ဒီေန႔ ေန႔လယ္စာကို စာေရးဆရာက ၀က္စတူး စားခ်င္တယ္ဆိုတာနဲ႔ မနက္က ေစ်းသြား ၾကတယ္။ ေစ်းေရာက္ေတာ႔ ၀က္သံုးထပ္သားက သိပ္ေကာင္းေကာင္းမရွိဘူး။ ဒီေတာ႔ ၀က္လက္နဲ႔ ခ်က္မယ္ဆိုၿပီး ၀က္လက္၀ယ္ခဲ႔တယ္။
၀က္လက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဆားနဲ႔နယ္ထားတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔၊ ဆီပူရင္ သၾကားနည္းနည္း ထည္႔ေၾကာ္လိုက္တယ္။ သၾကားေၾကၿပီး အညိဳေရာင္သန္းသြားရင္ ဆီထဲကို ၀က္လက္တံုးေလးေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ဆီေပါက္တာေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေရွာင္လိုက္ရတယ္။ ၀က္လက္တံုးေလးေတြ နီရဲလာၿပီဆို နာနတ္ပြင့္ေလး နည္းနည္း ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ၀က္လက္တံုးေလးေတြကို ဒယ္အိုးထဲကဆယ္ၿပီး အိုးတစ္လံုးထဲ ထည္႔ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္၊ အၾကည္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ တရုတ္မဆလာ၊ ခရုဆီ၊ ဗနီကာ စတာေတြထည္႔ၿပီး ေရာေမႊလိုက္ပါတယ္။ အရသာေတြ ႏွံ႔သြားၿပီဆို ေရဆူမ်ားမ်ားထည္႔ၿပီး မီးေငြ႕ေငြ႕နဲ႔ ၾကာၾကာတည္ေပးပါတယ္။ အသားေတြ ႏူးအိသြားၿပီဆို ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းေစ႔ ေရာေထာင္းထားတာေလး အုပ္ၿပီး မီးပိတ္လိုက္ပါတယ္။ ကၽြန္မက အရည္စမ္းစားရတာ ႀကိဳက္လို႔ အရည္ေလးခပ္မ်ားမ်ားေလး က်န္ေအာင္ ခ်က္ပါတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ကို ေရေဆးထားပါတယ္။ စားခါနီးမွာ ၀က္စတူးကို ျပန္ေႏြးၿပီး ကန္စြန္းရြက္ေလး အုပ္လိုက္ပါတယ္။ ဒါဆို ၀က္လက္စတူးရပါၿပီ။ ကၽြန္မက ကန္စြန္းရြက္ ႏြမ္းသြားတာကို မႀကိဳက္လို႕စားခါနီးမွထည္႔တာပါ။
အအီေျပေအာင္ အခ်ဥ္ေဖ်ာ္ၿပီး တြဲစားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီး ေရာေထာင္းပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ သံပုရာရည္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ေရက်က္ေအးေလးနည္းနည္း ေရာၿပီး ေဖ်ာ္ပါတယ္။
၀က္လက္စတူးေလး။
အအီေျပ သံပုရာရည္အခ်ဥ္ေလး။
6 comments:
တီတင့္ရဲ႕သားေတာ္ေမာင္အတြက္ ခ်က္ေပးမလို႔ နည္ေလးယူရင္း အားေပးသြားတယ္ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
၀က္စတူးကို ကိုယ့္ဘာသာတစ္ခါမွမလုပ္စားဖူးဘူး...။ ဒီပိတ္ရက္က်လုပ္ၾကည့္ဦးမယ္..။
ၾကိဳက္တယ္
ဝက္စတူးကို ဘယ္ေလာက္စားစား မအီဘူး
ဝက္သားဆို အေခါက္ကို ပိုျပီး ၾကိဳက္တာမို႔လို႔ေလ...
ၾကည္႔ရင္းနဲ႔ စားခ်င္တာ ထိန္းမရဘူး
ဆြဲေဆာင္မႈရွိတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္အတြက္ သြားရည္ေတာက္ေတာက္ ယိုသြားရပါတယ္။
ေမ႕ေနတဲ႕ဟင္းတစ္ခြက္ကို သတိရျပီမေရ ..
ခ်က္စားၾကည္႕မယ္
ေက်းဇူးပါ
ေျပာရင္းသြားေရကထိန္းမရေတာ႕ဘူး း)
ႀကိဳက္သြားပီ
ဒီလိုဆို ဘာလိုေသးလဲ ဦးႀကီးရယ္ေပါ့
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....