Wednesday, August 3, 2011

"ကန္စြန္းရြက္သုပ္ ေနာက္တစ္မ်ိဳး"

ဒီတစ္ခါေတာ႔ လြန္ခဲ႔တဲ႔ ရက္ေတြကတည္းက ၀ယ္ထားတဲ႔ ကန္စြန္းရြက္ေတြ ရွိေနတာကို သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ အရင္တစ္ခါ ကန္စြန္းရြက္သုပ္ ပို႕စ္တစ္ခု တင္ဖူးပါတယ္။ ဒီတစ္ခါသုပ္တာက ငါးပိ၊ ငရုတ္ေကာင္းမပါဘဲ သုပ္တာပါ။

ကန္စြန္းရြက္ကို ေခၽြ၊ ေရေဆးၿပီး စစ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ၿပီး မညက္တညက္ ေထာင္းပါတယ္။ ေရေႏြးကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါတယ္။ ေရဆူရင္ ဇလံုတစ္လံုးမွာ  ကန္စြန္းရြက္ေတြ ထည္႔ၿပီး အေပၚက ေရဆူေလာင္းထည္႔ပါတယ္။ ထည္႔ၿပီးၿပီးခ်င္းပဲ ဇကာနဲ႔ ခ်က္ခ်င္း စစ္ၿပီး ေရေအးေလာင္းေဆးလိုက္ပါတယ္။ ဒါကို ကန္စြန္းရြက္က ေရေႏြးေဖ်ာလို႔ က်က္သြားသလို၊ အရမ္းလည္း ႏြမ္းမသြားပဲ ခပ္စိမ္းစိမ္းေလးနဲ႔ စားေကာင္းပါတယ္။ ၿပီးမွ ကန္စြန္းရြက္ကို ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ေရာ၊ ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ထည္႔၊ သံပုရာသီးတစ္လံုး ညွစ္ထည္႔ၿပီး ေရာနယ္သုပ္ပါတယ္။ ဒါဆို ကန္စြန္းရြက္သုပ္ ခ်ဥ္စပ္ေလးရပါၿပီေနာ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ အခ်ိန္ကုန္သက္သာၿပီး လြယ္လြယ္ကူကူေလး သုပ္စားလို႔ရေတာ႔ မၾကာခဏ သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။




4 comments:

Cameron said...

ကန္ဇြန္းရြတ္သုပ္ကို ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲဆိုင္ေတြမွာ သုပ္တဲ႔ ကန္ဇြန္းရြက္ဆီခ်က္ေတာ့စားဖူးတယ္...။ ဒီလို ခ်ဥ္းစပ္ေတာ့မစားဖူးေသးဘူး....။ စားခ်င္စရာေလး...။

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

ကန္စြန္းရြက္ကအၾကိဳက္ဆံုးအစားစာ တစ္ခုထဲမွာဆိုေတာ့ စားလိုက္ရရင္ေတာ့လား....အဟီး ခ်ဥ္စပ္သုတ္ေတာ့ တစ္ခါမွမစားဘူးေသးဘူး မမ :P

စႏၵကူး said...

ၾကိဳက္တယ္.. ကန္ဇြန္း ရြက္ဆိုဘယ္လိုစားစား...အစိမ္းေတာင္စားေသးတာ.. း)))

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

စားၾကည့္အံုးမယ္..

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...