တစ္ေန႔ညက ႏွစ္ေယာက္သား ညစာကိုဘာနဲ႔ စားရင္ေကာင္းမလဲ တိုင္ပင္ၾကတယ္။ ရန္ကုန္က အမ်ိဳးေတြ ထည္႔ေပးလိုက္တဲ႔ ၾကက္အူေခ်ာင္းေတြ မနည္းဘူး။ စားပစ္မွျဖစ္မယ္ဆုိေတာ႔ စာေရးဆရာက ၾကက္အူေခ်ာင္း ေၾကာ္ဆို လံုး၀မစား။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မလည္း သုပ္ေကၽြးမယ္ေလဆိုၿပီး ညွိၾကည္႔လုိက္တာ အဆင္ေျပသြားတာနဲ႔ သုပ္စားျဖစ္ၾကတယ္။
ၾကက္အူေခ်ာင္းေတြကို ေရေဆးၿပီး အိုးတစ္လံုးမွာ ေရနည္းနည္းနဲ႔ ထည္႔ျပဳတ္လိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္၊ သခြားသီး၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ စတာေတြကို ေရေဆးၿပီး လွီးထားလိုက္တယ္။ ေနာက္ၿပီး အခ်ဥ္ရည္က်ိဳပါတယ္။ အရင္ဆံုး မက်ည္းသီးမွည္႔ကို ေရေႏြးနဲ႔ စိမ္ၿပီး အရည္ေဖ်ာ္ပါတယ္။ အိုးတစ္လံုးမွာ ငရုတ္ဆီထည္႔၊ မက်ည္းရည္ထည္႔၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ သၾကားအနည္းငယ္ဆီထည္႔ၿပီး မီးေငြ႔ေငြ႕နဲ႔ က်ိဳပါတယ္။ အခ်ဥ္ရည္ပ်စ္လာၿပီး အရသာအေနေတာ္ဆို ရပါၿပီ။
ျပဳတ္ထားတဲ႔ ၾကက္အူေခ်ာင္းေတြကို မထူမပါး တစ္ေစာင္းေလးေတြ လွီးျဖတ္ပါတယ္။ ပန္းကန္ထဲမွာ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ စတာေတြထည္႔ အခ်ဥ္ရည္ ေလာင္းၿပီး ေရာနယ္သုပ္ပါတယ္။ အေပါ႔အငံလိုသလို ျပင္ပါတယ္။ ကၽြန္မတို႔ ႏွစ္ေယာက္ကေတာ႔ အစပ္ႀကိဳက္လို႔ ခ်ဥ္စပ္ေလး သုပ္စားပါတယ္။ ၿပီးမွ သခြားသီး အကြင္းလိုက္ လွီးထား တာေလးေတြကို ေဘးကရံလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္အူေခ်ာင္းသုပ္ဖို႔ အဆာပလာေတြ ျပင္ထားတာ
အခ်ဥ္ရည္
ၾကက္အူေခ်ာင္းသုပ္ဖို႔ အဆာပလာေတြ ျပင္ထားတာ
အခ်ဥ္ရည္
3 comments:
စားခ်င္စရာေလး...ကူးလဲအရမ္းၾကိဳက္တာ..
အဲဒါနဲ႔ ၾကက္အူေခ်ာင္းေတြမ်ားၾကီးစားနဲ႔ေနာ္...
မေရာင္းဘဲ ဖယ္ထုတ္လိုက္တဲ့ အသားေတြကိုပါအကုန္ေရာၾကိတ္တာတဲ့။
ဟိုမုန္းထိုးထားတဲ့ၾကက္ေတြဆို ပိုျပီးဆိုးတယ္လို႔ေျပာတယ္။
ဒါေပမယ့္ကူးစိတ္ထင္ နာမည္ၾကီး ကုမၸဏီေတြက လုပ္ပါ့မလားလို႔...
သတိေတာ့ထားေပါ့ေလ...
ေစတနာျဖင့္..
ကူးကူး
ၾကက္အူေခ်ာင္းကို တစ္ခါမွာ အဲလိုမသုပ္စားဖူးဘူ အဆန္းပဲ...။
လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္...။
ခင္တဲ႔
မိုးေငြ႔
ၾကက္အူေခ်ာင္းသုပ္တဲ႔ ၾကံၾကံဖန္ဖန္ ၾကည္႔ရတာစားခ်င္စရာေလး ဗိုက္ဆာလာတယ္ အခ်ဥ္ေလးနဲ႔ သုပ္ထားေတာ႔ ပိုလို႔စားေကာင္းမွာ ေသခ်ာတယ္
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....