Thursday, December 2, 2010

“တစ္နယ္ျခားေပမယ္႔ ၀ယ္စားစရာမလိုတဲ႔ ၿမိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္”

၀က္သား၊ ၾကက္သား နဲ႔ပဲလည္ေနတဲ႔ ဒီသံသရာႀကီးမွာ တစ္ေန႔တစ္ေန႔ ဘာဟင္းခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရတာကလည္း အလုပ္တစ္လုပ္ပါ။ ဆီျပန္ဟင္းေတြလည္း မစားခ်င္ဘူး ျဖစ္ေနတယ္။ ဒီေတာ႔ မိုးထဲေလထဲ အိမ္နားက SHENGSIONG မွာ ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္တစ္ထုပ္ ေျပး၀ယ္လိုက္ပါတယ္။ မိုးကလည္း သည္းပါ႔။ မနက္ကေတာ႔ ေနေတြပူလိုက္တာ။ ခုေတာ႔လည္း ေမွာင္မဲၿပီး အသားကုန္ကို ခ်ေနေတာ႔တာပါပဲ။  ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္ (ဒီမွာေတာ႔ Kwei Teow လို႔ေရးထားတဲ႔ အထုပ္) တစ္ထုပ္ ၀ယ္ၿပီး ခပ္သုပ္သုပ္ အိမ္ျပန္ခဲ႔ပါတယ္။ ေဟာေတာ႔ - ေကာင္းေရာ၊ ပဲပင္ေပါက္ ေမ႔ခဲ႔ၿပီ။ ကၽြန္မက ၿမိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္ ေၾကာ္စားမလို႔ေလ။ ပဲပင္ေပါက္ မပါဘဲ ဘယ္စားေကာင္းမွာလဲ။ ကဲ - ကိုယ္႔ အျပစ္နဲ႔ ကိုယ္၊ ေျပးဦးဟဲ႔ မိုးထဲေလထဲ ။ SHENGSIONG ကို ေနာက္ တစ္ေခါက္။ ေလကလည္း တိုက္၊ မိုးေရကလည္း စိုစိုနဲ႔ ခ်မ္းလိုက္တာ မေျပာပါနဲ႔ ေတာ႔။ အစားအေသာက္ အတြက္ ဆိုေတာ႔လည္း သြားရတာေပါ႔။

အိမ္ေရာက္ေတာ႔ ကပ္ေၾကးကိုက္ေၾကာ္ဖို႕ လုပ္ပါတယ္။  အိမ္မွာ ၀က္သားနဲ႔ ပုဇြန္ ပဲရွိတယ္။  ျပည္ႀကီးငါး ၀ယ္ထားတာ မရွိလို႔ မထည္႔လိုက္ရေတာ႔ဘူး။ ၀က္သားကို ေရေဆး၊ အတံုးေသးေလးေတြ တံုး၊ ဆား ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နဲ႔ နယ္ၿပီး ဒယ္အိုးထဲမွာ ေရနည္းနည္းနဲ႔ ျပဳတ္လိုက္ ပါတယ္။ ပုဇြန္ကုိ အခြံခြာ၊ ေရေဆးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ တစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ၊ ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္ကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါတယ္။ ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေဆးၿပီး ဇကာနဲ႔ စစ္ထားလိုက္ တယ္။ ၀က္သား ျပဳတ္ထား တာ ေရခန္းရင္ ၀က္သားကို ဆယ္ထားၿပီး ဒယ္အိုးထဲကို ဆီ နည္းနည္း (ကၽြန္မ ၀ယ္ခဲ႔တဲ႔ ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္က ဆီစိမ္ၿပီးသားအထုပ္မို႔ ဆီေလွ်ာ႔ထည္႔တာပါ) ထည္႔ပါတယ္။ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္း ေထာင္းထား တာကို ထည္႔၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ (အေရာင္တင္မႈန္႔) ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္က်က္လာၿပီ ဆိုရင္ ခုနက ျပဳတ္ထားတဲ႔ ၀က္သားကို ထည္႔ပါတယ္။ ခဏေနမွ ပုဇြန္ထည္႔ ပါတယ္။ ပုဇြန္ ေကြးလာၿပီဆိုမွ  ညွပ္ေခါက္ဆြဲ ထည္႔ေမႊပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ နည္းနည္း ထည္႔ပါ တယ္။ ညွပ္ေခါက္ဆြဲ အိလာေတာ႔မွ ပဲပင္ေပါက္ ထည္႔ပါတယ္။ ခဏေနမွ ပဲျပဳတ္ထည္႔ ေမႊၿပီးရင္ စားခ်င့္စဖြယ္ ၿမိတ္ကပ္ေၾကးကိုက္ ရၿပီေပါ႕ရွင္။

ကပ္ေၾကးကိုက္နဲ႔ တြဲစားဖို႔ အခ်ဥ္ကိုေတာ႔ ၾကက္သြန္နီတစ္ဥကို ပါးပါးလွီး ေရစင္စင္ေဆး၊ ၿပီးေတာ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထည္႔၊ သံပုရာသီးတစ္လံုး ညွစ္ထည္႔၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နည္းနည္း ထည္႔ၿပီး နယ္လိုက္ပါတယ္။ အအီေျပ ခ်ဥ္စပ္ေလးေပါ႔။

အခ်ိန္ကိုက္ပါပဲ။ ကၽြန္မလည္း ေၾကာ္ေလွာ္ၿပီးေရာ စာေရးဆရာ ျပန္ေရာက္လာပါတယ္။ ေရမိုးခ်ိဳးၿပီး ညစာ စားၾကပါတယ္။ စာေရးဆရာက စားေကာင္းလို႔တဲ႔ရွင့္။ ႏွစ္ပြဲေတာင္ အုပ္ပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ တစ္ပြဲနဲ႔ နည္းနည္း ေက်ာ္ေက်ာ္ေလးပါပဲ။

ဒါေလးက စာေရးဆရာ ေကာင္းတယ္၊ ေကာင္းတယ္ေျပာၿပီး ဆြဲတာ


ဒါေလးက ကၽြန္မအတြက္


တြဲဖက္စားဖို႔ အအီေျပ အခ်ဥ္ေလး


7 comments:

Baby taster said...

စာေရးဆရာက ႏွစ္ပြဲစားမွာေပါ့
ၾကည့္ပါလား သူ႔ပန္ကန္လံုးက မ်ားေနတာ
မဖဲရ္ဘူးေနာ္ :P
မိုးထဲေလထဲ ထီးလည္း မပါပဲ သြားေနတယ္ေပါ့ေလ

Unknown said...

လာစားသြားတယ္ခ်ိုေရ.. မီးက အီတတ္ေတာ့ အခ်ဥ္ခြက္က မီးတစ္ေယာက္တည္းနဲ႔ ကုန္ေလာက္ျပီ.. ၾကိဳက္တယ္.. း)

ျမဴးျမဴး said...

ကက္ေၾကးကိုက္ မစားရတာေတာင္ၾကာၿပီ.. ပအံုးရည္ေလးထည္႔ေၾကာ္ရင္ပိုၾကိဳက္တယ္.. မပါလဲ စားေကာင္းတာပါပဲ.. ခုတေလာ ၀ိတ္ခ်ေနလို႔ အေၾကာ္ေတြေရွာင္ေနရတယ္.. ၿပဳတ္ပဲစားေနရလို႔ အၿပဳတ္ဆို မုန္းေတာင္ေနၿပီ..

Sunny said...

ျမိတ္ကတ္ေၾကးကိုက္ လာစားသြားတယ္.. ပုစြန္မ်ားမ်ားေရြးစားလို႔ ရမလားဟင္င္င္.. :P

cicada said...

arrrr...sar lo.kg lite tar..

ေဆာင္းႏွင္းရြက္ said...

ၿမိတ္ကိုက္ေၾကးကိုက္ ဆိုရင္
အရမ္းၾကိဳက္တာ ...
စားခ်င္တယ္ ..

ခင္မင္လွ်က္
ေဆာင္းႏွင္းရြက္

winnkyawoo said...

ရန္ကုန္ က ကတ္ေၾကးကိုက္ ေကာင္းတယ္ ဆိုတဲ့ဆိုင္ေတြ စားဖူးတယ္။ ညွပ္ေခါက္ဆြဲ နဲ႔ ေၾကာ္ထားတဲ့ ရိုးရုိးေခါက္ဆြဲေၾကာ္အတိုင္းပဲ။ ဘိတ္အရသာအစစ္မရဘူး။

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...