Sunday, January 2, 2011

“တရုတ္တန္းအလြမ္းေျပ ၀က္သားတုတ္ထိုးနဲ႔ ၾကာဇံေၾကာ္”

မေန႔က Sentosa သြားလည္မယ္ ဆိုေတာ႔ နံနက္ ေစာေစာစီးစီး အိပ္ရာကထၿပီး ျပင္ဆင္ပါတယ္။ ေန႔လယ္စာ ထည္႔သြားဖို႔ကိုေတာ႔ ၀က္သားတုတ္ထိုးနဲ႔ ၾကာဇံေၾကာ္ ျပင္ဆင္ရပါတယ္။ ရန္ကုန္၊ တရုတ္တန္းက ေရႊနန္းေတာ္ ေရႊဆိုင္ေရွ႕မွာ ေရာင္းတဲ႔ "မငယ္" ၀က္သား ၾကာဇံသုပ္ကို လြမ္းလို႔ အလြမ္းေျပေပါ႔ရွင္။

၀က္သားတုတ္ထိုးလုပ္ဖို႔ ၀က္ကလီစာအစံုကို ေရွ႕တစ္ရက္ည ကတည္းက ႀကိဳတင္ ျပင္ဆင္ ထားရပါတယ္။  မနက္ေစာေစာ သြားမွာဆိုေတာ႔ အခ်ိန္ကုန္ သက္သာေအာင္လို႔ပါ။ ကလီစာအစံုကို အတံုးႀကီးႀကီး တံုး၊ ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဗနီကာနဲ႔ နယ္ေဆးပါတယ္။ ကလီစာေတြ စင္ၾကယ္ သြားၿပီ ဆိုမွ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ခရုဆီ၊ ဗနီကာ၊ နာနတ္ပြင့္၊ ကရေ၀းရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ တရုတ္မဆလာ တို႔နဲ႔ နာနာနယ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ႏွပ္ထားလိုက္ ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ေန႔ နံနက္မွ အိုးတစ္လံုးထဲ ဆီထည္႔၊ ဆီပူရင္ ကလီစာအစံုကို ထည္႔ၿပီး လံုးပါတယ္။ ဆီျပန္လာမွ ေရေႏြးထည္႔ၿပီး ႏူးသည္အထိ တည္ပါတယ္။ ေရခမ္းၿပီး အသားမႏူးေသးရင္ ေရေႏြး ထပ္ျဖည္႔ထည္႔ပါတယ္။ အသားႏူးရင္ ဆီက်န္၊ ေရက်န္ေလးမွာ ခ်လိုက္ပါတယ္။

ၾကာဇံကိုေတာ႔ နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါတယ္။ ၿပီးမွ ၾကာဇံကို ေရစစ္ၿပီး ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ရည္ (ၾကာညိဳ႕)၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ခရုဆီတို႔နဲ႔ ေရာနယ္ထား ပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္၊ ေဂၚဖီ လွီးထားတာ ထည္႔ၿပီးမွ နယ္ထားတဲ႔ ၾကာဇံ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ အေပါ႔အငံလိုသလို ျပင္ပါတယ္။ တရုတ္နံနံ လွီးၿပီး ထည္႔ပါတယ္။ ၾကာဇံဖတ္ေလး အိၿပီ ဆိုရင္ ၾကာဇံေၾကာ္ရပါၿပီ။ (၀က္သား တုတ္ထိုးနဲ႔ စားမွာမို႔ အသား ထည္႔ မေၾကာ္ပါဘူး)

ၿပီးေတာ႔ အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္ပါတယ္။ မက်ည္းရည္ကို ေရေႏြးနဲ႔ ခဏစိမ္ထားပါတယ္။ ထန္းလ်က္ခဲနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေရာေထာင္းပါတယ္။ မက်ည္းရည္ရရင္ မက်ည္းသီးဖတ္ေတြ ဆယ္ပစ္ၿပီး မက်ည္းရည္ထဲကို ထန္းလ်က္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာ ထည္႔ပါတယ္။ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းစီ ထည္႔ပါတယ္။ ငရုပ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ကို အခ်ဥ္ရည္ နည္းနည္း ထည္႔ေရာပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ နံနံပင္ ညွပ္ထည္႔ၿပီး သံပုရာရည္ေလး ညွစ္လိုက္ ပါတယ္။


Sentosa မွာ ေန႔လယ္စာ စားဖို႔ ထည္႔သြားတဲ႔ ၀က္သားတုတ္ထိုး









ကၽြန္မတို႔ႏွစ္ေယာက္အတြက္ ၾကာဇံေၾကာ္ႏွစ္ဗူး




၀က္သားတုတ္ထိုးနဲ႔စားဖို႔ အခ်ဥ္ရည္


14 comments:

Sunny said...

၀က္သားဒုတ္ထိုး စားခ်င္တယ္.. ၾကာဆံေၾကာ္ေလးနဲ႔ အခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ႔... ရွလြတ္..

Baby taster said...

ၾကာဇံေၾကာ္ေလး လာျမည္းတယ္

Shinlay said...

ဒုတ္ထိုးမစား၇တာၾကာၿပီ.....:P

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

၀က္သားဒုတ္ထိုးၾကည္႕ျပီး သြားေရေတြ ထိန္းမႏိုင္ျဖစ္မိတယ္
အခ်ဥ္လဲျမင္ေရာ ပိုဆိုးသြားတယ္
ေတာ္ေတာ္ကို စိတ္ရွည္လက္ရွည္ခ်က္ျပဳတ္တတ္တာဘဲ.. ခ်ီးက်ဴးပါတယ္

rose said...

၀က္သား မစားေတာ့ လာပဲ ေငးသြားပါတယ္။ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးရဲ႕ အခ်ဥ္ရည္က ျမန္မာျပည္က အတိုင္းပဲေနာ္။ မိုက္တယ္ း)

မဂၤလာပါ .... said...

၀က္သားဒုတ္ထိုးကေတာ႔ တစ္ကယ္ေကာင္းမယ္႔ပံုပဲ အခ်ဥ္ရည္လဲၾကိဳက္တယ္ ၾကိဳးစားျပီး လုပ္ဦးမယ္ း))
ႏွင္းေဟမာ

Unknown said...

မရေတာ့ဘူး.. စိတ္ကိုထိန္းလို႔မရေတာ့ဘူး .။ ေသာၾကာေန႔အတြက္ ဒါပဲစားေတာ့မယ္။ :)

ျမတ္မြန္ said...

ဝတ္သားဒုတ္ထိုးေလးစာခ်င္လို႔ လိုက္ရွာရင္း
ဒီဆိုက္ကေလးမွာ ေတြ႔လို႔လာၿကည္႔သြားတယ္ေနာ္။
ေက်းဇူးမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ရွင္။

YKKM said...

ခရုဆီ၊ ဗနီကာ၊ နာနတ္ပြင့္၊ ကရေ၀းရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ တရုတ္မဆလာ
ကို စလံုးမွာ ဘယ္လို ရွာ၀ယ္ရမလဲခင္ဗ်ာ ကၽြန္ေတာ္လည္းလုပ္စားခ်င္လို တရုတ္နွစ္သစ္ကူမွာေလ..
ပံုေလးေတြနဲ တင္ေပးရင္ေတာ့ ပိုအဆင္ေၿပပါတယ္..
၀က္သားဒုတ္ထုိးစားခ်င္ေနလို လုိက္ရွာေနတာ အခုမွပဲေတြေတာ့တယ္ဗ်ာ.
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္..

ေရႊရည္ said...

စားခ်င္စရာေလး :)

phyomgmgsoemyint said...

အၿဖဴထည္မဟုတ္ပဲ အခုလိုတုတ္ထိုးကို အေရာင္ထြက္ေအာင္ ဘာထည့္ေသးလဲေၿပာၿပပါလား ေက်းဇူးပါေနာ္

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး said...

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြက ပို႔စ္ထဲမွာ ေဖာ္ျပထားတဲ႔ အတိုင္းပါပဲ။ အေရာင္ကေတာ႔ ခရုဆီနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ေၾကာင့္ ဒီအေရာင္ထြက္တာပါရွင္။

ျမေရလ်ဥ္ said...

ကိုရီးယားကားထဲကလိုေျပာ၇င္..စားေကာင္းမယ္႕ပံုပဲ...
:D

ျမေရလ်ဥ္ said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...