ကၽြန္မမွာ အေရးႀကီးတဲ႔ ကိစၥတစ္ခုရွိေနလို႔ မအားလပ္တာေၾကာင့္ ကၽြန္မႏွစ္သက္တဲ႔ ကၽြန္မ ဘေလာ႔ေလးကို ခဏပစ္ထားခဲ႔ရတာ (၁၀)ရက္နီးပါး ရွိသြားပါၿပီ။ ကၽြန္မဘေလာ႔ေလးအတြက္ ပို႔စ္အသစ္ေတြ မတင္ႏိုင္ သလို၊ မိတ္ေဆြ ဘေလာ႔ေတြ ဆီကိုလည္း အလည္မထြက္ႏိုင္ခဲ႔ပါဘူး။ ဘေလာ႔ေတြမွာ ေခတ္စားေနတဲ႔ Malware အေၾကာင္းလည္း ကၽြန္မရဲ႕စာေရးဆရာ ေျပာမွပဲ သိရပါတယ္။ ကၽြန္မ မအားလပ္တဲ႔ အခ်ိန္မွာ စာေရးဆရာကပဲ ကၽြန္မရဲ႕ဘေလာ႔ေလးကို malware စစ္ေဆးေပးၿပီး လင့္တခ်ိဳ႕မွာ ျပႆနာ ရွိေနတာ ေၾကာင့္ လင့္ေတြကို ေခတၱျဖဳတ္ထားေပးပါတယ္။ ကၽြန္မ အားေတာ႔မွ စစ္ေဆးၿပီး ျပန္တင္ရေအာင္ပါ။ ဒီေန႔ေတာ႔ ကၽြန္မကိစၥလည္း ၿပီးၿပီမို႔၊ ကၽြန္မ ဘေလာ႔ေလးအတြက္ ပို႔စ္အသစ္ေလးေတြ ျပန္တင္ပါၿပီေနာ္။ ဒီေန႔ ကၽြန္မတင္ခ်င္တဲ႔ ပို႔စ္ေလးကေတာ႔ ငါးေခါင္းခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္ေလးပါ။ ငါးၾကင္းေခါင္း စားခ်င္လို႔ ျမန္မာဆိုင္မွာ သြား၀ယ္တာ တစ္ထုပ္ပဲ ရခဲ႔ပါတယ္။ တစ္ထုပ္မွာ သံုးေခါင္းပဲ ပါပါတယ္။ သံုးေခါင္းလို႔သာ ေျပာရတာ သံုးျခမ္းလို႔ ေျပာရင္ ပိုမွန္ပါတယ္။ ေခါင္းကို အလယ္က ထက္ျခမ္းျခမ္းထားၿပီးသား သံုးျခမ္း ပါတာပါ။ ရန္ကုန္ကို လြမ္းလိုက္တာ။ ရန္ကုန္မွာဆို ေပါလိုက္တဲ႔ ငါးၾကင္းေခါင္းေတြ။ ကဲေလ - ထားပါေတာ႔ ကၽြန္မရဲ႕ ငါးေခါင္းခ်ဥ္စပ္ ခ်က္ပံုေလး ေျပာျပပါရေစေနာ္။
ငါးၾကင္းေခါင္းေတြကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆႏြင္းတို႔နဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။ ပဲျပားကို အတံုး ေလးေတြ တံုးထားတယ္။ မႈိကို ေရေဆးၿပီး ထက္ျခမ္း၊ ျခမ္းထားတယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို ေရေဆးထားပါတယ္။ ငံုးဥေလးေတြကို ျပဳတ္ၿပီး အခြံခြာထားပါတယ္။ သံပုရာသီးတစ္လံုးကို အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားတယ္။ နံနံပင္ကို ေရေဆးၿပီး ျဖတ္ေတာက္ထားတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကို ထက္ျခမ္းေလးေတြ ပိုင္းထား ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ။ နီ၊ ခ်င္း၊ စပါးလင္ ေထာင္းပါတယ္။
ငါးေခါင္းေတြကို ဆီပူပူမွာ ထည္႔ေၾကာ္ၿပီး သိပ္မက်က္လြန္းမီမွာ ဆယ္ထားပါတယ္။ ငါးေခါင္းေတြကို မေၾကာ္ဘဲ ခ်က္ရင္ ဟင္းရည္အိုးထဲမွာ ေၾကကုန္လို႔ မက်က္တက်က္ေလး ေၾကာ္ၿပီးမွ ခ်က္ပါတယ္။ အိုးတစ္လံုးမွာ ဆီအနည္းငယ္ ထည္႔ၿပီး ခုနက ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္စတာေတြကို ဆီသတ္ ပါတယ္။ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ ထည္႔သတ္ပါတယ္။ ဆီသတ္နံ႔ ေမႊးလာရင္ မွ်စ္ခ်ဥ္ ထည္႔လံုးပါတယ္။ ခဏေနရင္ ငါးေခါင္းကိုပါ ထည္႔ပါတယ္။ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ တို႔ပါ ထည္႔လံုးပါတယ္။ ဆီျပန္လာရင္ ေရေႏြးဆူဆူ ထည္႔ၿပီး တည္ပါတယ္။ ဟင္းရည္က်ေအာင္ ခပ္ၾကာၾကာေလးတည္ၿပီးရင္ မိႈထည္႔ၿပီး ဆက္တည္ပါတယ္။ ဟင္းရည္လိုခ်င္ သေလာက္ကို ေရေႏြးဆူဆူထပ္ျဖည္႔ၿပီး တည္ပါတယ္။ ဟင္းရည္ ျပန္ဆူလာရင္ ပဲျပားနဲ႔ ငံုးဥထည္႔ပါတယ္။ သံပုရာရည္ ညွစ္ထည္႔ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႔၊ အေပါ႔အငံ ျမည္းၿပီး အရသာကို ျပင္ပါတယ္။ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာ အေနေတာ္ ဆိုရင္ နံနံပင္အုပ္ၿပီး ဟင္းအိုးခ်လို႔ရပါၿပီ။
ငါးေခါင္းခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္
5 comments:
looks so yummy
ငါးေခါင္းဟင္းရည္ေတာ့ သိပ္ၾကိဳက္.. :)
ငါးေခါင္းဟင္ရည္ႀကိုက္၏။
စားလို႔ အရမ္းေကာင္းမယ့္ပုံပဲေနာ္။ တစ္ခါမွ ခ်က္မစားဖူးေသးဘူး။ ဒီကေန ၾကည့္ျပီး စမ္းခ်က္ၾကည့္ရမယ္။ Thank you for the sharing! :)
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....