စာေရးဆရာက ဘဲသားစားခ်င္တယ္ဆိုတာနဲ႔ မေန႔က Wet Market သြားေတာ႔ ဘဲသား၀ယ္ျဖစ္တယ္။ ေစ်းသည္က တစ္ေကာင္လံုးထည္႔ခ်ိန္ၿပီး 1kg ကို S$7 တဲ႔။ 3Kg ရွိတယ္။ S$20 ပဲေပးပါဆိုၿပီး ေစ်းေတြေလွ်ာ႔ေပးေနလို႔ မနည္းေျပာယူရတယ္။ ကၽြန္မတို႔ႏွစ္ေယာက္တည္း ဘဲတစ္ေကာင္ကို ဘယ္ႏွစ္ရက္ စားရမွာလဲေနာ္။ ဒီေတာ႔ တစ္ျခမ္းပဲ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ တကယ္ေတာ႔ တစ္ျခမ္းေတာင္ ေတာ္ေတာ္စားရပါတယ္။
ဘဲသားကို ဆိုင္ကတံုးေပးလိုက္တာ နည္းနည္းႀကီးေနလို႔ နည္းနည္းထပ္တံုးလိုက္တယ္။ ၿပီးမွ ေရစင္ေအာင္ေဆးပါတယ္။ ေရစစ္ၿပီး ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ အေနာက္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆား၊ မဆလာတို႔နဲ႔ နယ္ထားလိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္၊ ဆီပူလာရင္ ဆႏြင္းေလး နည္းနည္းထည္႔လိုက္တယ္။ ၿပီးမွ ေထာင္းထားတာေတြနဲ႔ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါတယ္။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာေတာ႔ နယ္ထားတဲ႔ ဘဲသားေတြထည္႔ၿပီး လံုးေပးပါတယ္။ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ မဆလာေလးပါ ထည္႔လံုးပါတယ္။ ဘဲသားကထြက္တဲ႔ အရည္ခန္းေအာင္ လံုးၿပီး ဆီျပန္လာမွ ေရေႏြးဆူ ထည္႔ၿပီး တည္ေပးပါတယ္။ ေရခန္းၿပီး အသားႏူးရင္ အေပါ႔အငံျမည္းၿပီးျပင္ပါတယ္။ အသားလည္းႏူး၊ အရသာလည္း အေနေတာ္ဆိုရင္ေတာ႔ မဆလာေလး နည္းနည္း ထပ္အုပ္ပါတယ္။ ဒါဆို ဘဲသားဆီျပန္ဟင္းေလးရၿပီေပါ႔ေနာ္။
ေဟာဒီမွာ ဘဲသားဟင္း အိုးလိုက္
စားဖို႔ပြဲျပင္ထားတာ
က်န္တာေလးေတြကို ေနာက္ရက္စားဖို႔ ေဟာဒီလိုဘူးေလးနဲ႔ ထည္႔ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ထားတယ္။
3 comments:
အစ္မေရ သြားရည္ေတြထိန္းလို့ မရေတာ့ဘူး
ရို႕စ္ ဘဲသား သိပ္ႀကိဳက္တယ္ ပါရမီျဖည္႔ဖက္ေလးေရ။ ဒီမွာေတာ့ မစားႀကေတာ့ အာရွ ကုန္ဆုံဆိုင္ေတြမွာ အရမ္း ေစ်းႀကီးေပး ၀ယ္ရတယ္။ ပါရမီျဖည္႔ဖက္ေလး ခ်က္ထားတ့ဲ ဘဲသားဆီျပန္ဟင္းေလးပဲ ရို႕စ္ဆီ ပို႔ေပးလိုက္ေနာ္။ သေရက်ျပီး ျပန္သြားျပီ ခစ္ခစ္ း))
မစားရတာၾကာျပီ
ဘဲသားက နည္းနည္းရွားလို႔ေလ.. ထမင္းေလးနဲ႔ ဟင္းအႏွစ္နဲ႔ နယ္စားရရင္ သိပ္ေကာင္းမွာဘဲ
အား ဗိုက္ဆာလိုက္တာေနာ္
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....