Sunday, February 20, 2011

"ၾကာဇံခ်က္နဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္"

အခုရက္ပိုင္းအတြင္း စာေရးဆရာကလည္း ေနသိပ္မေကာင္းဘူး။ ခံတြင္းပ်က္ေနတယ္။ စားသမွ် အရသာမရွိသလို ျဖစ္ေနတာေပါ႔ေလ။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မလည္း ၾကာဇံခ်က္နဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္ စားမလားလို႔ စကားေခၚၾကည္႕ပါတယ္။ တကယ္က ခံတြင္းမပ်က္တဲ႔ ကၽြန္မက စားခ်င္တာပါ။ စာေရးဆရာကလည္း ခ်က္ေလ၊ စားတာေပါ႔တဲ႔။ တကယ္ေတာ႔ စာေရးဆရာက ေနေကာင္းေနတဲ႔အခ်ိန္ဆို ဒါမ်ိဳးေတြကို စားတာမဟုတ္ဘူး။ သူက ထမင္းနဲ႔ ဟင္းကို ပိုၿပီး ခံုမင္တယ္ေလ။ အခုေတာ႔ သူလည္း ခံတြင္း ပ်က္ေနတဲ႔ အခ်ိန္မို႔ ထမင္းဟင္းေတြထက္ ပူတာ၊ စပ္တာေလး စားခ်င္တယ္ထင္တယ္။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မလည္း ဟင္းမခ်က္ေတာ႔ဘဲ ၾကာဇံခ်က္နဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္ လုပ္ဖို႔ ျပင္ဆင္ပါတယ္။

ပဲၾကာဇံ၊ မိႈေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္ ေတြကို ေရစိမ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ခပ္ႀကီးႀကီး သံုးေလးဥကို ေလးစိတ္ စိတ္ထားပါတယ္။ ငံုးဥကို ျပဳတ္ၿပီး အခြံႏႊာထားပါတယ္။ ေရစိမ္ထားတဲ႔ ပန္းေျခာက္ေတြ ပြလာရင္ အလယ္က ၀တ္ဆံေလးေတြ ထုတ္ၿပီး အထံုးေလးေတြ ထံုးထားပါတယ္။ ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အသားသက္သက္၊ အရိုးသက္သက္ျဖစ္ေအာင္ ခြဲထုတ္ပါတယ္။ အရိုးေတြကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ ၊ ဂ်င္းရည္ တို႔နဲ႔ နယ္ၿပီး အိုးတစ္လံုးမွာ ေရမ်ားမ်ားနဲ႔ ထည္႔ျပဳတ္ထားပါတယ္။ အသားေတြကို ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြ တံုးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ နယ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔၊ ဆီပူရင္ ေထာင္းထားတာေတြနဲ႔ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ေမႊးလာရင္ ၾကက္သားတံုးေလးေတြ ထည္႔လံုးပါတယ္။ ၾကက္သားကထြက္တဲ႔ေရကုန္ၿပီး ဆီျပန္ရင္ ေလးစိတ္ စိတ္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ေတြထည္႔ပါတယ္။ မိႈေျခာက္နဲ႔ ပန္းေျခာက္ထည္႔ လံုးပါတယ္။ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႔ပါတယ္။ ခဏလံုးၿပီးရင္ ၾကာဇံေတြပါ ထည္႔လံုးပါတယ္။ ငရုတ္ေကာင္းေစ႔ ေထာင္းထားတာေလး ထည္႔ပါတယ္။ ေရခန္းလို႔ ဆီျပန္ရင္ ဆီသတ္ထားတာေတြ အားလံုးကို ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးထဲ ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါတယ္။ အရည္အတြက္ ေရေႏြးဆူဆူ လိုသေလာက္ ထပ္ျဖည္႔ထည္႔ပါတယ္။ ဟင္းရည္က်ေအာင္ တည္ေပးပါတယ္။ ဟင္းရည္ဆူရင္ ငံုးဥေလးေတြ ထည္႔ၿပီး အေပါ႔အငံ လိုသလို ျပင္ပါတယ္။ ဒါဆို ၾကာဇံခ်က္ပူပူေလး ရပါၿပီ။

ၾကာဇံခ်က္ပြဲျပင္ၿပီးရင္ ထည္႔စားဖို႔ သံပုရာသီးကို အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။ နံနံပင္ ေရေဆးၿပီး လွီးျဖတ္ထားပါတယ္။

ေရွာက္သီးသုပ္ အတြက္ကေတာ႔ ထံုးစံအတိုင္း ေရွာက္သီးမရလို႔ သံပုယိုသီးနဲ႔ပဲ သုပ္ရပါတယ္။ ေရွာက္သီးသုပ္ ကိုေတာ႔ အရင္တစ္ခါတုန္းက ဒီမွာ ေရးဖူးပါတယ္။

ၾကာဇံခ်က္ပူပူေလး အားေပးသြားၾကပါဦး။


ၾကာဇံခ်က္ထဲ ထည္႔စားဖို႔


တစ္ပြဲနဲ႔ မ၀သူမ်ားအတြက္ ေဟာဒီမွာ လိုက္ပြဲ


ေရွာက္သီးသုပ္(ေခၚ)သံပုယိုသီးသုပ္


6 comments:

ျမဴးျမဴး said...

မနက္ေစာေစာစီးစီးလာၾကည္႔မိတာ မွားၿပီထင္တယ္.. စားခ်င္လိုက္တာေနာ္.. ညီမေရ.. အလုပ္အေၾကာင္းေၿပာခ်င္လို႔.. myuemyue@gmail.com ကို gtalk မွာ add လိုက္ပါလား.. :)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ၾကာဇံခ်က္ေလး လာျမည္းတာ
ေရွာက္သီးသုပ္နဲ႔ လိုက္မွလိုက္ေနာ္
ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္စားခ်င္တာ
ခုေတာ႔ ပံုေလးၾကည္႔ျပီး အ၀စားသြားတယ္ေနာ္

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ၾကာဇံခ်က္ လာျမည္းတယ္ေနာ္
စားခ်င္စရာေလးမို႔ အ၀စားသြားတယ္
ေရွာက္သီးသုပ္ေရာဘဲ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး

ေငြစႏၵာ said...

ညီမေရၾကာဇံခ်က္ေလးလာစားသြားတယ္ေနာ္။

Zaw Minn said...

အမၾကီးက ၾကာဇံ လဲ ခ်က္ တတ္ တယ္ ေနာ့။

Mon Petit Avatar said...

It seems very delicious!!!

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...