Friday, January 21, 2011

"ငါးသလဲထိုးဆီျပန္ဟင္း၊ ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔မွ်စ္ေၾကာ္"

စာေရးဆရာေပါ႔၊ အခုတေလာ ငါးသလဲထိုးဟင္း စားခ်င္တယ္ေျပာ ေျပာေနတယ္။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မလည္း အျပင္ထြက္ျဖစ္တဲ႔ေန႔ City Hall ၀င္ၿပီး ေစ်း၀ယ္လိုက္တယ္။ သူစားခ်င္တဲ႔ ငါးသလဲထိုးေရာ၊ သူအလြန္ ႀကိဳက္တဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ေၾကာ္ဖုိ႔ေရာ လိုတာေတြ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။

ငါးသလဲထိုးကို ဆားေရနဲ႔ စင္စင္ေဆးၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နယ္ႏွပ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ခ်င္း ေထာင္းပါတယ္။ ဆီအိုးတည္၊ ဆီပူရင္ နႏြင္းေလးနည္းနည္း ထည္႔သတ္ၿပီး ၾကက္သြန္ ေထာင္းထားတာနဲ႔ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ေလး ထည္႔ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ၿပီး ေမႊးလာရင္ ငါးသလဲထိုးေတြထည္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ လိုသလိုထည္႔ လံုးပါတယ္။ ငါးေတြ ေၾကမွာစိုးလို႔ အသာအယာေလး ေမႊလံုးေပးပါတယ္။ ငါးက ထြက္တဲ႔ ေရကုန္ၿပီး ဆီျပန္မွာ ေရေႏြးအနည္းငယ္ ထည္႔ၿပီး ဆီျပန္ေအာင္ ျပန္တည္ပါတယ္။ ဆီျပန္ရင္ နံနံပင္ ေရေဆးထားတာေလး အုပ္လိုက္ပါတယ္။ အဲဒီေတာ႔ ငါးသလဲထိုး ဆီျပန္ဟင္းေလး ရၿပီေပါ႔ရွင္။

ၿပီးေတာ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ဖို႔ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြကို ဆားေရနဲ႔ေဆးၿပီး ဇကာနဲ႔ ေရစစ္ထားပါတယ္။ မွ်စ္ကို ေရေဆးၿပီး အိုးတစ္လံုးမွာ ထည္႔ျပဳတ္ ပါတယ္။ အတန္ၾကာ ျပဳတ္ၿပီးရင္ ေရစစ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ေထာင္း ထားပါတယ္။ မီးဖိုေပၚဆီအိုးတင္၊ ဆီပူရင္ ဆႏြင္းနည္းနည္း သတ္ၿပီး ၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာ ထည္႔ ဆီသတ္ ပါတယ္။ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ ထည္႔ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ က်က္ရင္ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ထားတာ ထည္႔ပါတယ္။ တစ္ဆက္တည္းမွာပဲ ငါးပိစိမ္းစား အနည္းငယ္ကို ေရေႏြးနဲ႔ ေဖ်ာ္ထည္႔ပါတယ္။ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႔ပါတယ္။ ၿပီးမွ မွ်စ္ျပဳတ္ ထားတာေတြ ထည္႔ေမႊပါတယ္။ ခဏေမႊၿပီးရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြပါ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ႏြမ္းၿပီး ဆီျပန္လာရင္ အေပါ႔အငံျမည္းၿပီး လိုတာျပင္ပါတယ္။ အရသာ အေနေတာ္ဆိုရင္ ငါးရုတ္သီးစိမ္း ေလးငါးေတာင့္ကို အညွာေခၽြ၊ ေရေဆးၿပီး တစ္ေစာင္းေလးေတြ ညွပ္ထည္႔ ခဏေမႊၿပီးရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးရပါၿပီ။ ဆီလည္းျပန္ ေရလည္း ေျခာက္ေျခာက္ေလး ေၾကာ္ရင္ေတာ႔ ၾကာရွည္ အထားခံတာေပါ႔ရွင္။ ကၽြန္မကေတာ႔ ေျခာက္တဲ႔အထိ မေၾကာ္ဘဲ ဆီခပ္ျပန္ျပန္ စိုစိုေလး ခ်ပါတယ္။ စာေရးဆရာက ေျခာက္ေျခာက္ေၾကာ္တာ မႀကိဳက္ဘူးတဲ႔။ ခုလိုေၾကာ္တာလည္း ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ စားရင္ တစ္ပတ္ေလာက္ေတာ႔ ထားစားလို႔ ရပါတယ္။ 

ငါးသလဲထိုးဆီျပန္ဟင္း




ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔မွ်စ္ေၾကာ္




6 comments:

rose said...

ရန္ကုန္မွာ ေနတုန္းကဆို အေမက ငါးသလဲထိုးပာင္း ခ်က္ရင္ ရို႕စ္က မႀကိဳက္လို႕ ဂ်ီက်ေနက်။ ငါးသလဲထုိးက အရိုးပါ ၀ါးစားလို႕ ရတယ္ ဆိုေပမယ့္ ရို႕စ္ အတြက္ လည္ေခ်ာင္းထဲမွာ စူးေနသလိုပဲ။ အ့ဲဒါေႀကာင့္ မစားဘူး။ ပာိပာိ ႀကံႀကံဖန္ ျဖစ္တယ္ေနာ္။ ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႕ မွ်စ္ေႀကာ္ေလးပဲ ယူစားသြားတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ မစားရတာ ေတာ္ေတာ္ႀကာျပီ း(

Baby taster said...

ငါးသလဲထိုးဆိုတာက ဒါမ်ိဳးလာ
ကိုယ္သိတဲ့ ငါသလဲထိုးဆိုတာက
ေခါင္း နည္းနည္း လံုးျပီး တကိုယ္လံုးေပ်ာက္ၾကား အမဲေလးေတြရွိေနတာေလ မဟုတ္ဘူးထင္ပါရဲ့ ငယ္ငယ္က
စားဖူးတယ္ ဒါမ်ိဳးကေတာ့ ဒီမွာ အရမ္းေစ်းေပါတယ္( ငါးထဲမွာေျပာတာ)
စားခ်င္တယ္ေနာ္သိလာ။ ဒီတခါ ေခ်ာကို ပန္ကန္ေဆးခိုင္သိလာ:P

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး said...

မမေဘဘီေျပာတဲ႔ ငါးနဲ႔ တူမတူေတာ႔ မသိဘူး။ ခုခ်က္ထားတဲ႔ ငါးသလဲထိုးလည္း တစ္ကိုယ္လံုး အမဲအေပ်ာက္ေလးေတြ ပါပါတယ္။ ခ်က္လိုက္ေတာ႔ အေရာင္နည္းနည္း ေဖ်ာ႔သြားတယ္။ ေၾကာ္စားရင္ေတာ႔ အမဲအေပ်ာက္ေလးေတြ ျမင္ရတယ္။ ဒီမွာေတာ႔ Wet Market ေတြ၊၊ Supermarket ေတြမွာ မရဘူး။ ျမန္မာဆိုင္ေတြမွာ သြား၀ယ္ရတယ္။ 500gm တစ္ထုပ္ကို S$7 ေပးရတယ္။

Sunny said...

ငါးသလဲထိုးနဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလး လာစားသြားတယ္ေနာ္.. အိမ္မွာလည္း ငါးသလဲထိုးဆိုျပီး ၀ယ္ထားတဲ့ ငါးတစ္ထုပ္ ရွိေသးတယ္.. မမေဘဘီတို႔၊ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးတို႔ ငါးသလဲထိုးနဲ႔ တူမတူ ျပန္တိုက္ၾကည့္ဦးမွ.. :)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ငါးသလဲထိုး ၾကိဳက္တာ ခုလိုပံုေလးထဲကလို ဆီျပန္ေနတာမ်ိဳးဆို ထမင္းနဲ႕ နယ္စားလို႔သိပ္ေကာင္းမွာဘဲ
ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္လည္းၾကိဳက္
မနက္စာ မခ်က္ေတာ႔ဘူး ဒီမွာဘဲ အ၀စားသြားမယ္ေနာ္

ေငြစႏၵာ said...

ငါးသလဲထိုးနဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလး လာစားသြားတယ္ေနာ္
အရမ္းကိုစားခ်င္ပါတယ္ကြယ္။

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...