တရုတ္ႏွစ္ကူးမတိုင္မီက သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္နဲ႔ City Hall သြားရင္း မာလာဟင္းအႏွစ္နဲ႔ မာလာ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ၀ယ္လာခဲ႔ၿပီး လြန္ခဲ႔တဲ႔ ရံုးပိတ္ရက္ကမွ မာလာဟင္းခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ မအားတာနဲ႔ အခုမွပဲ ဒီပို႔စ္ေလး တင္ျဖစ္တာပါ။
မာလာဟင္းခ်က္ဖို႔ ၾကက္သားကို ေရေဆးၿပီး ႏုပ္ႏုပ္ဆင္းပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နယ္ထား ပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ ထည္႔ၿပီး မီးဖိုေပၚတင္ပါတယ္။ ဆီပူလာရင္ မာလာဟင္းအႏွစ္ထုပ္ ေဖာက္ထည္႔ ပါတယ္။ ေျမပဲဆန္ေထာင္းထားတာ ထည္႔ပါတယ္။ ခဏေနရင္ ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားတဲ႔ ၾကက္သားေတြ ထည္႔ၿပီး လံုးခ်က္ပါတယ္။ အသားႏူးေအာင္ ေရေႏြးအနည္းငယ္ ထည္႔ပါတယ္။ အသား ႏူးရင္ ဟင္းအႏွစ္ရပါၿပီ။ မာလာဟင္း အႏွစ္ထုပ္မွာပါတဲ႔ အစပ္ကပဲ ကၽြန္မအတြက္ အေနေတာ္မို႔ ငရုတ္သီးထပ္ျဖည္႔ မထည္႔ေတာ႔ပါဘူး။ ကၽြန္မကေတာ႔ အသီးအရြက္အတြက္ ေက်ာက္ပြင့္၊ ၾကြက္နားရြက္ မိႈေျခာက္၊ ပန္းေဂၚဖီအစိမ္း၊ ေျပာင္းဖူးအေသး၊ မိႈ၊ မုန္ညွင္းျဖဴ၊ ကိုက္လန္၊ ၾကာစြယ္၊ အာလူး စတာေတြကို သံုးပါတယ္။
အာလူးကို အခြံခြာၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ မာလာေခါက္ဆြဲ၊ ေက်ာက္ပြင့္နဲ႔ ၾကြက္နားရြက္မိႈကို ေရစိမ္ထား ပါတယ္။ တျခား အသီးအရြက္ေတြကို လွီးျဖတ္ၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။ ငံုးဥေတြကို ျပဳတ္ၿပီး အခြံခႊာထားပါတယ္။ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရထည္႔ၿပီး မီးဖိုေပၚတင္ပါတယ္။ ေရဆူရင္ မာလာေခါက္ဆြဲ ထည္႔ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ အသီးအရြက္ေတြ တစ္ခုခ်င္းစီ ထည္႔ျပဳတ္ပါတယ္။ အႏူး ၾကာတာေတြကို အရင္ထည္႔ပါတယ္။ အားလံုး ျပဳတ္ၿပီးရင္ ဆယ္ၿပီး ဇကာနဲ႔ ေရစစ္ထားပါတယ္။ ၿပီးမွ မာလာေခါက္ဆြဲ၊ အသီးအရြက္ေတြနဲ႔ ငံုးဥကို ခုနက မာလာဟင္းအႏွစ္နဲ႔ ခ်က္ထားတဲ႔ ၾကက္သားအိုးထဲ ထည္႔ၿပီး သမေအာင္ ေရာေမႊပါတယ္။ အရသာ အတြက္ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ပဲငံျပာရည္ထည္႔ၿပီး ျပင္ပါတယ္။ အရသာအေနေတာ္ျဖစ္ရင္ေတာ႔ မာလာဟင္းတစ္ခြက္ ရပါၿပီေနာ္။
ကၽြန္မတတ္သေလာက္ မွတ္သေလာက္ ခ်က္စားတာဆိုေတာ႔ ဆိုင္ေတြမွာ ေရာင္းသေလာက္ေတာ႔ ေကာင္းမွာ မဟုတ္ေပမယ္႔ ကၽြန္မနဲ႔ စာေရးဆရာ အာသာေျပေတာ႔ စားလို႔ျဖစ္ပါတယ္ရွင္။
ကၽြန္မရဲ႕ မာလာဟင္းေလးပါ။
3 comments:
ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး အခုတေလာ ေပ်ာက္ေနတယ္ေနာ္။ မအားလို႕လား။ မာလာပာင္း လာ စားသြားတယ္။ သူမ်ားေတြ မာလာပာင္း မာလာပာင္း ျဖစ္ေနတာ ကိုယ္ေတာ့ အခုထိ မစားဖူးေသးဘူး။ ပာိပာိ း)
မာလာဟင္းလာျမည္းတာ
ၾကက္သားလည္းပါတယ္ဆုိေတာ႕ ေကာင္းမွေကာင္း
အရသာလဲရွိပါ႔
ဘယ္ႏွပြဲစားလိုက္လဲ ကုန္ေအာင္တီးလိုက္ျပီထင္တယ္ း)
မာလာဟင္းေလး လာစားသြားပါတယ္.. :)
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....