ကၽြန္မတို႔အိမ္မွာ ဆိတ္သားကို ကၽြန္မဖိုးဖိုး တစ္ေယာက္ပဲစားေတာ႔ ခ်က္ေလ႔ခ်က္ထ သိပ္မရွိဘူး။ အိမ္မွာ ဆိတ္သားခ်က္ရင္လည္း ကၽြန္မဖြားဖြားက ဖိုးဖိုးစားဖို႔ပဲ ခ်က္ေပးတယ္။ ဖြားဖြားအပါအ၀င္ ကၽြန္မ အေဒၚေတြလည္း မစားၾကဘူး။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မလည္း ငယ္ငယ္ကတည္းက တစ္ခါမွ မစားျဖစ္ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ဆိတ္သား မစားဘူးေပါ႔။ မႀကိဳက္တာ၊ ေရွာင္တာမဟုတ္ေပမယ္႔ တစ္ခါမွ မစားဖူးေတာ႔ မစားျဖစ္ေတာ႔ဘူး။ စာေရးဆရာကေတာ႔ စားေနက်ေတာ႔ စားတယ္။ ႀကိဳက္လည္း ႀကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ့ ကၽြန္မ မစားေတာ႔ မခ်က္ျဖစ္ဘူး။ သူလည္း မစားရဘူးေပါ႔။ ဒီတစ္ပတ္ေတာ႔ သူက ဆိတ္သားေလး ခ်က္ေပးပါလားလို႔ ေျပာလာတယ္။ ဒီေတာ႕ ကၽြန္မလည္း ခ်က္ေကၽြးျဖစ္တယ္။
ဆိတ္သားကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး အေနေတာ္တံုးပါတယ္။ ၿပီေတာ႔ ဗနီကာ၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ မဆလာမ်ားမ်ား နဲ႔ နယ္ၿပီး ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္းေထာင္းပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္၊ ဆီက်က္ရင္ ဆႏြင္းေလး နည္းနည္းထည္႔ၿပီး ေထာင္းထားတာေတြနဲ႔ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ေလး ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ဆီသတ္ေလး ေမႊးလာရင္ မဆလာေလးပါ ထည္႔သတ္ေပးတယ္။ ၿပီးေတာ႔ နယ္ႏွပ္ထားတဲ႔ ဆိတ္သားေတြ ထည္႔၊ ငံျပာရည္ေလး နည္းနည္း ထည္႔ၿပီး လံုးေပးပါတယ္။ ဆိတ္သားက ထြက္တဲ႔အရည္ကုန္ၿပီး ဆီျပန္တဲ႔အထိ လံုးၿပီး ေမႊးလာမွ ေရဆူထည္႔ၿပီး တည္ပါတယ္။ အသားႏူးၿပီး ဆီျပန္တဲ႔ အထိတည္ေပးပါတယ္။ အသားလည္းႏူး၊ ဆီလည္းျပန္ၿပီဆိုမွ မဆလာေလး ထပ္အုပ္ၿပီး ဟင္းအိုးခ်ပါတယ္။ ဒါဆို မဆလာနံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ဆိတ္သားဆီျပန္ေလး ရၿပီေပါ႔။
ေဟာဒါကဆီျပန္ေအာင္လံုးေနတဲ႔ ဆိတ္သား
ဆိတ္သားဟင္းရပါၿပီ။
ေနာက္ရက္ေတြစားဖို႔ ဗူးနဲ႔ထည္႔ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည္႔ထားေပးတယ္။
4 comments:
ဆိတ္သားဟင္းေလး လာစားတယ္ ပါရမီျဖည္႔ဖက္ေလးေရ...။ စားေကာင္းမယ့္ပုံေလး။
ဆိတ္သားေတာ႔ အနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ မခ်က္တတ္ဘူးလုိ႔ ကိုယ္႕ကိုယ္ကို ထင္ေနတာ
ဒါေၾကာင္႔ သူမ်ားခ်က္တာဘဲ စားေတာ႔မယ္
နည္းနည္းေကၽြးေနာ္
ဆိတ္သားမစားရတာၾကာလွျပီ။ စားခ်င္တယ္။
အိုုင္အိုုရာ
စားခ်င္စရာေလးေနာ္.. မမက ဟင္းခ်က္ေကာင္းတာပဲေနာ္..
ညိမေလးနဲ႕ေတာ့ ကြာပ...:):)
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....