Tuesday, February 8, 2011

"ေၾကာ္ခ်င္တိုင္းေၾကာ္"

ဘူးသီးေၾကာ္ စားခ်င္ေနတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာပါၿပီ။ တရုတ္ႏွစ္ကူး မတိုင္မီ ေစ်းသြားတုန္းက ႏွစ္ကူး ရက္မွာ ေစ်းပိတ္မွာဆိုေတာ႔ အလုအယက္ ၀ယ္ၾကတာနဲ႔ ဘူးသီးကို ရွာလို႔ေတာင္ မရဘူး။ တနဂၤေႏြေန႔ ေစ်းသြား ေတာ႔မွ ဘူးသီးေလးေတြ ေတြ႕တာနဲ႔ ခပ္ေသးေသး တစ္လံုး၀ယ္ခဲ႔တယ္။ စာေရးဆရာက အေၾကာ္ မႀကိဳက္တဲ႔လူ ဆိုေတာ႔ ကၽြန္မတစ္ေယာက္တည္း စားရမွာေလ။ 

ဘူးသီးေၾကာ္ ေၾကာ္ဖုိ႔ ယိုးဒယားမယ္ အေၾကာ္မႈန္႔ကို သံုးပါတယ္။ အေၾကာ္မႈန္႔ကို ေရနဲ႔ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ထား ပါတယ္။ ဘူးသီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီး ေရေဆးတယ္။ ၿပီးေတာ႔ အခြံမခြာဘဲ အေခ်ာင္းလိုက္ ေလးေတြ လွီးပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဘူးသီးေလးေတြကို မုန္႔ႏွစ္မွာ စိမ္ထားပါတယ္။ မီးဖိုေပၚဒယ္အိုးတင္ၿပီး ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ပါတယ္။ ဆီပူၿပီး အေငြ႕ထြက္လာမွ မီးနည္းနည္း ေလွ်ာ႔ၿပီး မုန္႔ႏွစ္ စိမ္ထားတဲ႔ ဘူးသီးေလးေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ အေၾကာ္ရရင္ ဇကာနဲ႔ ဆီစစ္ပါတယ္။ ၿပီးမွ ပန္းကန္ျပားထဲ ေျပာင္းထည္႔ပါတယ္။ အဲဒါဆို ဘူးသီးေၾကာ္ ရပါၿပီ။

ဘူးသီးေၾကာ္ ေၾကာ္ရံုနဲ႔ အားမရေသးပါဘူး။ ငံုးဥေလးေတြ ရွိေနတာနဲ႔ ငံုးဥကို ျပဳတ္၊ မုန္႔ႏွစ္လူးၿပီ ငံုးဥေၾကာ္ ေၾကာ္ပါတယ္။

အခ်ဥ္အတြက္ မန္က်ည္းသီးနဲ႔ ထန္းလ်က္ကို ေရာက်ိဳပါတယ္။ ပြက္ပြက္ဆူရင္ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႔ပါတယ္။ ငရုတ္ဆီ ထည္႔ၿပီး ဆက္က်ိဳပါတယ္။ အရသာ အေနေတာ္တို ပန္းကန္းလံုးထဲထည္႔ အေအးခံထားပါတယ္။ ဘူးသီးေၾကာ္ကို ပါးပါးလီီွး၊ ၾကက္သြန္စိမ္းပါးပါးလွီးထည္႔၊ ဆလတ္ရြက္ထည္႔ၿပီး အခ်ဥ္ရည္နဲ႔ သုပ္စားခ်င္တာ ပါ။ ဒါေပမဲ႔ သုပ္စားတဲ႔ဆီ မေရာက္လိုက္ပါဘူး။ ေၾကာ္ၿပီးတာနဲ႔ အခ်ဥ္နဲ႔ တို႔စားလိုက္တာ ကုန္ပါေရာေလ။ ကၽြန္မတစ္ေယာက္တည္း မထင္နဲ႔ေနာ္။ အေၾကာ္ မႀကိဳက္တဲ႔ စာေရးဆရာက ထူးထူးဆန္းဆန္း ၀င္အားေပး လို႔ပါ။

ဘူးသီးေၾကာ္

 


 ငံုးဥေၾကာ္


အခ်ဥ္ရည္

တနဂၤေႏြေန႔က အေၾကာ္ဇာတ္လမ္းက မျပတ္ေသးပါဘူး။ မေန႔က ဘာဟင္းခ်က္ရမလဲ စဥ္းစားေတာ႔ ပုဇြန္ ရွိတယ္။ ဒီေတာ႔ ဟင္းခ်က္မစားခ်င္တာနဲ႔ ေၾကာ္ျပန္ပါေလေရာ။ ပုဇြန္ေၾကာ္ေတာ႔ မဟုတ္ပါဘူး။ ေက်ာက္ေျမာင္းထဲက ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ဆိုင္ အလြမ္းေျပေပါ႔။ ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ ေၾကာ္ပါတယ္။ 

ပုဇြန္ကို ေခါင္းျဖတ္ (အခြံမခြာပါ) ၿပီး ေရေဆး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆႏြင္းနဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။ ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေဆးၿပီး ဇကာနဲ႔ စစ္ထားပါတယ္။ ယိုးဒယားမယ္ အေၾကာ္မႈန္႔ ကို ေရေအးနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတယ္။ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ၿပီး မီးဖိုေပၚတင္ပါတယ္။ ပန္းကန္းျပားေလး တစ္လံုးမွာ မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ကို ေရနယ္ပါတယ္။ ပုဇြန္ႏွစ္ေကာင္ ထည္႔ပါတယ္။ ဆီပူလာရင္ ပန္းကန္ျပားေလးထဲက မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ နယ္ထားတဲ႔ ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ ပုဇြန္ေတြကို ဒယ္အိုးထဲ ေလွ်ာထည္႔ပါတယ္။ နီလာရင္ ဟိုဘက္၊ ဒီဘက္ လွန္ေပးပါတယ္။ အေၾကာ္ရရင္ ဆယ္ၿပီး ဇကာနဲ႔ စစ္ထားပါတယ္။ ၿပီးမွ ပန္းကန္ျပားထဲ ေျပာင္းထည္႔ ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ေျပာင္းဖူးလည္း ရွိေနတာနဲ႔ အေစ႔ေခၽြၿပီး မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ နယ္ၿပီး ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ေလးပါ ေၾကာ္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုး မုန္႔ႏွစ္ ေဖ်ာ္ၿပီးသားေလး နည္းနည္း က်န္ေနတာနဲ႔ ၾကက္သြန္လွီီးၿပီး လက္က်န္ မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ လူးၿပီး ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးပါ ေၾကာ္ပါတယ္။

ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ကို ကပ္ေၾကးနဲ႔ ကိုက္ျဖတ္ၿပီး အခ်ဥ္ရည္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး သုပ္ပါတယ္။ သခြားသီး မရွိလို႔ မထည္႔လိုက္ရေတာ႔ဘူး။ ညစာကို ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္သုပ္နဲ႔ စားၾက ပါတယ္။

ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္




ေျပာင္းဖူးေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္


ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္သုပ္


4 comments:

ေငြစႏၵာ said...

ညီမေရအေၾကာ္စံုလာစားသြားတယ္ေနာ္။
စိတ္ထဲမွာအေၾကာ္စားခ်င္ေနတာ နီးရင္တကယ္လာစားတယ္ကြယ္။

Baby taster said...

အို႔အို ဒီႏွစ္ေယာက္ထဲ အဲ့ေလာက္မ်ားတဲ့
အေၾကာ္ေတြ အကုန္စားတယ္ဟုတ္လား?
ဟီဟီ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ထမင္းစားဖိတ္ရဲေတာ့ဖူးကြယ္ :P

rose said...

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးရဲ႕ အေႀကာ္စုံေလး လာစားသြားတယ္ေနာ္။ ရို႕စ္လည္း မနက္ျဖန္က် အ့ဲဒီလိုေလး ေႀကာ္စားဦးမယ္ း)

ျမဴးျမဴး said...

ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္သုပ္အရမ္းၾကိဳက္တာ.. စားခ်င္လိုက္တာေနာ္.. အိမ္အလည္လာလို႔ရမလား.. း)

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...