကိဳက္တယ္.. အႏွစ္ကို ထမင္းနဲ႔နယ္စားရ သိပ္ေကာင္းမွာဘဲ
အရြက္ကိုစိမ္းစိမ္းေလးေၾကာ္တာ ၾကိဳက္တာေတာ႕တူတယ္.. ၀ါရင္ေပ်ာ႔ရင္ မၾကိဳက္။ စားမေကာင္း
ပံုထဲက ကိုက္လန္ေၾကာ္ေလးက လွခ်က္။ စိမ္းစိုျပီး စားခ်င္စရာ

rose said...

ငါးျမင္းဆီျပန္ပာင္းနဲ႕ ကိုက္လန္ေႀကာ္ေလး စားသြားျပီ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးေရ.... ငါးဆီျပန္ပာင္းေလး အရမ္း စားခ်င္တာပဲကြယ္ း)

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...