မေန႔က စာေရးဆရာနဲ႔ ၿမိဳ႕ထဲသြားရင္း Golden Mile (ယိုးဒယားေစ်း) ေရာက္ေတာ႔ ထိုင္းဟင္းခ်က္ရင္ လိုအပ္တာေလးေတြ ၀ယ္လာခဲ႔တယ္။ ဒါနဲ႔ ဒီေန႔အတြက္ အစိမ္းေရာင္ဟင္း (Green Curry) ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ ၾကက္သားနဲ႔ ခ်က္ပါတယ္။ အမဲသား၊ ၀က္သားတို႔နဲ႔လည္း ခ်က္လို႔ရပါတယ္။
ပထမဆံုး ၾကက္သားကို ခပ္ရြယ္ရြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးၿပီး ဂ်င္းမႈန္႔၊ ငံျပာရည္တို႔နဲ႔ နယ္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ခရမ္းကၽြတ္သီး ေတြကို ေလးစိတ္စိတ္ၿပီး ေရစိမ္ထားပါတယ္။ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ပင္စိမ္းကို ေရေဆးသန္႔စင္ထားပါတယ္။ ေရွာက္ရြက္ကေတာ႔ ၀ယ္ထားတာ အဆင္သင့္မရွိလို႔ မထည္႔လိုက္ေတာ႔ဘူး။ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ဆီပူရင္ အုန္းႏို႔ဗူးကို ေဖာက္ထည္႔ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါတယ္။ အုန္းႏို႔ဆီ အေပၚယံကို တက္လာၿပီဆိုရင္ Green Curry အႏွစ္ ထည္႔ပါတယ္။ ဆက္ၿပီး ေမႊေပးပါတယ္။ အုန္းႏို႔နဲ႔ Green Curry သမသြားၿပီဆိုမွ ၾကက္သားထည္႔ပါတယ္။ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ၾကက္သားႏူးေအာင္ တည္ေပးပါတယ္။ ၾကက္သားႏူးခါနီးရင္ ေရစိမ္ထားတဲ႔ ခရမ္းကၽြတ္သီးထည္႔ၿပီး ေရဆူနည္းနည္း ထပ္ထည္႔တည္ပါတယ္။ ၾကက္သားေရာ၊ ခရမ္းကၽြတ္သီးပါ ႏူးေလာက္ရင္ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ၿပီး ဟင္းအရသာျပင္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ နံနံပင္နဲ႔ ပင္စိမ္းထည္႔ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း ထက္ျခမ္းျခမ္းထည္႔ၿပီးတာနဲ႔ တဆက္တည္း ဟင္းအိုးကိုခ်လိုက္ပါတယ္။ ဒါဆုိ ၾကက္သားအစိမ္းေရာင္ဟင္းေလး ရပါၿပီ။
ၾကက္သားအစိမ္းေရာင္ဟင္းေလး။
ေဟာဒီပုလင္းထဲက အစိမ္းေရာင္ဟင္းအႏွစ္နဲ႔ ခ်က္တာ။ အုန္းႏို႔မပါတဲ႔ အစိမ္းေရာင္အႏွစ္နဲ႔ အုန္းႏို႔ ပါၿပီးသား ႏွစ္မ်ိဳးရွိတယ္။ ကၽြန္မက အုန္းႏို႔ပါၿပီးသား ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ခ်က္တဲ႔အခါ အုန္းႏို႔ ေလွ်ာ႔ထည္႔ပါတယ္။
ေဟာဒီအရြက္ေလးေတြထည္႔တယ္။
ခရမ္းကၽြတ္သီးေရစိမ္ထားတာ။
ဟင္းရံအေနနဲ႔ ထိုင္းအသုပ္တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ႔ မွ်စ္သုပ္ သုပ္ပါတယ္။ မွ်စ္ကိုေတာ႔ ထိုင္းဆိုင္ကပဲ ပုလင္းနဲ႔ ၀ယ္ခဲ႔တာပါ။ တစ္ပန္းကန္သုပ္စာ မွ်စ္ကို ပုလင္းထဲကထုတ္ၿပီး ေရေႏြးနည္းနည္းနဲ႔ အိုးတစ္လံုးမွာ ျပဳတ္ပါတယ္။ အၾကာႀကီးျပဳတ္ဖို႔ မလိုပါဘူး။ ေရေလးဆူရင္ပဲ ရပါၿပီ။ ဆန္နည္းနည္းကို အိုးတစ္လံုးမွာ ထည္႔ၿပီး ေလွာ္ပါတယ္။ ဆန္ေစ႔ေလးေတြ အညိဳေရာင္ေျပာင္းသြားရင္ ငရုတ္ဆံုမွာ ထည္႔ေထာင္းပါတယ္။ နံနံပင္၊ ပူစီနံနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးၿပီး လွီးခၽြတ္ပါတယ္။ ပန္းကန္တစ္လံုးမွာ ခုနကမွ်စ္ရယ္၊ နံနံပင္၊ ပူစီနံ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ဆန္မႈန္႔ကိုထည္႔၊ သံပုရာရည္ညွစ္ထည္႔၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆားထည္႔၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႔ ထည္႔ၿပီး ေရာနယ္သုပ္ပါတယ္။ ဒါဆို မွ်စ္သုပ္ ခ်ဥ္စပ္ေလး ရၿပီေပါ႔ရွင္။
ဒီပုလင္းထဲက မွ်စ္နဲ႔သုပ္တာပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔စိမ္ထားတဲ႔မွ်စ္နဲ႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း မပါတာနဲ႔ ႏွစ္မ်ိဳးရွိတယ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ ငရုတ္သီးထည္႔စိမ္ထားတာ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။
ေဟာဒီအရြက္ေလးေတြလွီးထည္႔တယ္။
ေဟာဒီမွာသုပ္ရန္အဆင္သင့္၊ ဆန္မႈန္႔၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ေတာ႔ မထည္႔ရေသးဘူး။
ေဟာဒီမွာ ထိုင္းမွ်စ္သုပ္ခ်ဥ္စပ္။
9 comments:
ဒီေန႔ ဟင္းေလးေတြ အကုန္ စားခ်င္စရာခ်ည္းပဲ။ ႀကက္သားအစိ္မ္းေရာင္ဟင္းေလးက လွလွေလး။
မ
အျမဲတမ္းလာဖတ္ပါတယ္ အစားအေသာက္ကို စိတ္ဝင္စားလို့ပါ
ဟီး ဟီး
ေမးခ်င္လို့ပါ
ဂ်င္းမွဳန့္ ဆိုတာ ဘယ္လိုေလးလဲဟင္
စင္ကာပူမွာ ဝယ္္လို့ရလားဟင္
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
မီးငယ္ေလး
ထိုင္းအရသာကိုၾကိဳက္တယ္
ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးမို႔ေလ
ျပိီးေတာ႔လည္း အနံ႔ေလးက ေမႊးေမႊးေလးရယ္
ျမန္မာဟင္းေတြလို ဆီမမ်ားဘူးေနာ္။
အစိမ္းေရာင္ဟင္းေလးကိုလည္းစိတ္ဝင္စားမိတယ္။
အုန္းႏို႕နံ႔ေလး ေမႊးေနမွာဘဲ။ စားခ်င္စရာ
မမေရ...စားခ်င္တယ္..:) ရွလြတ္...:P
မီးငယ္ေလးေရ- ဂ်င္းမႈန္႔ဗူးေလးေတြကို NTUC Fair Price တို႔ Sheng Siong တို႔မွာ ရႏိုင္ပါတယ္။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔၊ တရုတ္မဆလာတို႔ စတဲ႔ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေလးေတြထားတဲ႔ စင္ေလးေတြမွာ ရွာၾကည္႔ႏိုင္ပါတယ္။
ထူးထူးျခားျခား ၾကက္သားအစိမ္းေရာင္ဟင္းကို စိတ္ဝင္စားတယ္ တီတင့္ခ်က္ရင္ေတာ့ အုန္းႏို႔ေရွာင္ခ်က္မယ္ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ။ ထိုင္းမွ်စ္သုတ္ခ်ဥ္စပ္လည္း သေဘာက်တယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ၾကက္သားအစိမ္းေရာင္ဟင္းႏွစ္ကို စီးတီးမတ္မွာေတာ့ခဏခဏေတြ႔ဖူးေနတယ္ ခ်က္နည္းမသိလို႔ တစ္ခါမွခ်က္မစားဖူးဘူး..ခုေတာ့ အမဆီက မွတ္သားသြားပါတယ္...။
မွ်စ္သုပ္...အလြန္ၾကိဳက္ပါတယ္။
ဟင္းပြဲေတြၾကည့္ၿပီး သြားရည္ယိုသြားတယ္...။
လင့္ခ္ခ်ိတ္ထားပါရေစရွင္။
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....