Thursday, November 25, 2010

“ေမတၱာဟင္းခ်ိဳပါတဲ႔ ထမင္းပြဲ”

သည္ေန႔ေတာ႔ မနက္ကတည္းက ဘာခ်က္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနတာ။ စာေရးဆရာ အလုပ္ မသြားမီ ကၽြန္မက 'ဒီေန႔ ဘာဟင္းစားမလဲ' လို႔ ေမးေတာ႔ သူက 'အိမ္မွာ ဘာ၀ယ္ထားတာ ရွိလဲ' လို႔ ျပန္ေမးပါတယ္။ ကၽြန္မလည္း ရွိသမွ် ရြတ္ျပေတာ႔ 'ဘဲသားခ်က္ေပါ႕' လို႔ ျပန္ေျပာၿပီး အလုပ္သြားပါ ေတာ႔တယ္။ 

ဒါနဲ႔ ေန႔လယ္မွာ ကၽြန္မလည္း ဘဲသားဟင္း ခ်က္ဖို႔ျပင္ပါတယ္။ အဲလို ျပင္ရင္း ပုဇြန္ခ်ဥ္တစ္ထုပ္ က်န္ေနတာ သြားေတြ႕ပါတယ္။ လြန္ခဲ႔တဲ႔ ႏွစ္ပတ္ေလာက္က ကၽြန္မ အဘိုးေလး (အဘြားရဲ႕ေမာင္) ရန္ကုန္က ျပန္ လာေတာ႔ အိမ္က အဘိုးက ကၽြန္မ အလြန္ႀကိဳက္တဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ႏွင့္ ငါးဖယ္ခ်ဥ္မ်ား ထည္႔ေပးလိုက္ ပါတယ္။ အဲဒီ႔ေတာ႔ ကၽြန္မလည္း အႀကိဳက္ေတြ႕ၿပီး တစ္ထုပ္ၿပီး တစ္ထုပ္ သုပ္စား ေနတာ ခုေတာ႔ ေနာက္ဆံုး လက္က်န္ တစ္ထုပ္ကို ေတြ႕တာပါပဲရွင္။ ဒီေတာ႔ ဒီေန႔ညစာကို ပုဇြန္ခ်ဥ္ပါ သုပ္စားဖို႔ ျပင္ပါတယ္။ 

အရည္ေသာက္ေလးလည္း ခ်က္ဦးမွ ဆိုေတာ႔ တျခား ထူးထူးေထြေထြ ၀ယ္ထားတာ ဘာမွ မရွိတာနဲ႔ စာေရးဆရာ အႀကိဳက္ ဘာဟင္းခ်ိဳလို႔ ေခၚရမွန္း မသိတဲ႔ ကၽြန္မ ခဏခဏခ်က္ေပးရတဲ႔ ဟင္းခ်ိဳေလးပဲ ခ်က္ဖို႔ ႀကံရြယ္လိုက္ ပါတယ္။ အမွန္ေတာ႔ တစ္ခါမွာ ကၽြန္မက အရည္ေသာက္ ဘာခ်က္ရမွန္း မသိတာနဲ႔ အိမ္မွာရွိတဲ႔ Knorr ၾကက္သားမႈန္႔တံုးရယ္၊ မုန္ညွင္းရယ္၊ ေျပာင္းဖူး ေသးေသးေလးေတြရယ္ ကို ေရာၿပီး ဟင္းခ်ိဳ ခ်က္ေပးလိုက္တာ (အလြယ္ေပါ႔) ႀကိဳက္တယ္ဆိုၿပီး ခဏခဏ ခ်က္ခိုင္းေတာ႔တာ ပါပဲ။

ဒီေတာ႔ ဒီေန႔အတြက္ ဘဲသားဟင္းရယ္၊ ငါးခ်ဥ္သုပ္ရယ္ နဲ႔ အဲဒီ႔ အသီးအရြက္ေတြ ပါတဲ႔ ဟင္းခ်ိဳ ေလးရယ္ ခ်က္လိုက္ ပါေတာ႔တယ္။ ဘဲသားကိုေတာ႔ ဇီရာ၊ ဖာလာေစ႔၊ ကရေ၀းရြက္၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္၊ မဆလာ တို႔နဲ႔ ေရာခ်က္ လိုက္ပါတယ္။ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလးကိုလည္း သုပ္ဖုိ႔ အသင့္ျပင္ထား ပါတယ္။ စားခါနီးမွာ သုပ္စားမွာပါ။ ဘာမွန္း မသိတဲ႔ ဟင္းခ်ိဳေလး အတြက္လည္း ျပင္ထားရပါေသးတယ္။ ေရဆူေအာင္တည္ Knorr ၾကက္သားမႈန္႔တံုး တစ္၀က္ထည္႔၊ ၿပီးေတာ႔ ေျပာင္းဖူးေလးေတြကို တေစာင္းေလး လွီးထည္႔ၿပီး ဆူေအာင္ ျပန္တည္ပါတယ္။ မုန္ညွင္းနဲ႔ ၾကက္ဥတ႔ိုဟူး (ကၽြန္မႀကိဳက္၍ ထပ္ျဖည္႔ထည္႔ေသာ) ကိုေတာ႔ စားခါနီးမွာ ဟင္းရည္ပူေအာင္ ျပန္ေႏႊးၿပီးမွ ထည္႔စားမွာပါ။

ဒါေလးကေတာ႔ ဘဲသားဟင္း ပါ

ကၽြန္မအႀကိဳက္ ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္ေလး

 

ဟင္းခ်ိဳထဲထည္႔မယ္႔ အဆာေလးေတြ


ညစာ စားခါနီး ပူပူေႏြးေႏြး ဟင္းခ်ိဳေလး တစ္ခြက္



ဒီပို႔စ္ေလးကို ေရးၿပီး တင္ခါနီးမွာ ေခါင္းစဥ္ဘယ္လို ေပးရမယ္မွန္း စဥ္းစားမရတာနဲ႔ စာေရးဆရာကို တိုင္ပင္ မိပါတယ္။ ဒီေတာ႔ သူက ဘာေတြ ရွည္ရွည္ေ၀းေ၀း စဥ္းစားေနတာလဲ၊ ဟင္းခ်ိဳ နာမည္ကိုပဲ ေခါင္းစဥ္ ေပးလိုက္ေပါ႔ လို႔ေျပာပါတယ္။ ေဟာေတာ႔၊ ခက္ၿပီ။ ဟင္းခ်ိဳကိုက နာမည္မွမရွိတာ၊ ကိုယ္႔ဘာသာ ရွိတာ ေလး နဲ႔ စားေကာင္းေအာင္ ခ်က္ထားတဲ႔ ဟင္းေလ လို႔ ေျပာေတာ႔ စာေရးဆရာက ဟုတ္တယ္ေလ တဲ႔။ သူ႔ ကို စားေကာင္းေစခ်င္လို႔ ရွိတာေလးနဲ႔ ဟင္းျဖစ္ေအာင္ ေမတၱာ ေရာၿပီးခ်က္ထားတဲ႔ 'ေမတၱာဟင္းခ်ိဳ' ေလတဲ႔။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မလည္း သေဘာက် သြားပါတယ္။ ဟုတ္ပါတယ္။ ကၽြန္မ ဟင္းခ်က္ရင္ ကုိယ္႔ခင္ပြန္း ကို ခံတြင္းေတြ႕ေစခ်င္တဲ႔ ေစတနာနဲ႔ ေမတၱာ ထည္႔ခ်က္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဒီဟင္းခ်ိဳေလး နာမည္ဟာ 'ေမတၱာဟင္းခ်ိဳ' ျဖစ္သြားပါတယ္ရွင္။


ဒီလိုနဲ႔ပဲ ဒီညမွာေတာ႔ 'ေမတၱာဟင္းခ်ိဳ' ပါတဲ႔ ထမင္းပြဲကို ကၽြန္မနဲ႔ ကၽြန္မခင္ပြန္း အတူတူ စားျဖစ္ခဲ႔ၾက ပါ ေတာ႔တယ္။

3 comments:

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး said...
This comment has been removed by the author.
Sunny said...

ဘဲသားဟင္းလည္းၾကိဳက္တယ္.. ပုစြန္ခ်ဥ္သုပ္ေလးလည္း ၾကိဳက္တယ္.. ဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႔ ထမင္းစားသြားတယ္ေနာ္..

rose said...

ေမတၱာပာင္းခ်ဳိ တ့ဲလား။ နာမည္ ေပးတတ္လိုက္တာ။ ပုဇြန္ခ်ဥ္ သိပ္ႀကိဳက္ပါတယ္။ မစားရတာ ဘယ္ႏွစ္ ႏွစ္ရွိျပီလဲ မသိ။ အလည္သြားပါတယ္ေနာ္ ပါရီမီျဖည္႕ဖက္ေလးေရ....။ အစ္မ ဘေလာ့ဂ္ေလးကို List ထဲထည္႕ထားလို႕ ေက်းဇူးပါရွင္။ ညီမ ဘေလာ့ဂ္ေလးလည္း ထည္႕ထားတယ္ေနာ္။

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...