ျပီးခဲ႔တဲ႔ တနဂၤေႏြေန႔က ရံုးပိတ္ရက္ဆိုေတာ႔ အိမ္မွာ ၀က္သားနဲ႔ ဒညင္းသီးခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ဒညင္းသီးကို ေရေဆးၿပီး အိုးတစ္လံုးမွာ ေရထည္႔ျပဳတ္၊ ဆူလာရင္ အဲဒီေရကို သြန္ၿပီး ေရေႏြးထည္႔ၿပီး ထပ္ျပဳတ္။ အခြံေလးေတြ ကြာထြက္လာရင္ မီးပိတ္ၿပီး အိုးထဲမွာ အပူနဲ႔ခဏႏွပ္ထားတယ္။ ေအးသြားမွ ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီး ခပ္ျပားျပားေလး ျဖစ္ေအာင္ ထုထားလိုက္တယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္း ဆီသတ္ၿပီး အရသာနယ္ထားတဲ႔ ၀က္သားထည္႔လံုးတယ္။ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔တယ္။ ၀က္သားလံုးလို႔ ေမႊးလာရင္ ေရေႏြးထည္႔ၿပီး ၀က္သားႏူးခါနီးအထိ တည္ေပးတယ္။ ၿပီးမွ ထုထားတဲ႔ ဒညင္းသီးေရာထည္႔ေမႊၿပီး ၀က္သားေရာ ဒညင္းသီးပါ ႏူးအိသြားတဲ႔ အထိတည္ေပးတယ္။
ဒါဆို ၀က္သားဒညင္းသီး အိအိေလးရပါၿပီ။
ပဲသီးကိုေတာ႔ ေဆးေၾကာၿပီး အေနေတာ္ လွီးျဖတ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးဆီသတ္ၿပီး ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ထည္႔ ဆီသတ္တယ္။ ၿပီးေတာ႔မွ ပဲသီးထည္႔၊ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္။
1 comments:
လာေရာက္အားေပးသြားတယ္ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ။
ေမာင္ဆူးသစ္တစ္ေယာက္ အေဝးကေန တမ္းတေနေတာ့မွာအေသအခ်ာ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....