Tuesday, February 22, 2011

"ဘဲသားအာလူး၊ ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳနဲ႔ သရက္သီးသုပ္"

ဒီေန႔ေတာ႔ ဘဲဘက္လွည္႔ပါတယ္။ ဘဲသားဟင္း ခ်က္စားတာကို ေျပာတာပါ။ ၾကက္သား၊ ၀က္သား ထပ္ေနေတာ႔ ဘဲကိုလည္း အလွည္႔ေပးရပါေသးတယ္။ ဆိတ္ကေတာ႔ စာေရးဆရာက စားေပမယ္႔ ကၽြန္မက မစားေတာ႔ မခ်က္ျဖစ္ပါဘူး။ ဒီေန႔ေတာ႔ ဘဲသားကို အာလူးနဲ႔ ခ်က္ပါတယ္။

ဘဲသားကို အေနေတာ္တံုး၊ ေရေဆးၿပီး ငံျပာရည္၊ ဂ်င္းရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ မဆလာ တို႔နဲ႔ နာနာ နယ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းပါတယ္။ အာလူးကို အခြံခြာ၊ ေရေဆး၊ ေလးစိတ္ စိတ္ၿပီး ဆားရည္နဲ႔ စိမ္ထားပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္ပါတယ္။ ဆီပူရင္ ဇီယာ၊ ကရေ၀းရြက္နဲ႔ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္တို႔ကို ထည္႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ ခဏေနမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းထားတာေတြပါ ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ကၽြပ္ၿပီး ေမႊးလာရင္ ဘဲသားထည္႔လံုးပါတယ္။ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္စီ ထည္႔လံုးပါတယ္။ ဘဲသားက ထြက္တဲ႔ေရခန္းၿပီး ဆီျပန္လာရင္ ေရေႏြးဆူဆူ ထည္႔ၿပီး တည္ပါတယ္။ ဘဲသားက အသားႏူးဖို႔ ၾကာပါတယ္။ မႏူးေသးရင္ ေရဆူဆူပဲ ထပ္ျဖည္႔ထည္႔ၿပီး တည္ပါတယ္။ ဘဲသားႏူးခါနီးရင္ ဆားရည္ စိမ္ထားတဲ႔ အာလူးေတြ ထည္႔ပါတယ္။ အာလူးႏူးတဲ႔အထိ ဆက္တည္ပါတယ္။ ဘဲသားေရာ၊ အာလူးပါ ႏူးၿပီဆိုရင္ေတာ႔ ဘဲသားနဲ႔ အာလူးဟင္းေလးရပါၿပီေနာ္။

ကၽြန္မက ဘဲသားဟင္းနဲ႔ တြဲဖက္စားဖို႔ သရက္သီးသုပ္ သုပ္မယ္ေျပာေတာ႔၊ စာေရးဆရာက သရက္သီးသုပ္နဲ႔ ပဲႀကီးဟင္းခ်ိဳေလးဆို သိပ္စားေကာင္းမွာပဲတဲ႔။ သူစားခ်င္တာေလး ခ်က္ေကၽြးခ်င္ ေပမယ္႔ ပဲႀကီးက ၀ယ္ထားတာ အဆင္သင့္ မရွိပါဘူး။ ဒီေတာ႔ ပဲနီေလး ဟင္းခ်ိဳေလး ခ်က္ေပးမယ္ေနာ္ ဆိုၿပီး အရည္ေသာက္အျဖစ္ ပဲနီေလး ဟင္းခ်ိဳခ်က္ပါတယ္။ ပဲနီေလးကို ေရေဆး၊ သန္႔စင္ၿပီး ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ေရစိမ္ထားပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ အိုးတင္ၿပီး ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ပါတယ္။ ဆီပူရင္ ဆႏြင္းအနည္းငယ္ ထည္႔ပါတယ္။ ၿပီးမွ ဂ်င္းဒါးျပားရိုက္ထားတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားတာကို ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ေမႊးလာရင္ ေရစိမ္ထားလို႔ ပြေနၿပီျဖစ္တဲ႔ ပဲနီေလးေတြ ထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႔လံုးပါတယ္။ ဆီျပန္လာရင္ ေရေႏြးလိုသေလာက္ ထည္႔တည္ ပါတယ္။ ပဲဟင္းရည္ က်ၿပီး အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္သည္အထိ တည္ေပးပါတယ္။ ဟင္းရည္အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္ရင္ေတာ႔ ပဲဟင္းခ်ဳိေလး ရပါၿပီ။

သရက္သီးသုပ္ကိုေတာ႔ စားခါနီးမွ သုပ္စားပါတယ္။ အရင္တစ္ခါ သုပ္စားတုန္းက ၀ယ္ခဲ႔တဲ႔ Wet Market ထဲက မေလးမ ဆိုင္ကပဲ ၀ယ္ခဲ႔တာပါ။ ဒီတစ္ခါ ပိုဆိုးပါတယ္။ သရက္သီးက မခ်ဥ္ သေလာက္ပါပဲ။ သရက္သီးသုပ္ သုပ္နည္းကေတာ႔ အရင္တစ္ခါက ဒီမွာ ေရးဖူးလို႔ ထပ္မေရး ေတာ႔ဘူးေနာ္။

ဘဲသားနဲ႔ အာလူးဟင္း




 ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳပူပူေလး


မခ်ဥ္ေသာ သရက္သီးသုပ္


4 comments:

ေငြစႏၵာ said...

ပဲဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႔သရက္သီးသုပ္ေလးစားသြားတယ္။
ဘဲသားေတာ႔ႀကိုက္ဘူးကြယ္။အစစအရာရာအဆင္
ေျပပါေစေနာ္။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဗိုက္ဆာေနခ်ိန္ လာဖတ္မိျပန္ျပီ
တံေတြးေတာင္ ျမိဳခ်မိတယ္
တကယ္ေျပာတာ
သရက္သီးသုပ္နဲ႔ ပဲနီေလးဆို သိပ္လိုက္မွာဘဲ
စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္

စႏၵကူး said...

ဟင္းအမယ္လိုက္ဖက္တယ္ေ၀့...
တို႔လဲ၀င္စားသြားတယ္..

ျမဴးျမဴး said...

သရက္သီးသုပ္က မခ်ဥ္ရင္ သံပုရာသီးညွစ္စားေနက်ေလ.. လိုက္လုပ္ၾကည္႔ပါလား.. ဟိ

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...