ကၽြန္မလည္း ပို႔စ္အသစ္ေတြမတင္ႏိုင္တာ ၾကာေပါ႔။ အလုပ္မအားတာလည္း ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ ဟင္းေတြကလည္း ပို႔စ္တင္ၿပီးသားေတြ ျဖစ္ေနတာမ်ားေတာ႔ ပို႔စ္အသစ္ မတက္ႏိုင္ဘူးျဖစ္ေနတာ။ ဒီေန႔ေတာ႔ ဘဲေပါင္းဆီခ်က္ေလး လုပ္စားျဖစ္တာနဲ႔ မိတ္ေဆြေတြကို မွ်ေ၀လိုက္တာပါ။
ဘဲသားကို အေနေတာ္တံုး ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ရည္၊ ရွာလကာရည္၊ ဂ်င္းဒါျပားရိုက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရိုက္ တို႔နဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ အိုးတစ္လံုးမွာ ႏွပ္ထားတာေတြထည္႔ၿပီး ေရကို ဘဲသားေတြ ျမဳပ္တဲ့ အထိထည္႔ၿပီး မီးေငြ႕ေငြ႕နဲ႔ ၾကာၾကာေလး တည္ေပးပါတယ္။ ေရခန္းရင္ ဆူၿပီးသားေရေႏြးကို နည္နည္းခ်င္း ျဖည္႔ထည္႔ၿပီး အသားမ်ား ႏူးအိသြားသည္အထိ တည္ေပးပါတယ္။ ေနာက္ထပ္ အိုးတစ္လံုးမွာ ေရေႏြး တည္ၿပီး ေရဆူရင္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ေတြ ထည္႔ျပဳတ္ပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲရရင္ ဇကာနဲ႔စစ္ၿပီး ေရေအးေဆး ခ်ၿပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါတယ္။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ ပန္းကန္ထဲမွာ ေခါက္ဆြဲထည္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္ အနည္းငယ္နဲ႔ ဆီခ်က္ထည္႔ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါတယ္။ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊၿပီးရင္ ဘဲေပါင္းေလးထည္႔၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး အုပ္လိုက္ရင္ စားရန္အဆင့္သင့္ ဘဲေပါင္းဆီခ်က္ ရပါၿပီ။ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ တြဲစားရင္ အအီေျပပါတယ္။
2 comments:
တကယ္ကို ဗိုက္ဆာေနတဲ႔ မနက္ေလးနာရီမွာ လာဖတ္မိတာပါ
မွားသြားတယ္.. ျပန္အိပ္လို႔ရေတာ႕မွာ မဟုတ္ဘူး
တစ္ခုခု ရွာစားရေတာ႔တယ္
ဘဲေပါင္းဆီခ်က္ေလး စားလိုက္ရရင္ သိပ္ေကာင္းမွာဘဲေနာ္..
စားစရာ လာငမ္းသြားပါတယ္..
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....