ၾကက္သားကို ဆီျပန္ဟင္းေတြခ်ည္းစားေနရတာ ရိုးအီေနၿပီမို႔ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ၾကက္သားပင္စိမ္းေလး ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ၾကက္သား အသားခ်ည္းသက္သက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ ခပ္ပါးပါး ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးၿပီး ဆားနယ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ခ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီး ၾကက္သြန္နီကို ဒါးနဲ႔ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေစ႔ထုတ္၊ ေရေဆးၿပီး ခပ္ေသးေသးေလးေထာင့္တံုးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ လွီးပါတယ္။ ငရုတ္သီး အစပ္စားႏိုင္သေလာက္ကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ ပင္စိမ္းကို အရြက္ေခၽြ၊ ေရေဆးထားပါတယ္။ သံပုရာသီးအရည္ညွစ္ထားပါတယ္။
မီးဖိုေပၚဒယ္အိုးတင္၊ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ဆီက်က္လာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္း ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ေတြအနီေရာင္သန္းၿပီး ကၽြတ္လာရင္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ၾကက္သားကိုထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ငံျပာရည္နဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔ထည္႔ၿပီး ၾကက္သားမွ ထြက္တဲ႔ ေရကုန္တဲ႔အထိ ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ၾကက္သားဆီျပန္လာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ ေၾကာ္ပါတယ္။ ခဏေမႊေပးၿပီး ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႔ပါတယ္။ သံပုရာရည္ထည္႔ၿပီး အေပါ႔အငံအေနေတာ္ဆို ပင္စိမ္းေတြထည္႔ေမႊၿပီး မီးပိတ္ပါတယ္။ ဒါဆို ပင္စိမ္းနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ ၾကက္သားပင္စိမ္းေလးရပါၿပီ။ ခ်ဥ္စပ္ေလးမို႔ ထမင္းျဖဴပူပူေလးနဲ႔ဆို အင္မတန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
1 comments:
ၾကက္သားပင္စိမ္းနံ႔ကေလးေမႊးခနဲရလိုက္သလိုပဲ...ထမင္းပူပူနဲ႔ဆို ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းမယ္...။
Post a Comment
ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....