တနဂၤေႏြေန႔ဆို ကၽြန္မနဲ႔စာေရးဆရာ မနက္စာကို အိမ္နားက ေကာ္ဖီဆိုင္မွာ ေကာ္ဖီေသာက္ရင္း စားေလ႔ရွိတယ္။ သူက ပလာတာစားတယ္၊ ကၽြန္မက ေပါက္စီစားတယ္။ စာေရးဆရာက သူ႔အိမ္မွာတုန္းက မနက္တိုင္း သူ႔အေမသုပ္ေပးတဲ႔ ေခါက္ဆြဲသုပ္စားေနၾကေလ။
ဒီတနဂၤေႏြေတာ႔ ေခါက္ဆြဲသုပ္ေလး သုပ္စားၾကရေအာင္လို႔ သူကေျပာလာတယ္။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မ လည္း ေခါက္ဆြဲသုပ္ သုပ္ရေတာ႔တာေပါ႔။ ဒီကေခါက္ဆြဲအစိုေတြက အလံုးႀကီးၿပီး စားလို႔ သိပ္မေကာင္းသလိုပဲ။ ကၽြန္မေတာ႔ မႀကိဳက္ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ျပဳတ္ၿပီး သုပ္ပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ေရေႏြးနဲ႔ျပဳတ္ၿပီး ဇကာနဲ႔ စစ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးၿပီး ဆီခ်က္ေလး ခ်က္လိုက္တယ္။ ငရုတ္သီးဆီခ်က္အတြက္ အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ကို ပူေအာင္လုပ္ၿပီး မီးပိတ္လိုက္တယ္။ ၿပီးမွ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္ေလး ထည္႔ေမႊၿပီး ပန္းကန္ထဲေျပာင္းလိုက္တယ္။ ဆီအရမ္းပူရင္ တူးသြားတတ္လုိ႔။ မက်ည္းသီးနည္းနည္းကို ေရေႏြးေလးနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတယ္။
ပန္းကန္ထဲမွာ ေခါက္ဆြဲဖတ္ထည္႔၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ဆီခ်က္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ပဲမႈန္႔၊ မက်ည္းရည္စတာေတြ ထည္႔ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္ေရာနယ္ သုပ္ပါတယ္။ အေပါ႔အငံျမည္းၿပီး လိုတာျပင္သုပ္ပါတယ္။ အေနေတာ္ဆိုမွ စားမယ္႔ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည္႔ၿပီး အေပၚက ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ဆီခ်က္ဖတ္ေလးေတြျဖဴးလိုက္ပါတယ္။ လြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ျမန္မာ႔မနက္စာ ေခါက္ဆြဲသုပ္ေလးေပါ႔။
ေဟာဒီမွာ ကၽြန္မတို႔ မနက္စာ
4 comments:
ေခါက္ဆြဲသုပ္တပြဲေပးပါ
ေခါက္ဆြဲသုပ္ေလး လာစားတယ္ း)
စားခ်င္လယ္...မမ:):)
စားခ်င္စရာေလး..။ တကယ္ကို စားခ်င္သြားျပီ။ ပိတ္ရက္ တစ္ရက္ရက္မွာ လုပ္စားဦးမွ။
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....