Monday, August 1, 2011

"၀က္သားခရမ္းသီးႏွပ္"

ဒီတစ္ခါေတာ႔ ၀က္သားနဲ႔ ခရမ္းသီးႏွပ္စားျဖစ္တာေလး မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။ ကၽြန္မေရာ စာေရးဆရာပါ ခရမ္းသီးႏွပ္ ႀကိဳက္ၾကပါတယ္။ ႏွစ္ေယာက္စလံုး ေလေအာင့္တတ္ၾကေပမယ္႔ မတည္႔တဲ႔ ခရမ္းသီးႏွပ္ကို သိပ္စားခ်င္ၾကတယ္ေလ။ ကၽြန္မကေတာ႔ ဒီတစ္ခါ ၀က္သားေလးနဲ႔ႏွပ္တာ စားျဖစ္ပါတယ္။

အရင္ဆံုး ၀က္သားကို အေနေတာ္တံုး၊ ေရေဆးၿပီး ဆားအခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ နယ္ပါတယ္။ အိုးတစ္လံုးမွာ ၀က္သားထည္႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး ျပဳတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ေရာေထာင္းပါတယ္။ ကၽြန္မက ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ႏွပ္တာပိုႀကိဳက္လို႔ပါ။ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႔ (အေရာင္တင္မႈန္႔) မထည္႔ပါဘူး။ ခရမ္းသီးကို အေနေတာ္ စိတ္ၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။ အိုးတစ္လံုးမွာ ျပဳတ္ထားတဲ႔ ၀က္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ခ်င္း ငရုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းထားတာ၊ ငါးပိစမ္းစားအနည္းငယ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ စတာေတြထည္႔ၿပီး သမေအာင္ ေရာနယ္ပါတယ္။ ဆီစိမ္းနံ႔ ေပ်ာက္ေအာင္ နာနာေလး နယ္ေပးပါတယ္။ ၿပီးမွ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး မီးဖုိေပၚ တင္ႏွပ္ပါတယ္။ ေရခန္းလို႕ ခရမ္းသီး မႏူးေသးရင္ ေရဆူအနည္းငယ္ ထပ္ထည္႔ပါတယ္။ ခရမ္းသီးနဲ႔ ၀က္သားလည္းႏူး၊ ဆီလည္းျပန္ရင္ေတာ႔ အေပါ႔အငံျပင္ၿပီး မီးဖုိေပၚက ခ်ပါတယ္။ ဒါဆို ငရုတ္သီး စပ္စပ္ေလးနဲ႔ ၀က္သားခရမ္းသီးႏွပ္ ရပါၿပီ။

ခ်က္တာကေတာ႔ အေရာင္တင္မႈန္႔မသံုးဘဲ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ခ်က္တာပါ။ ဒါေပမဲ႔ ဒီက ငရုတ္သီးစိမ္း အစိမ္းေရာင္ေတာင့္ေတြက မစပ္တာမို႔ အနီေရာင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ ထည္႔သံုးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဟင္းအေရာင္က အစိမ္းေရာင္မေပါက္ပဲ၊ အနီေရာင္ ျဖစ္ေနတာပါ။



2 comments:

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

ဟိုတစ္ေန႕က ကိုယ္ဘာသာခ်က္စားတာ ၿပန္ၿမင္ေယာင္ရင္း ၿပံဳးသြားတယ္မမေရ ညီမေလးက အဲေလာက္ အၿဖစ္ရွိတာဆိုေတာ့...:):)

mstint said...

ဝက္သားခရမ္းသီးႏွပ္ ခ်က္နည္းေလးမွတ္သြားတယ္ ေက်းဇူးေနာ္။
စိတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...