ဒီေန႔ေတာ႔ လြယ္လြယ္ကူကူ ပုဇြန္အခ်ိဳေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္။ ကၽြန္မက ပုဇြန္ကို ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္တာ ထက္ ခုလို ေၾကာ္တာကို ပိုႀကိဳက္ပါတယ္။ ပုဇြန္ကို ေခါင္းျဖဳတ္၊ အခြံခြာ၊ ေဆးေၾကာ သန္႔စင္ၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နယ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခပ္ပါးပါးလွီးထားတယ္။ ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ စိတ္ၿပီး ကန္႔လန္႔ျဖတ္ ခပ္ထူထူ လွီးျဖတ္ ထားပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေလးစိတ္ စိတ္ထားပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္၊ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္နီ ခပ္ထူထူ လွီးထားတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ အနည္းငယ္ ႏြမ္းလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည္႔ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ပုဇြန္ေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ပုဇြန္ေကြး၊ ငါးေႏြးလို႔ လူႀကီးေတြ ေျပာၾကတဲ႔ အတိုင္း ပုဇြန္ေလးေတြ ေကြးလာရင္ စားလို႔ေတာ႔ ျဖစ္ပါၿပီ။ အေပါ႔အငံ ျမည္းၿပီး လိုတာ ျပင္ပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ ဒီဟင္းမွာ အငံ အတြက္ ဆားပဲ သံုးပါတယ္။ ငံျပာရည္မသံုးပါဘူး။ အရသာ အေနေတာ္ ျဖစ္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္း သံုးေလး ေတာင့္ကို ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီး ထည္႔ေမႊလိုက္ပါတယ္။ ဒါဆုိ ပုဇြန္ အခ်ိဳေၾကာ္ေလး ရပါၿပီေနာ္။
ကၽြန္မအႀကိဳက္ ပုဇြန္အခ်ိဳေၾကာ္ေလး
2 comments:
ပုဇြန္ အခ်ိဳေႀကာ္ေလး စားေကာင္းမယ့္ပုံပဲ။ ရို႕စ္က ပုဇြန္ဆို ေခါင္းကို သိပ္ႀကိဳက္တာ။ ပုဇြန္ဆီပာင္း အေမက ခ်က္ေပးရတယ္ း)
ပုဇြန္ အခ်ိဳေၾကာ္လာစားတယ္။
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....