ၿပီးခဲ႔တဲ႔ ရံုးပိတ္ရက္ေလးမွာေတာ႔ ငါးပတ္ဟင္းေလး ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ျမန္မာဆိုင္ ေရာက္တာနဲ႔ ငါးပတ္သားေလး ၀ယ္ခဲ႔တာေလ။ ငါးပတ္သားအတံုးေလးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ တို႔နဲ႔ နယ္ႏွပ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ တစ္စံု ေထာင္းလိုက္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးေလးေတြ လွီးၿပီး ငါးပိစိမ္းစား နည္းနည္းနဲ႔ နယ္ထားတယ္။
မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္၊ ဆီပူလာရင္ ဆႏြင္းေလး နည္းနည္းထည္႔သတ္လိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာနဲ႔ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္တယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ၿပီး ဆီသတ္နံ႔ေလး ေမႊးလာေတာ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေတြထည္႔သတ္တယ္။ နာနာေလးေမႊေပးတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ လိတ္ၿပီး က်က္လာေတာ႔မွ ငါးေတြထည္႔၊ ငံျပာရည္ထည္႔ၿပီး လံုးေပးတယ္။ ငံျပာရည္နံ႔ ေပ်ာက္ေတာ႔မွ ေရဆူထည္႔ၿပီး ငါးက်က္တဲ႔အထိ တည္ေပးပါတယ္။ ငါးအသားေတြက်က္ၿပီး ဆီျပန္လာေတာ႔ နံနံပင္ေရေဆးထားတာေလး အုပ္လိုက္တယ္။ ဒါဆို စားရန္အဆင္သင့္ ငါးပတ္ဟင္းေလး ရပါၿပီေနာ္။
ငါးပတ္သားဆီျပန္ေလး
ေဟာဒါက ငါးေတြက်က္ေအာင္ တည္ေပးေနတာ
ဒီလိုဗူးေလးနဲ႔ထည္႔ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည္႔ထားေတာ႔ ေနာက္ရက္ေတြလည္း စားလို႔ရတယ္
ငါးပတ္သားဆီျပန္ေလး
ေဟာဒါက ငါးေတြက်က္ေအာင္ တည္ေပးေနတာ
ဒီလိုဗူးေလးနဲ႔ထည္႔ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည္႔ထားေတာ႔ ေနာက္ရက္ေတြလည္း စားလို႔ရတယ္
4 comments:
စားခ်င္လိုက္တာေနာ္...:)
ထမင္းျဖဴနဲ႔ နယ္စာခ်င္လိုက္တာ
တကယ္စားခ်င္စရာ
ရသာခ်ိဳရဲ႕ ငါးပတ္ဆီၿပန္ေလးကို သက္တန္႔ခ်ိဳလာၿမည္းသြားပါတယ္ :)
ပါရမီျဖည္႔ဖက္ေလးေရ... ေပ်ာက္ေနတာ ႀကာလို႔ သတိရေနတယ္ေနာ္။ အလုပ္ေတြ မအားဘူးနဲ႔ တူတယ္။
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....