ကၽြန္မက ၀က္ေျခေထာက္၀ယ္ရင္ မ်ားေသာအားျဖင့္ ႏူးအိေနေအာင္ေပါင္း၊ ကန္စြန္းရြက္ေလး အုပ္ၿပီး ၀က္စတူးေလး လုပ္စားျဖစ္တာမ်ားတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ႔ စာေရးဆရာက အရည္ေလးလည္း ေသာက္ၿပီး စားရေအာင္ Soup ေလး လုပ္ပါဆိုတာနဲ႔ ၀က္ေျခေထာက္ကို စြပ္ျပဳတ္ေလးပဲ လုပ္လိုက္ ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ခါမွပဲ ၀က္ေျခေထာက္ကို ၀က္စတူး လုပ္စားပါဦးမယ္။
၀က္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္ကေတာ႔ လြယ္မွလြယ္ပါ။ ၀က္ေျခေထာက္ကို ေရစင္စင္ေဆးပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္နဲ႔ နယ္ပါတယ္။ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရိုက္ထားတာပါ ထည္႔နယ္ ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ေရမ်ားမ်ားထည္႔၊ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ခပ္ၾကာၾကာေလး ျပဳတ္ေပးလိုက္ ပါတယ္။ အႏူးလိုရင္ ေရဆူဆူ ထပ္ျဖည္႔ ထည္႔ပါတယ္။ အသားႏူးရင္ အရည္အရသာကို အေပါ႔ အငံေလး ျပင္ေပးပါတယ္။ အရသာလည္း အေနေတာ္ ဆိုရင္ေတာ႔ ပန္းကန္းေလးထဲ ခပ္ထည္႔ၿပီး ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးျဖဴး၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး အုပ္လိုက္ပါတယ္။ အအီေျပေအာင္ေတာ႔ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ေလးနဲ႔ တြဲစားေပါ႔ေနာ္။
၀က္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္ေလး ရပါၿပီ။
စာနည္းနည္းနဲ႔ဆိုေတာ႔ ပံုမ်ားမ်ားေလး တင္ေပးလုိက္တယ္ေနာ္။
4 comments:
ေရာက္တယ္ ညေလးေရ
အမလည္း ေနမေကာင္းေတာ့ သိတ္မေရာက္ျဖစ္ဖူး
သစ္တိုသီးပံု ကဒီမွာေနာ္
http://babytaster.blogspot.com/2011/02/blog-post_07.html
၀က္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္ကို တစ္ေရးႏိုးထေကၽြးလဲ စားတယ္
ထမင္းမစားရလဲ ၾကိဳက္တယ္
တအားကိုၾကိဳက္တာ
အသားထက္ အေခါက္ေတြကိုၾကိဳက္သူဆိုေတာ႕ ပိုျပီးၾကိဳက္ း)
ၾကိဳက္တယ္။ ခဏခဏ မစားျဖစ္ေအာင္ထိန္းေနရတယ္။
ေခါက္အိအိေလးဆို က်မလည္းၾကိဳက္တယ္။
မိန္းမက မစားဘူးလို႔ လုပ္ေကၽြးပါဆိုလို တစ္ခါေလးလုပ္ေကၽြးမိပါတယ္ ေစ်းေရာက္တိုင္း ၀က္ေၿခေထာက္၀ယ္မယ္ဆိုတာခ်ည္းပဲ ဟီးး
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....