Saturday, July 23, 2011

"ပုဇြန္သုပ္"

မေန႔က အိမ္မွာ ပုဇြန္ေတြ၀ယ္ထားတာရွိတာနဲ႔ သုပ္စားျဖစ္တယ္။ ဟင္းခ်က္ရင္ၾကာေနမွာစိုးလို႔ လြယ္လြယ္ကူကူ သုပ္စားတာ။ ၿပီးေတာ႔ ကၽြန္မေရာ စာေရးဆရာပါ ပုဇြန္သုပ္ႀကိဳက္တယ္။ 

ပုဇြန္ကို အၿမီးေခါင္းျဖဳတ္၊ ေက်ာခြဲၿပီး ေရေဆး သန္႔စင္လိုက္တယ္။ အိုးတစ္လံုး ထဲမွာ ေရထည္႔တည္တယ္။ ေရဆူလာရင္ သန္႔စင္ထားတဲ႔ ပုဇြန္ေတြ ထည္႔လိုက္တယ္။ ပုဇြန္ေလးေတြ ေကြးၿပီး အနီေရာင္သန္းလာတာနဲ႔ မီးပိတ္ၿပီး ေရေႏြးထဲက ပုဇြန္ေတြကို ဇကာနဲ႔ စစ္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ပုဇြန္ကို ကပ္ေၾကးနဲ႔ အေနေတာ္ေလးေတြ ကိုက္ျဖတ္လိုက္တယ္။ 

ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ေရေဆးၿပီး စစ္ထားတယ္။ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထားတယ္။ သံပုရာသီး တစ္လံုး ကို စိတ္ထားတယ္။ အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ရင္ ပုဇြန္နဲ႔ လွီးခၽြတ္ထားတာေတြ အားလံုး ေရာထည္႔၊ သံပုရာရည္ညွစ္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ငံျပာရည္ေလးထည္႔ၿပီး ေရာနယ္သုပ္ပါတယ္။ ကၽြန္မတို႔ကေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားတယ္။




3 comments:

mstint said...

ရိုးရိုးရွင္းရွင္းနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ပုစြန္သုပ္အေၾကာင္း ဖတ္သြားတယ္ေနာ္။
ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Aunty Oo said...

အျမင္နဲ.တင္စားခ်င္စဖြယ္ပါ။ဘယ္ေတာ့စားစား႐ိုးအီမသြားတဲ့ဟင္းမယ္ေကာင္းေလးတစ္ခြက္ပါကြယ္။

khinmg than said...

ထမင္းစားပးျပီကာစေတာင္ ျပန္စားခ်င္လာျပီ။

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...