Thursday, February 3, 2011

"၀က္သားေၾကာ္၊ ကင္းမြန္သုပ္နဲ႔ အရြက္ေၾကာ္"

ဒီေန႔ေတာ႔ လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ ဆီျပန္ဟင္း မဟုတ္တာေလးေတြ ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ ၀က္သားရွိေန တာနဲ႔ ၀က္သားေၾကာ္ ေၾကာ္ပါတယ္။ ၀က္သား အသားခ်ည္းသက္သက္ကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး အသားလႊာေလး ေတြ လႊာၿပီး လွီးပါတယ္။ အလႊာကို ခပ္ႀကီးႀကီးလွီးပါတယ္။ ၀က္သားက ေၾကာ္ရင္ က်ံဳ႕သြားဦးမွာမို႔ပါ။ လွီးၿပီး ၀က္သားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္တို႔နဲ႔ နယ္ႏွပ္ထားပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဒယ္အိုးတင္ၿပီး ဆီခပ္မ်ားမ်ား ထည္႔ပါတယ္။ ဆီပူရင္ ႏွပ္ထားတဲ႔ ၀က္သားေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ၀က္သားက ထြက္တဲ႔ေရနဲ႔ပဲ ေၾကာ္ပါတယ္။ ေရထပ္မထည္႔ပါဘူး။ တျဖည္းျဖည္းနဲ႔ ၀က္သားေတြ အနီေရာင္ သမ္းၿပီး ကၽြတ္သြားရင္ေတာ႔ ၀က္သားေၾကာ္ ကၽြတ္ကၽြတ္ေလး ရပါၿပီ။ တစ္ခါတစ္ေလ အစပ္ စားခ်င္ရင္ ေတာ႔ ငရုတ္သီးလံုးကြဲကို ဆီသပ္ၿပီး ၀က္သားနဲ႔ ထည္႔ေရာပါတယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ အခ်ိဳေၾကာ္ေလးပဲ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။

ေနာက္ၿပီး ကင္းမြန္သုပ္ သုပ္ပါတယ္။ ကင္းမြန္ကို အေပၚယံက အေရခြံ ခရမ္းေရာင္ေတြ ခြာပစ္ပါတယ္။ ေခါင္းထဲက မ်က္လံုးေတြကို ဓါးနဲ႔ခြဲထုတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ေရနဲ႔ စင္စင္ေဆးထားပါတယ္။ မီးဖိုေပၚမွာ အိုးတစ္လံုးထဲ ေရထည္႔တည္ပါတယ္။ ေရဆူရင္ ကင္းမြန္ေတြထည္႔ၿပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ဆက္တည္ ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ကင္းမြန္ေတြကို ဆယ္ၿပီး အေအးခံထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးၿပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေစ႔ထုတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို တစ္ေစာင္း ေလးေတြ ခပ္ပါးပါး ညွပ္ထားပါတယ္။ ပန္းကန္တစ္လံုးမွာ ကင္းမြန္ကို အေနေတာ္ ညွပ္ထည္႔ပါတယ္။ ၾကက္သြန္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ေတြထည္႔ပါတယ္။ သံပုရာရည္ ညွစ္ထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ ဆီခ်က္ေလး ထည္႔ၿပီး ႏွံ႕ေအာင္ ေရာနယ္သုပ္ပါတယ္။ နံနံပင္ေလးထည္႔ရင္ ပိုစားေကာင္းပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ ဒီေန႔ စားခါနီး ကမန္းကတန္းနဲ႔ သုပ္တာ နံနံပင္ ပါမသြားဘူးရွင္။

ေနာက္ထပ္တစ္မ်ိဳးကေတာ႔ ကိုက္လန္လိုလို၊ မုန္ညွင္းစိမ္းလိုလို အရြက္တစ္မ်ိဳးကို ေၾကာ္စားပါတယ္။ အရြက္ကို အေနေတာ္ လွီးျဖတ္၊ ေရေဆးၿပီး ဇကာနဲ႔ စစ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရိုက္ကို ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာရင္ အရြက္ထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ခရုဆီ ထည္႔ပါတယ္။ အေပါ႔အငံျပင္ၿပီး ခပ္စိမ္းစိမ္းေလးမွာ မီးဖိုေပၚက ခ်ပါတယ္။

၀က္သားေၾကာ္ ကၽြတ္ကၽြတ္ေလး




ကင္းမြန္သုပ္




အရြက္ေၾကာ္


2 comments:

Khin said...

စပိန္မွာေတာ့ ကင္းမြန္ရဲ့အမည္းရည္ေတြကို တကူးတကခပ္ထားၿပီးကို ကင္းမြန္ဟင္းထဲထည့္ခ်က္ရင္ခ်က္၊ မခ်က္ရင္ထမင္းထဲထည့္ခ်က္တယ္။ ဗမာအၿမင္နဲ့ဆိုေတာ့ ဟင္းကအေရာင္မလွပဲ မည္းမည္းၾကီးေပါ့။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

၀က္သားေၾကာ္ထက္ ကင္းမြန္သုပ္
သြားေရ ရွလြတ္ခနဲက်ခ်င္တယ္ ဟိဟိ
ဗိုက္ဆာေနတာ ညနက္သန္းေကာင္

ထစားပ်င္းလို႔ အဆာခံျပီးေနေနတာကို
ခုေတာ႔ မရေတာ႔ဘူး စားခ်င္လွျပီ

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...