Wednesday, December 1, 2010

“ခ်ဥ္ ပူ စပ္ ႏႊဲ ထမင္းပြဲ”

ကၽြန္မ ဒီေန႔ ကိစၥတစ္ခုရွိလို႔ Bugis ဘက္ ခဏသြားတယ္။ ကိစၥၿပီးလို႔ အိမ္ျပန္ဖို႔ Bugis MRT ထဲမွာ MRT ေစာင့္ေနတုန္း စာေရးဆရာဆီက ဖုန္းလာတယ္။ ထံုးစံအတိုင္း။ ဘယ္ေရာက္ေနၿပီလဲေပါ႔ေလ။ ဒါနဲ႔ ကၽြန္မလည္း Bugis MRT ထဲ ေရာက္ေနၿပီ။ ေရွာက္သီးသုပ္စားခ်င္လို႔ City Hall မွာ ဆင္းၿပီး ေရွာက္သီး ၀င္၀ယ္ဦးမယ္ ဆိုေတာ႔ စာေရးဆရာက တစ္ေခါက္ဆင္းေနရဦးမယ္၊ ၀ယ္မေနပါနဲ႔ ဆိုေတာ႔ ကၽြန္မလည္း စားခ်င္စိတ္ကို ေအာင့္ထားလိုက္ပါေတာ႔မယ္ဆိုၿပီး City Hall မ၀င္ဘဲ အိမ္ကိုပဲ တန္းျပန္ခဲ႔ပါတယ္။ ဒါေပမဲ႔ ေအာင့္လို႔မရဘူး။ အစားတစ္ခုကို စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာရင္ စားရမွ။ ကၽြန္မက အစားမက္တဲ႔သူေလ။ ဒီေတာ႔ အိမ္နားေရာက္ေတာ႔ ျမန္မာဆိုင္မွာ ေရွာက္သီးရွိမလား ဆိုၿပီး ၀င္ရွာၾကည္႔ပါတယ္။ ေရွာက္သီးေတာ႔ မရွိဘူး၊ သံပုယိုသီးပဲရွိတယ္တဲ႔။ ကၽြန္မလည္း မထူးပါဘူး။ ရွိတာနဲ႔ သုပ္စားမယ္။ ခ်ဥ္တာ ခ်င္းေတာ႔ တူမွာပါပဲေပါ႔ေလ ဆုိၿပီး သံပုယိုသီး ၀ယ္ၿပီး အိမ္ျပန္ခဲ႔ပါတယ္။

အိမ္ေရာက္ေတာ႔ ဘာခ်က္ရမလဲၾကည္႕ေတာ႔ ၀က္သားရွိတယ္။ ဒါနဲ႔ ၀က္သားပဲငံျပာရည္ဟင္းေလး ခ်က္လိုက္တယ္။ ေရွာက္သီးသုပ္ နဲ႔စားမွာဆိုေတာ႔ ငရုတ္သီးနဲ႔ ဆီျပန္ႀကီးဆို စားေကာင္းမွာ မဟုတ္ဘူး ထင္လို႔ေလ။ တကယ္ေတာ႔ စာေရးဆရာက ဟင္းကို အျဖဴထည္ ဘယ္ေတာ႔မွ မစားပါဘူး။ သူက ငရုတ္သီးနဲ႔ ခ်က္မွႀကိဳက္ပါတယ္။ ကၽြန္မလည္း ဒီေန႔ေတာ႔ သည္းခံစားဖို႔ ေျပာလိုက္မယ္ဆိုၿပီး အျဖဴထည္ပဲ ခ်က္လိုက္ ပါတယ္။

သံပုယိုသီးသုပ္ဖို႔ သံပုယိုသီးကို အမႊာေလးေတြ ႏႊာၿပီး ခါးမသြားေအာင္ ပန္းကန္ေလးထဲမွာ ဆားရည္ ေလး နည္းနည္းနဲ႔ စိမ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာာထဲ ထည္႔ထားလိုက္ ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး ေရေဆးၿပီး ဇကာနဲ႔ စစ္ထားပါတယ္။ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ပဲမႈန္႔၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငါးပိစိမ္းစားမီးကင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါပါးလွီး အားလံုး အဆင္သင့္ ျပင္ထားလိုက္ ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ေရွာက္သီးသုပ္နဲ႔ တြဲဖက္ျဖစ္တဲ႔ ၾကာဇံဟင္းခါးေလး ခ်က္လိုက္ ပါတယ္။ စာေရးဆရာ ျပန္လာေတာ႔ ၀က္သား အျဖဴထည္ဟင္းကို တစ္ခ်က္ေတာ႔ ၾကည္႔ပါတယ္။ ဘာမွေတာ႔ မေျပာရွာပါဘူး။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မလည္း ဘာမွ ေျပာမေနေတာ႔ဘဲ ခုနက သံပုယိုသီးသုပ္ဖို႔ ျပင္ထား တာေတြ အားလံုးေရာၿပီး အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆား၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ေလး ထည္႔သုပ္လိုက္ ပါတယ္။ သံပုယိုသီးက တစ္လံုးတည္းမို႔ သိပ္မခ်ဥ္တာေၾကာင့္ သံပုရာသီး တစ္လံုးပါ ညွစ္ထည္႔လိုက္ ပါေသးတယ္။ ဒီေန႔ညေတာ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ သံပုယိုသီးသုပ္ရယ္၊ ငရုတ္ေကာင္းနဲ႔ ၾကာဇံဟင္းခါး ပူပူေလးရယ္ ကို ၀က္သား ပဲငံျပာရည္ အခ်ိဳခ်က္ေလးနဲ႔ ဆိုေတာ႔ ခံတြင္းကို ေတြ႕သြား တာပါပဲရွင္။


ဒါေလးက ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ သံပုယိုသီးသုပ္ေလးပါရွင္


ၾကာဇံဟင္းခါး ပူပူေလးေနာ္


၀က္သားပဲငံျပာရည္ အခ်ိဳခ်က္ေလး


7 comments:

rose said...

ေရွာက္သီးသုပ္ေလးနဲ ႀကာဇံပာင္းခါးေလး ေသာက္သြားတယ္ေနာ္။ ခ်ဥ္ငန္စပ္ဆို ႀကိဳက္မွ ႀကိဳက္ပဲ။

Baby taster said...

၀က္သားေရွာင္ျပီး က်န္တာစားသြားတယ္
မိုက္တယ္ ဒီမွာဆို အရမ္းေအးေနေတာ့
အသုပ္နဲ႔ ဟင္းခါးပူပူေလးဆို သိတ္ေကာင္းမွာ
ဒီေနရာကို ေရာက္တဲ့သက္တမ္း တေလွ်ာက္မွာ
ေရွာက္သီး တခါပဲ စားဖူးေသးတယ္။ အျမဲ သံပုယိုသီးပဲ
သုပ္စားေနရတယ္။

Evy said...

ပန္းကန္ေလးေတြခ်စ္စရာေလးေတြေနာ္

ျမဴးျမဴး said...

စားခ်င္စရာဟင္းေလးေတြေရာ ဟင္းထည္႔တဲ႔ခြက္ လွလွေလးေတြကိုေရာ သေဘာက်သြားတယ္.. သံပုယိုသီးက သုပ္ထားၿပီးၾကာသြားရင္ေတာင္ ခါးမသြားဘူးသိလား.. အလြယ္တကူလဲ၀ယ္လို႔ရေနေတာ႔ ေရွာက္သီးေတာင္ရွာမေနေတာ႔ဘူး.. ခဏခဏစားၿဖစ္တယ္.. ခုေတာင္စားခ်င္သြားၿပီ.. ညေနက်ရင္သုပ္စားဦးမွ..

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး said...

ဟုတ္လား - မျမဴးေရ။ ေရွာက္သီးလို ခါးသြားတတ္မယ္ ထင္လို႔ ဆားရည္ စိ္မ္ထားလိုက္တာ။ သံပုယိုသီးကို ခုမွ စၿပီး သုပ္စားျဖစ္တာေလ။ သံပုယိုသီးက ၾကာလည္း ခါးမသြားဘူးဆိုတာ ခုမွသိတယ္။ ေက်းဇူးေနာ္။

Anonymous said...

အမေရ...ရွက္ရွက္နဲ ့ဝန္ခံရရင္..
အခ်ဥ္ဆို ႀကိဳက္လြန္လြန္းလို ့..
သြားေရေလးေတာင္ ယိုတိုတို။ :)
ေရွာက္သီးသုတ္ေလး စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာတယ္။:)
..ခင္မင္လွ်က္..ခင္မာလာေအာင္..:)

Sunny said...

အားလံုးၾကိဳက္ .. အားလံုးၾကိဳက္.. အားလံုးစားသြားမယ္ေနာ္.. :)

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...