Tuesday, February 1, 2011

"အုန္းထမင္း၊ ၾကက္သားဟင္းနဲ႔ သရက္ခ်ဥ္သုပ္"

ၿပီးခဲ႔တဲ႔ တနဂၤေႏြေန႔ ရံုးပိတ္ရက္မွာ စာေရးဆရာက အုန္းထမင္းစားခ်င္တယ္ ဆိုတာနဲ႔ အုန္းထမင္းနဲ႔ ၾကက္သား ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ ကၽြန္မကလည္း အုန္းထမင္းဆို သိပ္ႀကိဳက္ေပါ႔။

အုန္းထမင္းခ်က္ဖို႔ ဆန္ႏို႔ဆီဘူး ႏွစ္ဘူးကုိ ေရေဆးၿပီး ဇကာနဲ႔ ေရစစ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီး ႏွစ္ဥကို ေလးစိတ္ စိတ္ပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔၊ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္နီ ေလးစိတ္ စိတ္ထားတာ ထည္႔ေမႊ ပါတယ္။ အုန္းႏို႔ 400 gram ထည္႔ပါတယ္။ သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္းနဲ႔ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ထည္႔ၿပီး ေရစစ္ထားတဲ႔ ဆန္ထည္႔ ပါတယ္။ အားလံုး သမေအာင္ ခဏေမႊေပး ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကို ၾကက္သြန္နီ၊ အုန္းႏို႔တို႔႔နဲ႔ ေရာၿပီးဆီသတ္ထားတဲ႔ ဆန္ေတြ ထည္႔ပါတယ္။ ေရႏို႔ဆီဘူး သံုးဘူး ထည္႔ေမႊ ပါတယ္။ ေပါင္းအိုးမီး ဖြင့္ၿပီး တည္ထားလိုက္ ပါတယ္။ 

ၾကက္သားကို ဂ်င္းရည္ (ဂ်င္းကို ညက္ညက္ေထာင္းၿပီး အရည္ညွစ္ထည္႔ပါတယ္)၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ တို႔နဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ေထာင္းပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔၊ ေထာင္းထားတာေတြ ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ရင္ ၾကက္သားထည္႔လံုးပါတယ္။ ၾကက္သားထဲက ထြက္တဲ႔ ေရခန္းၿပီး ဆီျပန္လာရင္ ေရေႏြးထပ္ျဖည္႔ထည္႔ၿပီး အသားႏူးေအာင္ တည္ပါတယ္။ အသားလည္းႏူး၊ ဆီလည္းျပန္ရင္ အေပါ႔အငံ ျပင္ၿပီး ဟင္းအိုးခ်ပါတယ္။ ဒါဆို အုန္းထမင္းနဲ႔ စားဖို႔ ၾကက္သားဟင္းရပါၿပီ။

ၾကက္သားဟင္း ရၿပီဆိုမွ အအီေျပ သရက္ခ်ဥ္ေလး သုပ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးၿပီး ေရစင္စင္ ေဆး၊ ေရစစ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ ခ်က္ပါတယ္။ သရက္ခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ ပဲမႈန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီး၊ ႏွမ္း၊ ဆီခ်က္ ထည္႔ၿပီး ႏွံ႕ေအာင္ ေရာနယ္သုပ္ပါတယ္။ အရသာ အေနေတာ္ ရေအာင္ ျပင္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ အသုပ္ေပၚက ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ဖတ္ေလး အုပ္ပါတယ္။ ဒါဆို အုန္းထမင္းနဲ႔ စားဖို႔ အအီေျပ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ေလး အဆင္သင့္ ျဖစ္သြားပါၿပီ။

အုန္းထမင္း၊ ၾကက္သားဟင္း၊ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ စံုစံုလင္လင္ေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတယ္ရွင့္။ စာေရးဆရာက ေျပာပါေသးတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ိဳ လိုေနေသးတယ္တဲ႔။

အုန္းထမင္း



 

ၾကက္သားဟင္း




အအီေျပ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ေလး

8 comments:

ေငြစႏၵာ said...

အုန္းထမင္း၊ ၾကက္သားဟင္းနဲ႔ သရက္ခ်ဥ္သုပ္
လာစားသြားတယ္ညီမေရ

Baby taster said...

သရက္ခ်ဥ္သုပ္ေလး စားသြားတယ္ေနာ္

Unknown said...

san ka new so yin bel lo lote ya ma lae hin.? thu ka pone mhan so yin yay 1 lone short htet ya lo.

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အုန္းထမင္းၾကက္သားဟင္းၾကည္႕ျပီး ဗိုက္ဆာလိုက္တာ
ေတာ္ျပီ ထမင္းအျမန္ခ်က္မွ
ခုထိ မနက္စာ မစားေသးဘဲ ဘေလာ႕လည္ေနတာ
မရေတာ႕ဘူး ဒီထမင္းနဲ႔ ဒီဟင္းေတြ႔ေတာ႕ ဗိုက္ဆာတာ ထိန္းမရေတာ႔ဘူး
သြားျပီ ထမင္းသြားခ်က္ေတာ႕မယ္ တာ႕တာ

rose said...

ပာင္း အတြဲအဖက္ေလးက လိုက္တယ္ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးေရ.... အုန္းထမင္း၊ ႀကက္သားပာင္းနဲ႕ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ေလး စားသြားတယ္ေနာ္။

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး said...

ေသာ္ေရ - ကၽြန္မခ်က္တဲ႔ဆန္က ပံုမွန္ထမင္းျဖဴခ်က္လည္း ဆန္ႏွစ္ဗူးကုိ ေရသံုးဗူးထည္႔ရတာပါ။ အုန္းထမင္းခ်က္ေတာ႔လည္း ပံုမွန္အတိုင္းပဲ ထည္႔ခ်က္ပါတယ္။ အုန္းႏုိ႔ကို ဆန္နဲ႔ဆီသတ္ၿပီးခ်က္တာဆိုေတာ႔ ေရမက်န္တဲ႔အတြက္ ပံုမွန္ခ်က္ေနက်အတိုင္းပဲ ထည္႔လည္း ဘာမွမထိခိုက္ႏိုင္ဘူးလို႔ထင္ပါတယ္။

Anonymous said...

coconut milk ne seee tat lo shi yin, coconut milk twae arr lone khan twer tae ahti tat ya tar lar hinn..a ma

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး said...

အုန္းႏို႔အရည္ ခမ္းေအာင္တည္ဖို႔မလိုပါဘူး။ အုန္းႏို႔ရည္ အေပၚယံကို ဆီေလးေတြ တက္လာရင္ ရပါၿပီေနာ္။

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...